Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

A leggyakoribb naptejhasználati bakik

Europress
A leggyakoribb naptejhasználati bakik
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
„De hát én kentem!” – méltatlankodhatsz utánuk leégve.

1. „Csak egy pici kell belőle.”

Ha sajnálod a mennyiséget, az sajnos a minőség rovására megy. Messze nem élvezheted a feltüntetett faktorszámnak megfelelő védelmet, amikor spórolsz a naptejjel. Szakértők szerint az egész testedre legalább egy felespohárnyi adag kell, az arcodra pedig egy százforintosnyi.


2. „Majd a strandon bekenem magam.”

A naptejnek be kell szívódnia ahhoz, hogy tényleg megóvjon a káros UV-sugaraktól. Ez azt jelenti, hogy 10-15 percig még érdemes elkerülni a közvetlen napfényt – és természetesen a vizet is.

gif

3. „Nem is süt annyira!”

Ne hagyd, hogy a felhők megtévesszenek: még a legborongósabb napokon is lejut hozzád az UV-sugarak kétötöde. Igazából mindennap SPF-et kéne felvinned a bőrödre, évszaktól függetlenül – hát még nyáron!


4. „Árnyékban úgysem lesz bajom.”

Tényleg okos dolog a napernyő vagy a sátor használata, de ettől még jócskán pirítani fognak az UVB-sugarak. Úgyhogy ez nem ok a naptej hanyagolására.


5. „Már lebarnultam, nem kell védelem.”

A természetes, napon szerzett barnaság tényleg ellenállóbbá tesz valamelyest az UV-sugarakkal szemben, ám ez csak annyit jelent, hogy néhány perccel tovább bírod leégés nélkül. Akkor is kenj szorgalmasan, ha már „csoki” vagy!


6. „Az ajkamra nem kell semmi.”

Az ajkak puha bőre különösen érzékeny, így fokozott fényvédelemre van szüksége. Ha teheted, vegyél külön UV-szűrős ajakápolót, és használd mindennap. Lehetőleg 30 vagy 50 faktoros legyen!


Kép

Ha nem szeretnél leégni a vízparton, akkor csapj le most kedvezményes áron a La Roche-Posay napvédőire a JOY BEACH kuponnal, amit a júniusi számunkban találsz meg!

Ha most előfizetsz, akkor te már biztosan kézhez kapod a májusi lapszámot a JOY-kuponokkal!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!