Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Természetes módszerek az agyad felpörgetésére

giphy
Természetes módszerek az agyad felpörgetésére
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Gyakran azon kapod magad, hogy sűrű köd szállt a buksidra?

1. Meditálj rendszeresen!

A krónikus stressz károsítja az agyat. Hosszú távon sajnos maradandóan – ám bármilyen életszakaszban érdemes tenni azért, hogy ezt minimalizálhasd. A meditáció azonnal csökkenti a stressz miatt fokozottan termelődő hormonok szintjét a szervezetedben.

Már napi 10-15 perc időráfordítás is elég, ha megtalálod a számodra legtökéletesebb módszert – legyen az jóga, mindfulness, tajcsi, csikung, agykontroll vagy bármi.

Olvasd el ezt is!


2. Tornáztasd az agyadat!

Minél inkább képesek az agysejtjeid alkalmazkodni az aktuális körülményekhez, annál nagyobb eséllyel fog még sokáig vágni az eszed.

A tudósok ezt a tulajdonságot plaszticitásnak hívják, és olyan maguktól értetődő tevékenységekkel javíthatsz rajta, mint a sakk, a nyelvtanulás, vagy akár a mozgáskoordinációt fejlesztő sportágak. Sőt, már az is használ, ha más útvonalon indulsz bevásárolni vagy munkába.


3. Irány edzeni!

A rendszeres testmozgás serkenti egy bizonyos fehérje, a BDNF szintjének megemelkedését az agyban, ami megkönnyíti a tanulást, serkenti a memóriát, illetve hozzájárul az új idegsejtek termelődéséhez.

(A kutatók sokáig úgy vélték, hogy az idegsejtek képtelenek megújulni, ám mára világos, hogy nem ilyen egyszerű és reménytelen a helyzet.) Már egészen pici mozgás is segít, tehát akkor is vágj bele, ha csak negyedórád van!

Olvasd el ezt is!


4. Tanulj meg hallgatni!

Nem az a kommunikáció mestere, aki mindenkinek lyukat beszél a hasába. Hanem az, aki képes aktívan meghallgatni másokat. Az odafigyelés csak látszólag passzív szerep, hiszen a figyelem egészen más formáját követeli meg.

Miközben figyelsz valakire, puzzle módjára áll össze a fejedben a kép, amiért valószínűleg tudatosan is dolgoznod kell.


Neked van valami agypörgető tipped? Oszd meg!

Négy hónapja (szinte) kizárólag magam főzök – 18 dolog, amire rájöttem ezalatt

Életemben először elkezdtem minden nap főzni. Nevessetek, ha akartok, nekem ez nagy dolog.

Napi horoszkóp május 27.:a Bakok komoly elhatározásra jutnak, a Halak bátran vállalják a véleményüket

Mielőtt átadod magad a hétvégének, érdemes elolvasnod a napi horoszkópod, mert a csillagok mára is izgalmas üzeneteket küldtek!

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!