Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

5 kérdés, amit tegyél fel az állásinterjún

Europress
5 kérdés, amit tegyél fel az állásinterjún
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Nem jó, ha csak válaszolgatsz – érdeklődj is!

1. Milyen a szervezeti kultúra?

Nemcsak az a fontos, hogy jár-e ingyen kávé a konyhában. Kérdezd meg, hogyan zajlik pontosan egy megbeszélés, hányan dolgoznak egy légtérben, mennyire kötött a munkavégzés helye és ideje, továbbá az általad megpályázott pozíciónak pontosan hol a helye a hierarchiát tekintve.


2. Mit jelent a siker?

Talán bele se gondoltál még, hogy a siker fogalma mennyire szubjektív. Nyugodtan érdeklődj, hogy pontosan mit kell letenned az asztalra ahhoz, hogy kezdés után három hónappal azt mondják rólad: igen, jól végzed a dolgodat. Előfordulhat ugyanis, hogy teljesen máshogy értelmezitek a célokat, és akkor gond van…


3. Kinek az utódja leszel?

Minden álláslehetőségnek megvan a maga története. Valószínűleg volt elődöd, nem is egy. Ha pedig nem volt, akkor bizonyára friss terjeszkedés áll a háttérben, ami ugyancsak izgalmas lehet. Nyilván ne ez legyen az első kérdés, amit felteszel, de tartsd észben, mert nem érdemes elsiklanod fölötte. Rengeteg mindent megtudhatsz abból, ahogy a korábbi emberkéről vagy magáról a tisztségről beszélnek…

Olvasd el ezt is!


4. Hiányzik valami az önéletrajzomból?

Ezzel a kérdéssel bizonyítod, hogy vevő vagy az építő jellegű kritikára, ami általában meglepi az interjúztatókat – elvégre a beszélgetés inkább egyfajta szerepjátékba szokott átmenni, ahol mindenki igyekszik a legjobb formáját hozni. Az őszintén vállalt sebezhetőséggel nagyon sok pluszpontot tudsz szerezni!


5. Hogyan tovább?

Nem is hinnéd, milyen gyakori, hogy valaki úgy jön el egy interjúról: nem tudja, hogyan sikerült, mire számíthat. A legjobb, ha elejét veszed a bizonytalankodásnak, és nyíltan rákérdezel a továbbiakra.


Te mikor jártál legutóbb állásinterjún? Milyen volt?

Négy hónapja (szinte) kizárólag magam főzök – 18 dolog, amire rájöttem ezalatt

Életemben először elkezdtem minden nap főzni. Nevessetek, ha akartok, nekem ez nagy dolog.

Napi horoszkóp május 27.:a Bakok komoly elhatározásra jutnak, a Halak bátran vállalják a véleményüket

Mielőtt átadod magad a hétvégének, érdemes elolvasnod a napi horoszkópod, mert a csillagok mára is izgalmas üzeneteket küldtek!

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!