Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook
]>

Akkor is lehetsz a legjobb csaj a péntek esti buliban, akinek mindenki szeretné a telefonszámát, ha a csípődön maradt az a fránya fél kiló. A legjobb hírünk pedig az, hogy az elégedett, nyugodt és boldog kisugárzás nem egy olyan dolog, amivel születünk és kész. Igenis tudsz érte dolgozni, ráadásul még egészségtelen szokásokat sem kell felvenned.

Az anorexia nem menő.

Hanem egy mentális betegség, aminek kórképe létezik az orvosi (pszichiátriai) diagnosztikában. Aki anorexiával küzd, az segítségre szorul, annak a gondolkodása beszűkül, az egyetlen cél, és fontos dolog az életben a vágyott "tökéletes test" elérése lesz. Az anorexiával küzdő embernek beszűkülnek a szociális kapcsolatai, elszigetelődik, majd szépen lassan már csak segítséggel tudja ellátni magát, leépülnek az izmai és így tovább.

Felelősek vagyunk magunkért és a közvetlen környezetünkért, ezért ha te is úgy érzed ez történik veled vagy egy hozzád közel álló személlyel, ne félj segítséget kérni!

Divat és a női magazinok szerepe

A divat- és reklámszakmát, a női magazinokat gyakran szokták felelőssé tenni a közbeszédben az anorexia, a bulimia, és más testképzavarok kialakulása és társadalmi elfogadottsága, terjedése miatt, így most úgy érezzük, hogy ideje kiállnunk az egészséges testkép és az ésszerű, egészséges diétázási trendek mellett az eddigieknél is sokkal határozottabban.

Az olasz Vogue besokall

Így gondolták az olasz Vogue-nál is, amikor Franca Sozzani főszerkesztő kiadta nyilatkozatát, ami egyértelműen anorexia elleni harcba hívta a világ véleményvezéreit, híres nőit és mindenkit, akire egy átlagos fiatal lány hallgathat.

A Facebook világszerte az anorexia felelősének lett kikiáltva. Amióta hiszem, hogy a közösségi média nem lehet az egyértelmű és egyetlen felelőse a testképzavar betegségek terjedésének, csináltam egy kis kutatást, és megszámlálhatatlan anorexia mellett kiálló blogot és weblapot találtam, amik nem csak egyszerűen támogatják a betegséget, de arra biztatják a fiatalokat, hogy legyenek kompetitívek a testüket illetően. A Vogue Italia, a magazin eddig is élen járt a szépség és az esztétikum népszerűsítésében, most eldöntötte, hogy felhasználja a hírnevét és az olvasóbázisát -, amiből havonta több, mint milliót tud felmutatni - felhívja az anorexia elleni harcra. Aláírásokat fog gyűjteni, azzal a végső céllal, hogy ezeket a honlapokat ne működtethessék tovább üzemeltetőik. A divat mindig is bűnbaknak volt kikiáltva az anorexia miatt, és kötelességünknek érezzük, hogy bebizonyítsuk, a divatszakma kész és elhivatott, hogy az első sorból harcoljon a betegség ellen.

Te mit gondolsz, az anorexia terjedése komoly probléma a fiatal lányok között hazánkban is?

Fizess elő a JOY magazinra több, mint 50% kedvezménnyel! Egyéves előfizetés, 11 lapszám 5445 forint helyett 2695 forintért, lapszámonként 495 ft helyett 245 forintért.

Csak 2695 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!