Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Születésed hónapja elárulja, rendben vagy-e lelkileg

Europress
Születésed hónapja elárulja, rendben vagy-e lelkileg
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Nem horoszkóp ez, hanem kőkemény pszichológia.

A tudósok már évtizedek óta kutatják, van-e összefüggés a születési dátum és a mentális egészség között.

Az asztrológiai megközelítést azonban elvetik: a Nature szaklapban megjelent 1985-ös eredmények már kimondják: hogy a horoszkóp megvalósulása vakszerencse kérdése.

A szülinapos dologban viszont mégiscsak lehet valami, hiszen a londoni Queen Mary University munkatársai kimutatták, hogy a januárban születetteknél a legnagyobb a skizofrénia és a bipoláris zavar veszélye. A tavaszi gyerekekre pedig a depresszió kockázata leselkedik – májusi csúcsponttal.

A júliusban születettek között viszont jelentősen kevesebb a skizofrén, míg az augusztusiak és a szeptemberiek között a bipoláris. Azok pedig, akik novemberben ünnepelnek, lényegesen kisebb eséllyel lesznek depressziósak.

Mivel becslések szerint az öngyilkosságot megkísérlők 90%-a küzd mentális zavarral, adott a feltételezés, hogy a születési hónap a szomorú rátára is hatással van.

Olvasd el ezt is!

Egy másik brit kutatás kimondja, hogy az áprilisban, májusban és júniusban születettek hajlamosabbak a leginkább véget vetni az életüknek – méghozzá 17%-kal nagyobb eséllyel, mint az ősszel vagy télen születettek.

A szakértők egyelőre nem biztosak benne, vajon mi állhat az összefüggés hátterében.

Az egyik feltételezés szerint a télen születettek kevésbé érzik jól magukat a nyári fényviszonyok között, míg mások azt állítják, hogy a D-vitamin hiány következményéről van szó.


Akármelyik hónapban hozott a gólya, ne ess pánikba! Tudatossággal úrrá lehetsz a hajlamon.

Fizess elő a JOY-ra és kedvezményesen juthatsz hozzá a Runner's World magazinhoz is! 3 JOY + 3 Runner's World az alábbi áron!

Csak 2500 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!