Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Amit a jógáról kezdőként tudnod kell

Europress
Amit a jógáról kezdőként tudnod kell
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Kipróbálnád, de valami visszatart? Segítünk leküzdeni az akadályokat!

1. Nem maradsz örökké kezdő

Bizonyára félsz tőle, hogy te leszel a legtapasztalatlanabb és a legügyetlenebb a csoportban. Ennek egyrészt elég kicsi a valószínűsége, mivel a jógát lehetetlen „elbénázni”. Ha jól érzed magad közben, jól is csinálod – és kész. Arról nem is beszélve, hogy nulláról kezdve nincsenek elvárásaid magaddal szemben, így könnyebben belelazulsz az egészbe.

Olvasd el ezt is!


2. Ne hasonlítsd magadat másokhoz!

A te gyakorlásod, a te tested, a te megélésed. Eleinte még természetes, ha felpillantasz a többiekre, hogy vajon a megfelelő pozíciót vetted-e fel, ám az ászanákon belül már egyéni eltérések szoktak lenni, az utánzás tehát értelmetlen. Ha kérdésed van, jelezd az oktatónak, és mindenekelőtt hallgass a belső hangodra!


3. A légzés a legfontosabb

Ne kényszerítsd magad olyan testhelyzetbe, amiben érzed, hogy nem jutsz elég oxigénhez. Amennyiben ez mégis megtörténik, válaszd inkább az előző pozíciót vagy valamilyen pihenő helyzetet. A lassú, folyamatos, egyenletes légzés a jóga lényege, hiszen ezen keresztül tud kapcsolatot fenntartani a tested, a tudatod és a lelked.

Olvasd el ezt is!


4. Nem az a legprofibb jógás, aki a nyakába veszi a lábát

A nyakatekert pózok vonzzák ugyan a tekintetet, ám a jóga nem erről szól – és tévúton jár, aki szerint igen. Valóban hosszú évek kemény munkája szükséges egy-egy igazán összetett ászana tökéletes kivitelezéséhez, ám amint valaki erőlködni kezd rajta, az áramlás érzetének máris lőttek.


5. Érzelmi energiák vannak a testedben

Ne lepődj meg, ha egyes testrészeid nehezebben lazulnak el. A mai kor embere főleg csípő- és válltájékon cipel terheket, amelyeknek a feloldása akár egy picit több gyakorlást vesz igénybe. Előfordulhat, hogy az első órák olyan gátakat szabadítanak fel, amelyektől eluralkodnak rajtad az érzelmek. Ez természetes!


Na, van még ellenérved?

Ha most előfizetsz, akkor te már biztosan kézhez kapod a májusi lapszámot a JOY-kuponokkal!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!