Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Így segíts annak, aki lelkileg a padlón van

Europress
Így segíts annak, aki lelkileg a padlón van
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Nem kell tanácstalanul nézned, ahogy szenved.

1. Csak legyél ott!

Néha nincs szükség szavakra. Néha elég ott lenni a másik mellett – talán nem is fizikailag, sokkal inkább lelkileg. Egy telefonhívás, illetve maga a kapcsolattartás már nagyon sokat segíthet. Persze, a személyes találkozás jelenti a legtöbbet, ám ne emészd magad, ha erre nincs lehetőségetek. Egyszerűen tudasd vele, hogy támogatod – ez a lényeg!


2. Hallgasd végig!

A legtöbb embernek nem egyszerű nyíltan beszélni az érzésekről. Éppen ezért ha erre kerül sor, legyél befogadó! Hadd mondja olyan tempóban és sorrendben a dolgokat, ahogy neki jó. Ne szakítsd félbe! Ne ítélkezz! Csak jöjjön ki belőle, aminek ki kell jönnie.


3. Ne erőltesd a véleményed!

Lehet, hogy kívülről nézve már-már bosszantóan egyértelmű, mi vezetett a másik padlóra kerüléséhez, illetve miként tudná megoldani a helyzetet. Ez azonban mégis az ő élete, nem pedig a tied. Mondd el, mit gondolsz, ha éppen úgy adódik a helyzet, ám lehetőleg csak egyszer.

Olvasd el ezt is!


4. Soha ne legyen „én megmondtam!”

Talán tényleg megmondtad. Talán a másik is pontosan tudja. A szakadék legmélye azonban mégsem az a pont, amikor ezt hangsúlyozni érdemes. Hagyd, hogy majd később vonja le a racionális következtetéseket, amikor már elült a vihar érzelmileg.


5. Maradj pozitív!

Ne feledkezz meg róla, hogy csak akkor lehet hű támasza valakinek, ha nálad minden rendben. Éppen ezért miatta is fontos, hogy ne kezeld sajátodként a problémát, és ne hagyd, hogy te is a padlóra kerülj a másikkal történtek miatt.


Te mikor voltál legutóbb ilyen segítő szerepben?

Axente Vanessa a cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegén

Szupermodellünk újabb álma vált valóra azzal, hogy a világ legnagyobb jelentőségű filmfesztiválján vett részt, ráadásul a kedvenc francia tervezőjével karöltve.

Soha többé narancsbőr! 5 dolog, amit betartottam a cél érdekében

A bikiniszezon közeledtével a narancsbőrkérdés ismét előtérbe kerül, és jó, ha tudod, sosem késő felvenni a kesztyűt!

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!