Cikkek neked
Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!

5 tipp otthonteremtéshez, ahogy a nagymamád tanította

Europress
5 tipp otthonteremtéshez, ahogy a nagymamád tanította
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Valld be nyugodtan: néha te sem értetted kiskorodban, hogy miért kell úgy lennie néhány dolognak, ahogy a nagyi mondja… Felnőve viszont értelmet nyert minden, igaz?

A nagymamáink bölcsességét érdemes alkalmazni az otthonteremtés, lakberendezés kapcsán is – és persze még sok más területén az életnek – hiszen az ő idejükben a szűkösebb lehetőségeik miatt jóval átgondoltabb és megfontoltabb döntéseket hoztak. Hívd segítségül a nagyi tudását és egész biztosan nem fogsz hibázni az új otthonod megtervezése során!

Olvasd el ezt is!

1.tipp: Csak azt vedd meg, amit megengedhetsz magadnak
Bizony, ez egy tipikus nagymamás tanács: addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér! Vagyis ne vedd meg a legdrágább design-bútort csak azért mert most trendi, inkább válassz egy időt álló, örök darabot, ami olcsóbb! Ha vigyázol rá, ez is ugyanolyan szép dísze lesz az otthonodnak! Plusz ha minden pénzed egy darabra költöd, akkor mi lesz a lakás többi részével?


2. tipp: Mindig szánj időt és energiát az asztal megterítésére és díszítésére!
Ez a bútordarab, ami összehozza a családot – épp ezért mindig találj időt rá, hogy szépen meg legyen terítve! Kiskorodban te is mindig segítettél a nagyinak rendbe szedni az asztalt, ugye? Ha épp nincs vendégség, akkor is tegyél egy csokor virágot a közepére, hiszen ez nagyon rendezett és otthonos benyomást tud kelteni.


3. tipp: Szerezz be egy gyönyörű csillárt!
Régen az étkezőkben az asztalok fölött, mindig csodálatos, díszes csillárok lógtak – legalábbis nagymamáink korában. Ezt az elegáns hangulatot te is behozhatod a lakásodba, ha választasz egy az otthonodhoz illő darabot!


4. tipp: A kertről se feledkezz meg!
Nagyszüleink előszeretettel ápolják a kis kertjüket vagy az erkélyükön növekvő fűszernövényeiket – te is tegyél így! Ha csupán egy kisebb teraszod van, akkor is fordíts gondot a növényeidre és az erkély rendben tartására, hiszen ez is az otthonod része. Légy büszke a kis kertedre és hidd el, meghálálja majd a sok gondoskodást!


5. tipp: Takaríts gyakrabban!
Nos igen, ez az a pont, amit talán sosem szívesen hallottunk a nagyi szájából, de valljuk be: van benne ráció! Ha gyakrabban takarítasz és odafigyelsz a tárgyaid, bútoraid tisztaságára és épségére, akkor tovább marad szép az otthonod. Az elkoszolódott függönyt nem kidobni kell, hanem kimosnivigyázz arra, amid van!

Olvasd el ezt is!


Te még milyen trükköket lestél el a nagymamádtól?

Ide utazz a horoszkópod szerint, ha OROSZLÁN jegyű vagy!

Egy oroszlánnal utazni csupa izgalom! Végtelenül aktív útitárs, aki mindig megtalálja a legmenőbb helyeket.

5 sztár, akinek nem volt elég 1 menyasszonyi ruha az esküvőjén

Képtelenek voltak választani? Vagy új – és meglehetősen puccos – divat van születőben? Akárhogy is, egyre többen esküsznek arra, hogy többféle menyasszonyi ruhában mutassák meg magukat az olvadozó násznépnek – és persze az egész world wide webnek.

3 dolog, amire idén nyáron végre sort kell kerítened!

Mi már most szólunk, tervezz előre és használd ki ezt a három hónapot.

A kereséshez kezdj el gépelni!