Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Kampány indult az anorexiát támogató oldalak ellen

Europress
Kampány indult az anorexiát támogató oldalak ellen
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Egészen elképesztő, de internet szerte rengeteg anorexiát nyíltan támogató weblap és blog elérhető az internet hozzáféréssel rendelkező kislányok és fiatal nők tömegei számára. Ezek az egészségtelen, beteges testképet nyíltan támogató weblapok az internetfelhasználók közel 90%-a számára három kattintással elérhetőek.

Sosem gondoltuk volna, hogy ennyire könnyű olyan blogokra és weblapokra bukkanni az interneten, amik nem csak nyíltan kiállnak egy mentális betegség, az anorexia nervosa mellett, de egyenesen tanácsokkal, tippekkel látják el az oda látogató, gyanútlan, és könnyen befolyásolható fiatal lányokat, hogyan lehet minél gyorsabban, minél több kilót leadni, egészségtelen praktikákkal, az áhított "tökéletes test" elérése érdekében.

Tökéletes test nincs.

Úgy is mondhatnánk, hogy a sportos az új sovány. Az ápoltság, az önmagaddal törődés, az igényesség szép, diétázni pedig lehet önkínzás nélkül is. A legfontosabb, hogy elégedett legyél magaddal. A boldogság, és az önbizalom sugárzik majd rólad, és ez a kisugárzás a legvonzóbb, a legszexibb egy nőben.

Akkor is lehetsz a legjobb csaj a péntek esti buliban, akinek mindenki szeretné a telefonszámát, ha a csípődön maradt az a fránya fél kiló. A legjobb hírünk pedig az, hogy az elégedett, nyugodt és boldog kisugárzás nem egy olyan dolog, amivel születünk és kész. Igenis tudsz érte dolgozni, ráadásul még egészségtelen szokásokat sem kell felvenned.

Az anorexia nem menő.

Hanem egy mentális betegség, aminek kórképe létezik az orvosi (pszichiátriai) diagnosztikában. Aki anorexiával küzd, az segítségre szorul, annak a gondolkodása beszűkül, az egyetlen cél, és fontos dolog az életben a vágyott "tökéletes test" elérése lesz. Az anorexiával küzdő embernek beszűkülnek a szociális kapcsolatai, elszigetelődik, majd szépen lassan már csak segítséggel tudja ellátni magát, leépülnek az izmai és így tovább.

Felelősek vagyunk magunkért és a közvetlen környezetünkért, ezért ha te is úgy érzed ez történik veled vagy egy hozzád közel álló személlyel, ne félj segítséget kérni!

Divat és a női magazinok szerepe

A divat- és reklámszakmát, a női magazinokat gyakran szokták felelőssé tenni a közbeszédben az anorexia, a bulimia, és más testképzavarok kialakulása és társadalmi elfogadottsága, terjedése miatt, így most úgy érezzük, hogy ideje kiállnunk az egészséges testkép és az ésszerű, egészséges diétázási trendek mellett az eddigieknél is sokkal határozottabban.

Az olasz Vogue besokall

Így gondolták az olasz Vogue-nál is, amikor Franca Sozzani főszerkesztő kiadta nyilatkozatát, ami egyértelműen anorexia elleni harcba hívta a világ véleményvezéreit, híres nőit és mindenkit, akire egy átlagos fiatal lány hallgathat.

A Facebook világszerte az anorexia felelősének lett kikiáltva. Amióta hiszem, hogy a közösségi média nem lehet az egyértelmű és egyetlen felelőse a testképzavar betegségek terjedésének, csináltam egy kis kutatást, és megszámlálhatatlan anorexia mellett kiálló blogot és weblapot találtam, amik nem csak egyszerűen támogatják a betegséget, de arra biztatják a fiatalokat, hogy legyenek kompetitívek a testüket illetően. A Vogue Italia, a magazin eddig is élen járt a szépség és az esztétikum népszerűsítésében, most eldöntötte, hogy felhasználja a hírnevét és az olvasóbázisát -, amiből havonta több, mint milliót tud felmutatni - felhívja az anorexia elleni harcra. Aláírásokat fog gyűjteni, azzal a végső céllal, hogy ezeket a honlapokat ne működtethessék tovább üzemeltetőik. A divat mindig is bűnbaknak volt kikiáltva az anorexia miatt, és kötelességünknek érezzük, hogy bebizonyítsuk, a divatszakma kész és elhivatott, hogy az első sorból harcoljon a betegség ellen.

Te mit gondolsz, az anorexia terjedése komoly probléma a fiatal lányok között hazánkban is?

Ide utazz a horoszkópod szerint, ha OROSZLÁN jegyű vagy!

Egy oroszlánnal utazni csupa izgalom! Végtelenül aktív útitárs, aki mindig megtalálja a legmenőbb helyeket.

5 sztár, akinek nem volt elég 1 menyasszonyi ruha az esküvőjén

Képtelenek voltak választani? Vagy új – és meglehetősen puccos – divat van születőben? Akárhogy is, egyre többen esküsznek arra, hogy többféle menyasszonyi ruhában mutassák meg magukat az olvadozó násznépnek – és persze az egész world wide webnek.

3 dolog, amire idén nyáron végre sort kell kerítened!

Mi már most szólunk, tervezz előre és használd ki ezt a három hónapot.

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!