Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Beszéljünk róla! Ez lehet a vetélés oka

Europress
Beszéljünk róla! Ez lehet a vetélés oka
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
A tragédia gyakoribb, mint hinnéd – és nem jelenti, hogy „alkalmatlan” vagy! Felsoroljuk a leggyakoribb okokat.

1. Genetikai problémák

A legtöbb vetélés hátterében az embrió kromoszóma-rendellenessége húzódik meg. Ez akár hiányzó vagy többlet kromoszómát is jelenthet a normális 23 párhoz képest.

A genetikai gondok konkrét oka egyelőre ismeretlen, de az biztos, hogy a szülők kora is szerepet játszik benne: 35 évnél fiatalabb kismamánál 10-15%-os kockázatról beszélünk, ami 40 év felett akár 50%-ra is megnőhet.


2. Hormonális gondok

A hormonháztartás egyensúlyának felborulása – például a túl alacsony progeszteronszint – ugyancsak vetéléshez vezethet. Itt viszont előre szűrhető tényezőről van szó, így akár már a családtervezés időszakában kiderülhet a baj, és kezeléssel meg is lehet előzni.


3. Méh rendellenesség

Bizonyos születési rendellenességek, úgymint a méhsövény, annyira lecsökkenthetik a szerv méretét, hogy az sorozatos vetélést eredményezhet. Ezen kívül ciszta is nehezítheti a megtermékenyített petesejt megfelelő beágyazódását.

Olvasd el ezt is!


4. Kezeletlen betegségek

Tervezett várandósság előtt érdemes elmenni egy általános kivizsgálásra, hiszen a szervezetben olyan összetett kölcsönhatások játszódnak le, hogy a legjobb „tiszta lappal” belevágni a dologba. Különösen fontos a cukorbetegség és a pajzsmirigy-gondok kizárása.


5. Fertőzések

Bizonyos fertőzések – például a bárány- és a rózsahímlő, a cytomegalovírus, a lisztéria, a mumpsz, a gonorrhea, illetve a parvovírus – növelhetik a vetélés veszélyét.


A lehetséges okok között szerepel továbbá a vérrögképződéshez vezető antifoszfolipid-szindróma, a nem megfelelő (akár káros szenvedélyekkel terhelt) életmód, valamint a váratlan fizikai hatások sora.


Te szembesültél már testközelből a dologgal?

Ha most előfizetsz, akkor te már biztosan kézhez kapod a májusi lapszámot a JOY-kuponokkal!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!