Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Tippek a 4 leggyakoribb őszi allergia ellen

Europress
Tippek a 4 leggyakoribb őszi allergia ellen
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Nemcsak a tavaszi pollenszezon rejt veszélyeket…

1. Szabadulj meg a parlagfűtől!

Az augusztusban virágzó „főgonosz” akár egész ősszel okozhat kellemetlen panaszokat – egészen addig, amíg el nem pusztítja a fagy. Meglepő statisztika, hogy szakértői becslések szerint a tavaszi szezonban tüsszögők legalább háromnegyedére a parlagfű is ugyanolyan rosszul hat. Távolítsd el gyökerestől a kertben, ha találkozol vele, illetve mosd gyakrabban a hajadat és a textileket!

Olvasd el ezt is!


2. Számolj le a penésszel!

A falakat támadó penész messze nem csak esztétikai problémát jelent, hanem sajnos egészségügyi gondokat is okozhat. A mi éghajlatunkon nyáron szárazabb a levegő, mint ősszel, és a páratartalom ilyenkori növekedése sajnos hozzájárul a tünetekhez. Ha tehát felüti a fejét a falon a penész, azonnal kezeld le a felületet a megfelelő szerrel! A fürdőszobában és a konyhában az ecet is segítségedre lehet ebben.


3. Háziporatka ellen

Ezek a mikroszkóp alatt látható – egyébként nem túl aranyos – kis állatok az emberi hámsejtekkel érintkezve klasszikus légúti kínokat okoznak. Még akkor is, ha egyébként tisztaság honol a lakásban! Allergia esetén ajánlott odafigyelned, hogy szárazabb legyen a lakás levegője, mert az atkáknak az már nem ideális élőhely. Gyakran porszívózni is érdemes.


4. Tartsd rendben a kedvencedet!

Valójában nem a négylábú kedvencek szőre okoz bajt, hanem a bőrükről lehulló elhalt hámsejtek. A macskák sajnos kétszer gyakrabban váltanak ki allergiás tüneteket, ám a rendszeres fürdetés és bundakefélés sokat segíthet. Ha pedig még csak most fontolgatod egy kis társ beszerzését, szőr nélküli fajtákat is szemügyre vehetsz, akik minimális mennyiségű hámsejttől válnak meg.


Te is szenvedsz az allergiától ősszel?

Ajándék apának: 1 éves előfizetés 30% kedvezménnyel
Borító

Ha most előfizetsz, akkor te már biztosan kézhez kapod a májusi lapszámot a JOY-kuponokkal!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!