Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

3+1 jel, hogy magas vérnyomásod lehet

Europress
3+1 jel, hogy magas vérnyomásod lehet
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
A „csendes gyilkos” akkor is lecsaphat, ha egészségesnek hiszed magad.

Nem ijesztgetni akarunk, csak megemlítünk néhány alapvető infót, aminek a birtokában talán legalább évente egyszer sort kerítsz egy vérnyomásmérésre.

Noha a neve alapján nyilvánvalónak tűnik, milyen értékről van szó, korántsem tudja mindenki, hogy a két számocska megmutatja, mekkora nyomást fejt ki a vér a nagy artériák falára.

Olvasd el ezt is!

Az első, vagyis a felső adat a szisztolés érték – ez a szív összehúzódásakor keletkező nyomást méri. A második, tehát az alsó szám pedig az elernyedést mutató diasztolés. 90/60 alatt alacsony vérnyomásról beszélünk, 140/90 fölött pedig magasról.

Bár a nemzetközi irányelvek változóban vannak, általánosságban elmondhatjuk, hogy 125/85 fölött szokták javasolni az életmódbeli tényezők (tehát a táplálkozás és a testmozgás) átgondolását.

Ami a magas vérnyomás „örökölhetőségét” illeti, eddig csak annyit sikerült bebizonyítani, hogy a gyerekek szüleik szokásait követve növelik maguknál a kockázatot, ami viszont nem genetikai eredetű.


És most jöjjön három tünet, ami aggodalomra adhat okot!

1. Fejfájás.
2. Légszomj.
3. Orrvérzés.


Olvasd el ezt is!

Ha ezek gyakran előfordulnak, mindenképpen érdemes több napon egymás után vérnyomást mérni.

A +1. tünet pedig sajnos az, hogy nincs tünet: csak egy rutin méréskor, például munkahelyi vagy jogosítványhoz szükséges alkalmassági vizsgálaton tudod meg. Akár évtizedekig is észrevétlen maradhat, rombolva az szívedet és az érfalakat.

Pont ezért hívják csendes gyilkosnak…


Te tudod, mennyi a vérnyomásod?

Ha most előfizetsz, akkor te már biztosan kézhez kapod a májusi lapszámot a JOY-kuponokkal!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!