Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Cukorbeteg lehetsz, ha cigiznek körülötted

Europress
Cukorbeteg lehetsz, ha cigiznek körülötted
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
A passzív dohányzás is tönkreteheti az anyagcserédet.

A dohányzás 37%-kal, a passzív forma pedig 22%-kal növeli a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának veszélyét – állítják a tudósok, akik szerint ezt mindenképpen fel kellene tüntetni a cigisdobozokon.

A Harvard és a kínai Huazhong Egyetem friss kutatási eredményei azért is sokkolóak, mert bizonyítják, hogy leszokás után sem áll helyre a szervezet rendje: továbbra is 14%-kal magasabb marad a kockázat.

Olvasd el ezt is!

A probléma ráadásul nemcsak a cigizőket fenyegeti, hanem azokat is, akik otthon, a munkahelyükön vagy a szabadidejükben sokat töltenek füstös társaságban.

Könnyű azt hinni, hogy ha például cigiszünetben kimész a dohányzó kollégákkal beszélgetni, akkor legalább levegőzöl egy kicsit – pedig valójában akkor is káros anyagok jutnak a testedbe, hiába igyekszel a direkt füsttől egy kicsit távolabb állni.

Olvasd el ezt is!

Persze, senkinek az életébe nem szólhatsz bele, s nem hozhatod meg a leszokásra vonatkozó döntést mások helyett, ám a 88 korábbi tanulmány eredményeit újraelemző, összesen csaknem hatmillió embert górcső alá vevő kutatás elég hozzá, hogy legalább magadat igyekezz megvédeni a mérgektől.


Körülötted dohányzik valaki?

Fizess elő a JOY magazinra több, mint 50% kedvezménnyel! Egyéves előfizetés, 11 lapszám 5445 forint helyett 2695 forintért, lapszámonként 495 ft helyett 245 forintért.

Csak 2695 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!