Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

A macskádat tényleg nem érdekli, hogy otthon vagy-e

Giphy
A macskádat tényleg nem érdekli, hogy otthon vagy-e
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
A gyerek és a kutya rosszul érzi magát nélküled, de a cica nem.

Még mielőtt felháborodnál az összehasonlításon, csak szólunk: mindez a brit Lincolni Egyetem munkatársainak jutott eszébe.

Daniel Mills professzor és munkatársai arra voltak kíváncsiak, hogy a csemetéknél és az ebeknél megfigyelhető „biztonsági kötődés” ugyanúgy jelen van-e a macskáknál is.

Ennek felmérésére szokatlan helyzetnek tették ki a bársonyos talpúakat, mégpedig idegenek társaságában. Bebizonyosodott, hogy nekik nincs szeparációs szorongásuk ilyenkor: csak azért nyávognak, mert bosszantja őket a szituáció.

A tudósok szerint mindez amiatt van, mert a cicák nem a biztonság elsőszámú forrásaként tekintenek a gazdájukra. Nélküle tehát nem félnek, legfeljebb csak unatkoznak.

Daniel azért hozzátette, hogy a macskák sokkal inkább társasági lények, mint ahogy azt korábban feltételezték róluk – bár a mostani eredmények szerint közel sem annyira, mint ugató „kollégáik”.

A kísérlet során egyébként 20 macskát és gazdit vettek górcső alá, gazdis és gazdi nélküli, ismert és ismeretlen helyzetekben egyaránt.

„Noha a macskák jobban nyávogtak a gazdájuk távozása után, mint amikor egy idegen ment el, semmilyen bizonyítékot nem találtunk arra, hogy ennek biztonsági kötődés lenne az oka” – vonta le a következtetést a tudós.

Neked van cicád? Észrevetted már ezt rajta?

Ide utazz a horoszkópod szerint, ha OROSZLÁN jegyű vagy!

Egy oroszlánnal utazni csupa izgalom! Végtelenül aktív útitárs, aki mindig megtalálja a legmenőbb helyeket.

5 sztár, akinek nem volt elég 1 menyasszonyi ruha az esküvőjén

Képtelenek voltak választani? Vagy új – és meglehetősen puccos – divat van születőben? Akárhogy is, egyre többen esküsznek arra, hogy többféle menyasszonyi ruhában mutassák meg magukat az olvadozó násznépnek – és persze az egész world wide webnek.

3 dolog, amire idén nyáron végre sort kell kerítened!

Mi már most szólunk, tervezz előre és használd ki ezt a három hónapot.

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!