Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Ezekkel a tippekkel őrizd meg a mentális egészségedet

Giphy
Ezekkel a tippekkel őrizd meg a mentális egészségedet
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Így tudsz arra edzeni, hogy fejben erős legyél.

1. Bánj bölcsen az energiáddal!

Ne hagyd, hogy lényegtelen és értelmetlen feladatok kössék le a figyelmedet egész álló nap! A mentális egészségre törekvő emberek igyekeznek okosan viszonyulni ehhez, hiszen tény, hogy nem foglalkozhatsz egész nap szellemi kihívást jelentő teendőkkel. A lényeg, hogy semmire se szánj többet, mint kéne!

Olvasd el ezt is!


2. Formáld újra a negatív gondolatokat!

Nincs ember, akinek soha ne lennének negatív gondolatai. Nem az a kérdés tehát, hogy vannak-e, hanem hogy miként viszonyulsz hozzájuk. Tedd félre a durva kritikát és a pesszimizmust a belső párbeszéd során, és kezeld barátként saját magadat!


3. Legyenek elérhető céljaid!

A mentális erő egyik legfontosabb forrása, hogy legyen mire összpontosítani. Rövid- és hosszú távú célokra egyaránt szükséged van a tudati egyensúlyhoz. Az akadályokat kezeld kihívásként, és ne legyél rest elismerni az apró sikereket is!

Olvasd el ezt is!


4. Ismerd el a fejlődésedet!

A legnagyobb álmaid megvalósításáért is egészen apró lépéseket kell tenned. Ne becsüld le ezeknek a jelentőségét, mert joggal tisztelheted magadat érte! A hibáidat pedig nyugodtan valld be a tükör előtt, és bocsásd is meg őket.


5. Tarts ki a mélyponton is!

Ha kétségbeesetten kerülöd a kellemetlenségeket, maga az élet válik számodra azzá, hiszen örök félelemben tengeted. Fontos, hogy képes legyél egy kicsit szenvedni a legnemesebb célok érdekében, és be tudd azonosítani, melyek ezek.

Olvasd el ezt is!


6. Legyél hálás!

Nem hozhatod a legjobb formádat, ha folyton azon agyalsz, hogy a jelenlegi helyzetnél jobbat érdemelsz. Sose feledkezz meg mindarról, amit már megkaptál. Ha a legkisebb dolgokért is hálát adsz, eleve nagyobb eséllyel történhet veled csoda.


Te mentálisan erősnek érzed magad?

Ajándék apának: 1 éves előfizetés 30% kedvezménnyel
Borító

Ha most előfizetsz, akkor te már biztosan kézhez kapod a májusi lapszámot a JOY-kuponokkal!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!