Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

5 tipp a mellrák megelőzésére

Europress
5 tipp a mellrák megelőzésére
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
A kockázat csökkentése egyszerűbb, mint hinnéd!

1. A táplálkozás a legfontosabb!

Az antioxidánsokban gazdag zöldségek, gyümölcsök és magvak egészséges zsírsavakkal is szolgálnak. Szakértők elsősorban a brokkoli, a karfiol, a kelbimbó fogyasztását javasolják, hiszen a káposztafélék indol-3-karbinolt tartalmaznak, ami elősegíti az ösztrongéntermelődés egyensúlyát. A finomított cukrot viszont érdemes elkerülni, hiszen a tápanyagul szolgál a rosszindulatú sejteknek.


2. Ne dohányozz!

A cigaretta rajongóinak sajnos 24%-kal nagyobb esélyük van a mellrákra, ami sajnos a leszokás után sem csökken le teljesen: az egykori dohányosok 13%-kal magasabb kockázattal élnek, mint azok, akik sohasem szenvedtek nikotinfüggőségben.


3. Kerüld az alkoholt!

Az alkohol megváltoztatja az ösztrogén lebontási folyamatát, így felborulhat az egyensúly. A rendszeresen ivó nők nemi hormonszintje magasabb, ami jelentősebb mellrák-veszéllyel jár együtt.


4. Mozogj rendszeresen!

Az aerob mozgásformák növelik a „jó” ösztrogén (azaz a 2-hidroxiösztron) arányát a „rosszal” (tehát a 16-alfa-hidroxiösztronnal) szemben. A jóga pedig az egész endokrin rendszerre, s ezáltal a hormonokra is jótékonyan hat. Az edzés egyébként serkenti a mell és a hónalji nyirokcsomók vérkeringését.


5. Figyelj magadra!

Végezz rendszeresen önvizsgálatot, és emellett menj el évente egyszer egy mellultrahangra! A korán felismert betegség egyáltalán nem jelent ítéletet, hiszen ilyenkor még óriási a gyógyulás esélye.


Te mit teszel a mellrák megelőzésének érdekében?

Ha most előfizetsz, akkor te már biztosan kézhez kapod a májusi lapszámot a JOY-kuponokkal!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!