Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Ezek a legnépszerűbb babanevek Európában!

Europress
Ezek a legnépszerűbb babanevek Európában!
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Ha kiderül, hogy babát vársz, természetes, hogy szinte rögtön elkezdesz neveken agyalni, hiszen ez is egy izgalmas része a gyermekvállalásnak. Összeszedtük neked, hogy a környező országokban milyen fiú-és lánynevek most a menők, hátha a „magyar változatuk” neked is megtetszik...

Franciaország
Lány: Lilou. A Lily és a Louise mixeléséből született, és a franciák imádják, mert rövid, cuki és olyan, mintha mindig becéznéd a kislányodat! A Lili név nálunk is nagyon népszerű, valószínűleg pont ezért!
Fiú: Baptiste. A név a mostanában nagyon menőnek számító francia férfimodell, Baptiste Giabiconi miatt is éli virágkorát (a pasi nem mellesleg Karl Lagerfeld új kedvence is). A görög bapto szóból ered, melynek jelentése: megmártózni. Nos, ez a fiúnév valószínűleg nálunk nem terjed el egyhamar.


Olaszország
Lány: Chiara. Az olasz bloggersztár, Chiara Ferragni (The Blonde Salad) is minden bizonnyal hozzájárult ahhoz, hogy ez a név ilyen menő legyen az országban. A név jelentése olaszul: fény. Így már mindent értünk! Magyarországon a Kiara verziót használjuk, és ez is gyönyörűen hangzik, nem?
Fiú: Giotto. Mostanában újra egyre divatosabb ez a név, amelyet az olaszok közül legtöbben Giotto di Bondone híres festőművészhez kötnek. Neked hogy tetszik?


Görögország
Lány: Ilona. Magyarországon ma már kevésbé népszerű ez a szép név, pedig anyukáink gyerekkorában még előszeretettel választották a kislányoknak. A görögöknél azonban most a leggyakoribb, mert sikkesnek és elegánsnak tartják. A név magyar gyökerekkel bír, a görög mitológiában a ’Helen’ a megfelelője, akit pedig a trójai Szép Helénaként ismerhetünk. Így talán nem véletlen, hogy sokan szeretnék ezt a nevet adni születendő kislányuknak.
Fiú: Xander. Jelentése: védelmező. A görögöknél nagyon trendinek számítanak az X-el kezdődő nevek, ezért is vezeti ez a fiúnév most a toplistát.


Spanyolország
Lány: Esmeralda. Nálunk szinte mindenkinek az egykor népszerű brazil szappanopera szereplője jut eszébe erről a névről, a spanyoloknál azonban inkább Victor Hugo hősnője, A Notre Dame-i toronyőr cigánylányára asszociálnak. Ez a gyönyörű hangzású név az ’emerald’, azaz smaragd szóból ered, és a Ryan Gosling -Eva Mendes páros is így nevezte el gyermekét, ami miatt még menőbbnek számít mostanság.
Fiú: Luis. A név jelentése: híres harcos. Luis Buñuel, egykori spanyol filmrendező miatt különösen kedvelt fiúnév az országban, szeretik a rövidségét és a hangzását is.


Németország
Lány: Mareike. Ez a cuki német név a Mary és a Mariah egy új változata. Az amerikai verzió is egyre elterjedtebb, amelyet ’mah-reek’-nak ejtenek.
Fiú: Ferdinand. Sok-sok uralkodó viselte ezt a nevet a történelem során, így máig népszerű maradt. Eredeti jelentése: utazó. Nálunk talán kevésbé népszerű fiúnév a Ferdinánd, de azért aranyos,ugye?


Magyarország
Lány: Hanna. A tavalyi év statisztikái szerint a legtöbb kislány ezt a nevet kapta nálunk, habár toplistás volt még az Anna és a Jázmin is.
Fiú: Bence. 1551 fiú babát neveztek így tavaly, ezt követte a Máté, majd a Levente a népszerűségi listán.


Te tudod már, hogy milyen nevet adsz majd a gyermekednek?

Axente Vanessa a cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegén

Szupermodellünk újabb álma vált valóra azzal, hogy a világ legnagyobb jelentőségű filmfesztiválján vett részt, ráadásul a kedvenc francia tervezőjével karöltve.

Soha többé narancsbőr! 5 dolog, amit betartottam a cél érdekében

A bikiniszezon közeledtével a narancsbőrkérdés ismét előtérbe kerül, és jó, ha tudod, sosem késő felvenni a kesztyűt!

Fizess elő az Instyle magazinra egy évre most 70%-os kedvezménnyel!
Borító

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!