Cikkek neked
Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!

A 10 leghatásosabb tipp, amitől nagyobbnak tűnhet picike lakásod

A 10 leghatásosabb tipp, amitől nagyobbnak tűnhet picike lakásod
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Kicsi a lakásod? Íme néhány szuper tipp, amitől jóval nagyobbnak fog tűnni, mint amekkora.

1. Válassz mindenből kisebbet!

Felesleges egy picike nappaliba egy óriási kanapét és hozzá két nagy fotelt betenni, hogy még egy dohányzóasztal se férjen el közöttük. Inkább válassz pici, kétszemélyes kanapét, és fotelekből is kisebbeket.


5 ok, amiért SOHA ne hordj otthon magassarkút!


2. Minden mehet alacsonyabbra!
Ha olyan kanapét, vagy asztalokat választasz, amelyek alacsonyabban helyezkednek el, illetve a képeket, vagy a tükröket a falon is alacsonyabbra teszed, akkor ezekkel a trükkökkel egy magas szoba hatását fogod kelteni.


3. Növeld a tere fehérrel!
A fehér szín fényvisszaverő tulajdonsága miatt az egyik legjobb választás kicsi lakásokba. Legyenek fehérek a falak, sőt a mennyezet is, így elmosódnak a határok és olyan lesz, mintha egy szép nagy, hófehér térbe lépnél be.


Őrületes! Így néz ki egy igazi kóla-mániás otthona – fotók!


4. Ne takard el a bútorok lábait!
Tedd csak el az óriási terítőket, és hagyd szabadon az asztalokat, székeket! Így szépen "átjárja" őket a levegő és a fény is, ezáltal nagyítják a teret is. A még jobb hatás érdekében pedig az sem árt, ha ilyen szép, vékony lábú bútorokat választasz az otthonodba.


5. Tükröket a falra!
Az egyik legjobb trükk kis lakásokba, illetve szobákba: a tükör. Ha lehet, válassz minél nagyobbat és ha jó helyre rakod, olyan szuper hatást érhetsz el, mint a képen látható példánál, ahol úgy tükröződik egy ablak, mintha még egy lenne ott.


6. Felejtsd el a függönyöket és a szőnyegeket!
Sajnos a nagyon pici lakásba egyik sem való, mert bár otthonosabb lesz tőlük a szoba, de közben szűkíti és össze is nyomja a teret. Úgyhogy felejtsd el, csináltass az ablakra inkább redőnyt! Ha pedig nem bírod semmikképpen sem szőnyeg nélkül, akkor egy picike, nem túl feltűnő darabot válassz.


12 jel, hogy ideje elköltöznöd!


7. Legyen hely közlekedni!
Ne tegyél mindent középre, hanem ahogy a képen is látod, inkább told odébb például az étkezőasztalt és a székeket, hogy legyen mellettük megfelelő mozgástér. Kényelmesebb is, és most nézd meg: ugye, milyen nagynak tűnik ettől az egyébként pici szoba?


8. Hangsúlyozd ki a függőleges teret!
Ha pici, viszont szép magas a szoba, akkor hangsúlyozd ki egy magas polccal vagy függőlegesen elhelyezett lambériákkal.


Így takarítsd ki könnyen és gyorsan elöltöltős mosógépedet!


9. Hangsúlyozd ki a vízszintes teret is!
Sokat tudsz csalni vízszintesen feltett lambériákkal, pláne, ha egészen a szoba tetejéig vannak feltéve. A végtelen érzetét nyújtja, ráadásul szélesíti is a teret.


10. Minden legyen a lehető legegyszerűbb!
Színek, fodrok, csipkék, csillogás... ezek mind olyan dolgok, amik gyönyörűvé varázsolják otthonodat. Viszont ha az a cél, hogy pici lakásod nagyobbnak tűnjön, sajnos le kell mondj róluk. Tudod: a kevesebb néha több – és ez jelen esetben is igaz. Az egyszerű, letisztult bútorok és dekorációs tárgyak viszont egyáltalán nem a zsúfoltság érzetét keltik, hanem pont ellenkezőleg és így velük a pici szoba is óriásinak fog tűnni.


12 tipp, hogy lesz a szemétből csodás lakásdekoráció!

A kereséshez kezdj el gépelni!