Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Amit a jógáról kezdőként tudnod kell

Europress
Amit a jógáról kezdőként tudnod kell
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Kipróbálnád, de valami visszatart? Segítünk leküzdeni az akadályokat!

1. Nem maradsz örökké kezdő

Bizonyára félsz tőle, hogy te leszel a legtapasztalatlanabb és a legügyetlenebb a csoportban. Ennek egyrészt elég kicsi a valószínűsége, mivel a jógát lehetetlen „elbénázni”. Ha jól érzed magad közben, jól is csinálod – és kész. Arról nem is beszélve, hogy nulláról kezdve nincsenek elvárásaid magaddal szemben, így könnyebben belelazulsz az egészbe.

Olvasd el ezt is!


2. Ne hasonlítsd magadat másokhoz!

A te gyakorlásod, a te tested, a te megélésed. Eleinte még természetes, ha felpillantasz a többiekre, hogy vajon a megfelelő pozíciót vetted-e fel, ám az ászanákon belül már egyéni eltérések szoktak lenni, az utánzás tehát értelmetlen. Ha kérdésed van, jelezd az oktatónak, és mindenekelőtt hallgass a belső hangodra!


3. A légzés a legfontosabb

Ne kényszerítsd magad olyan testhelyzetbe, amiben érzed, hogy nem jutsz elég oxigénhez. Amennyiben ez mégis megtörténik, válaszd inkább az előző pozíciót vagy valamilyen pihenő helyzetet. A lassú, folyamatos, egyenletes légzés a jóga lényege, hiszen ezen keresztül tud kapcsolatot fenntartani a tested, a tudatod és a lelked.

Olvasd el ezt is!


4. Nem az a legprofibb jógás, aki a nyakába veszi a lábát

A nyakatekert pózok vonzzák ugyan a tekintetet, ám a jóga nem erről szól – és tévúton jár, aki szerint igen. Valóban hosszú évek kemény munkája szükséges egy-egy igazán összetett ászana tökéletes kivitelezéséhez, ám amint valaki erőlködni kezd rajta, az áramlás érzetének máris lőttek.


5. Érzelmi energiák vannak a testedben

Ne lepődj meg, ha egyes testrészeid nehezebben lazulnak el. A mai kor embere főleg csípő- és válltájékon cipel terheket, amelyeknek a feloldása akár egy picit több gyakorlást vesz igénybe. Előfordulhat, hogy az első órák olyan gátakat szabadítanak fel, amelyektől eluralkodnak rajtad az érzelmek. Ez természetes!


Na, van még ellenérved?

Fizess elő a JOY magazinra több, mint 50% kedvezménnyel! Egyéves előfizetés, 11 lapszám 5445 forint helyett 2695 forintért, lapszámonként 495 ft helyett 245 forintért.

Csak 2695 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!