Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Érdekes tények az imádnivaló baglyokról

Europress
Érdekes tények az imádnivaló baglyokról
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Fogadjunk, hogy egyiket se tudtad!

1. Japánban bagolykávézók vannak

Nálunk a macskás helyek mennek, Japánban pedig azok a legmenőbbek, ahol tejből és mandulából formázott bagolypofit kérhetsz az italodba, miközben igazi madár száll a fejedre.


2. A baglyoknak nincs szemgolyójuk

Azért is tudnak olyan átható tekintettel nézni. Hosszúkás, csőszerű látószervük van, amit a koponyájuk tart a helyén. Íme, a magyarázat, hogy miért nem láttál még szemforgató baglyot, és miért tartják olyan furán a nyakukat néha.


3. Három szemhéjuk van

Mármint szemenként. Az elsőt pislogásra használják, a másodikat alváskor eresztik le, a harmadik pedig tisztítja a látószervüket.


4. Majdnem minden kontinensen őslakosok

Kivéve a Déli-sarkvidéken. Egyébként a tavak és a folyók környékét kedvelik, a tölcsértorkolatoknál például különösen szívesen tanyáznak.

Olvasd el ezt is!


5. Aszimmetrikus fülük van

A legtöbb bagolyfajnál megszokott a különböző szélességű és magasságú fülecske, mely kulcsszerepet játszik náluk a vadászat folyamatában, hiszen segít érzékelni, amit a szemükkel nem láthatnak.


6. Néha „kannibálok”

Az amerikai uhu megeszi a nála kisebb szalagos baglyot, amelyik viszont ugyancsak nem utasítja vissza az apróbb társakat vacsorára.

Olvasd el ezt is!


7. A Harry Potter forgatása bagolykínzás lehetett

Állatvédők felháborodtak azon, hogy milyen körülmények között tartották a madarakat a nyolc film forgatásainak alkalmával. Főleg az apró kalitkák, a fülsüketítő zaj és a villogó fények miatt emeltek kifogást, hiszen ezek rosszul hatnak a szabad éjszakai állatok idegrendszerére.


Ugye, sikerült pár újdonságot mondanunk neked?

Ha most előfizetsz, akkor te már biztosan kézhez kapod a májusi lapszámot a JOY-kuponokkal!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!