Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Rosszul eszed az avokádót, a magja a fontos

Europress
Rosszul eszed az avokádót, a magja a fontos
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Azt a részét dobtad ki eddig, amiben a tápanyagok 70%-a lakik.

Az avokádó magja sokkal több antioxidánst tartalmaz, mint a legtöbb zöldség és gyümölcs, ráadásul nagyobb mennyiségű oldódó élelmi rost van benne, mint az ezért imádott zabban – állítják a szakemberek.

Nem tudod fejből, melyik zöldségnek és gyümölcsnek mikor van szezonja? Akkor nézd meg ezt a szuper zöldség-gyümölcs kalendáriumot!

Olvasd el ezt is!

Egyre több olyan videó kering a neten, ami bemutatja, hogyan lehet smoothie-t készíteni avokádómagból, vagy éppen negyedelve porrá törni. Érdemes kipróbálni, hiszen csak a mag az egész gyümölcs 70%-ának megfelelő tápanyag lakik.

A fogaid épségét viszont még véletlenül se veszélyeztesd: kezdetnek inkább vágd négyfelé a magot egy nagyobb késsel, és turmixold porrá a gépben. Erős ízhatásra számíthatsz, ami jól illik a bogyós gyümölcsökhöz, a spenóthoz, illetve az ananászhoz is. Fél mag egy nagy pohár italhoz elég.

Olvasd el ezt is!

A szárazon tartott avokádómag-por viszonylag sokáig eláll, ha napfényes helyen tárolod, például az ablakpárkányon.

Az avokádómag-őrület legnagyobb előnye, hogy így egészséges zsírsavak jutnak a szervezetedbe, melyek hozzájárulnak a „rossz” koleszterin (tehát az LDL és a triglicerid) szintjének csökkentéséhez.


Te megkóstolod az avokádómagot?

Ajándék apának: 1 éves előfizetés 30% kedvezménnyel
Borító

Ha most előfizetsz, akkor te már biztosan kézhez kapod a májusi lapszámot a JOY-kuponokkal!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!