Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

A tigrismogyoró a világ legrégebbi és legújabb szuperétele

A tigrismogyoró a világ legrégebbi és legújabb szuperétele
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Igazából nem is mogyoró, de legalább tényleg szuper.

Úgy néz ki, mint a mogyi, csak mélyebb barázdák, „csíkok” vannak rajta – ezért hívják a fűfélék közé tartozó földi mandula termését tigrismogyorónak.

Érdemes megjegyezned a nevét, mert amellett, hogy isteni finom édeskés, kókuszra emlékeztető íze van, igencsak bővelkedik C- és E-vitaminban, vasban, káliumban, illetve magnéziumban.

Különlegessége, hogy tápanyag-összetétele szinte megegyezik az emberi anyatejével, ami fantasztikus glutén-, tej- és mogyoróféle-mentes alternatívává teszi. Gyakorlatilag bármilyen szigorú diétába be lehet illeszteni.

Ha mindez még nem volna elég, a tigrismogyoró ráadásul enyhén étvágycsökkentő is. Olyan fajta keményítő található ugyanis benne, amit a szervezet nem bont le, így garantálja a hosszan tartó teltségérzetet, továbbá mérsékeli a feldolgozott kalóriák mennyiségét.

Az ilyen típusú rezisztens keményítő prebiotikus hatású, mert segít, hogy a belekben természetes módon jótékony baktériumok termelődjenek. Ezzel erősíti az immunrendszert.

A tigrismogyorót joggal tekinthetjük a világ legrégebbi szuperételének, hiszen az Oxford Egyetem kutatói szerint az afrikai „diótörő” ősember étrendjének például a 80%-át jelentette.

És azért új, mert a paleolit táplálkozás reneszánszakor most sikerült ismét felfedezni: Európában például most tervezik nagy tételben piacra dobni.


Te meg fogod kóstolni?

Ha most előfizetsz, akkor te már biztosan kézhez kapod a májusi lapszámot a JOY-kuponokkal!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!