Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Így kaphatod a legnagyobb koffeinlöketet a kávédtól

Így kaphatod a legnagyobb koffeinlöketet a kávédtól
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Iszol egy, sőt akár két csésze kávét reggel, majd délután is, és mintha meg se ittad volna? Ha ismerős a helyzet, tartsd be ezeket a tippeket, és sokkal hatásosabb lesz a kávéadagod!

1. Legalább 15 percet várj ébredés után a reggeli kávéval.

Ébredés után a szervezetben természetes a vágy a további alvsásra, és kb. 15-30 perc kell, mire ez az állapot magától megszűnik ébredés után (normál mennyiségű alvás esetén). Ha ezen ébredező fázis közben döntöd le az első csészével, túl sok koffeint használ fel a szervezet, és nem marad elegendő hatása a nap további részére.


2. Legalább másfél órát várj két kávézás között.

Iszol egy kávét, nem érzel semmit, majd iszol gyorsan még egyet, hogy "beüssön". A koffeinnek viszont fél-egy órára van szüksége, hogy kifejtse a maximális hatását. A második csésze hatását akkor kezded el érezni, mikor épp ereje teljében hat az első koffeinbomba, szóval fölöslegesen küldtél le még egy adagot.


3. Ne igyál túl sokat belőle.

Egy espressonyi kávéban kb. 200 milligramm koffein van, ez az adag általánosságban képes a szervezetet két órára maximum fordulatszámra tekerni. Két óra elteltével pedig lassan kezd kiürülni a szervezetből a hatása. Ha ebben a két órás időkeretben több a beviteled a 200 mg-nál, a szervezeted túlreagál a koffeinre - kézremegés, szájszárazság, fejfájás, koncentrációzavar is előfordulhat - , illetve egy idő után immunissá válik rá, és nem fejti ki a kellő hatást.


4. Ne időzítsd be óramű pontossággal.

Ha minden reggel ugyanabban az időpontban iszod meg a reggeli kávéd, majd délután szigorúan 3 óra magasságában következik a délutáni kávészüneted, az agyad elkezd ráállni, és számítani fog a koffeinlöketre, nem éri újdongságként a hatás, hozzászokik. Így nem váltja be a kellő hatást, ezért is térünk rá az egyre nagyobb koffeinadag bevitelére, amivel vissza is kanyarodhatunk a 3. ponthoz...Szóval inkább váltogasd az időpontokat!


Tartsd be ezeket, és élvezd a kávéd serkentő hatását!

Küldd el a cikket kávérajongó ismerősödnek, egy gombnyomással!

Ilyen sokat változtak 100 év alatt kedvenc kutyafajtáink

Több évszázada élnek a kutyák és az emberek nagyon közeli kapcsolatban, mára már családtagok, munkatársak, segítők – fajtájuktól és természetüktől függően. A kutyafajtákat az ember nagyon is tudatosan hozta létre és alakítja a mai napig . Ezek a "formálgatások" azonban nem mindig válnak a kutya javára.

Igen, jól olvasod: a válószelfi az új őrület az interneten - te képes lennél ilyesmire?

Szakítani sosem jó dolog, elválni pedig ha lehet, még ennél is rosszabb – de nem mindenki szerint!

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!