Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

5 egészséges őszi étel a kínai orvoslás szerint

Europress
5 egészséges őszi étel a kínai orvoslás szerint
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Ezektől tuti, hogy energikusabb leszel!

Nem véletlenül tartja úgy az ősi kínai orvoslás, hogy az évszaknak megfelelő zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával jobban árad a csí, tehát az életenergia.

Mindenképpen adj egy esélyt a következő kajáknak!

Olvasd el ezt is!


1. Fokhagyma és gyömbér

Azért vesszük egy kalap alá a kettőt, mert hasonlóképpen hatnak a szervezetedre. Hideg időben több energiára van szükséged a vér és a csí áramoltatásához, amit olyan ételekkel segíthetsz elő, melyek belülről átmelegítenek.

A fokhagyma és a gyömbér pont a jang minőséget mozgatja meg, ráadásul rengeteg antioxidáns van benne, így jót tesz a gyomrodnak meg a lépednek. Megfázás ellen is jól jönnek!


2. Goji bogyó

A nálunk is egyre népszerűbb „szuperételre” Kínában ősi gyógynövényként tekintenek. Elsősorban vérszegénység ellen alkalmazzák, illetve bármilyen olyan probléma esetén, ami megjelenik a vérképben is. Tisztítja és erősíti a vesét, plusz nyugtatja az elmét.

Olvasd el ezt is!


3. Gomba

A gombafajtákra a táplálkozástan és a medicina külön ága is épülhetne, hiszen rengetegféle van belőlük, és mind egy kicsit másképpen hat a testedre.

Általánosságban viszont elmondható, hogy ezek a kalóriaszegény tápanyagbombák jót tesznek az emésztésnek, a veseműködésnek és a vérkeringésnek is.

Persze, ehhez a megfelelő módon – tehát nem olajban tocsogva – kell őket elkészíteni.


4. Édesburgonya

A batáta sok gyökérzöldség-testvéréhez hasonlóan a földdel való kapcsolattal áll összefüggésben. Energetikailag melegítő hatása és isteni íze miatt különösen jólesik ilyenkor ősszel. Készíts belőle sült krumplit, vagy edd édesen – fahéjjal, almával, kókusztejjel!


Neked mi a kedvenc őszi ételed?

Ha most előfizetsz, akkor te már biztosan kézhez kapod a májusi lapszámot a JOY-kuponokkal!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!