Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

4 kontaktlencse baki, amit a legtöbben elkövetnek

Europress
4 kontaktlencse baki, amit a legtöbben elkövetnek
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
A kontaktlencse szuper találmány, rengetegen viselik, de nagyon sokan közülük elkövetnek néhány olyan hibát is, ami a szemük egészségébe kerülhet!

1) „Hordhatom kicsit tovább a lencsét a szavatossági időnél.”
Az igazság: Rengetegen tolják ki pár nappal, vagy akár egy héttel is a kontaktlencse viselését, pedig a szavatossági idő nem véletlenül van ráírva. Ugyanis egyre több baktérium és szennyeződés kerül rá, ami túlhordás esetén fertőzéseket okozhat.2) „Nem baj, ha egyszer-kétszer benne alszom.”
Az igazság: Tilos! Amikor lencsét viselsz, valamelyest elzárod az oxigéntől a szemed. Ha pedig alszol, még egy réteg képződik az oxigén és a szemed között, ezzel pedig beindíthatod a káros baktériumok termelődését. Ez sok esetben azt okozhatja, hogy pirossá válik, és ég, de súlyosabb esetekben komolyabb szemproblémák is kialakulhatnak (akár vakság is)!3) „Elég, ha két-háromnaponta tisztítom meg.”
Az igazság: A legjobb, ha reggelente megtisztítod, mielőtt betennéd, így szépen meg tud száradni a szemeden a nap folyamán. Majd este pedig új folyadékba tedd bele. Ezzel egészségesen tarthatod a szemed, és a lencse is jobb minőségű marad.4) „Simán zuhanyozhatok benne.”
Az igazság: A sima víz, és a benne található klór, esetleg bármi más rontja a lencse minőségét, ezzel pedig a szavatossági ideje is lerövidül. Ne fürödj benne!

Négy hónapja (szinte) kizárólag magam főzök – 18 dolog, amire rájöttem ezalatt

Életemben először elkezdtem minden nap főzni. Nevessetek, ha akartok, nekem ez nagy dolog.

Napi horoszkóp május 27.:a Bakok komoly elhatározásra jutnak, a Halak bátran vállalják a véleményüket

Mielőtt átadod magad a hétvégének, érdemes elolvasnod a napi horoszkópod, mert a csillagok mára is izgalmas üzeneteket küldtek!

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!