Ne maradj le a Joy-Napokról!
Már csak nap
óra
perc
A nap cikke

Alig hisszük el, de kis híján egy világhírű énekesnő is szerepelt volna a Szépség és a szörnyetegben!

Képtelenek vagyunk vele elképzelni a filmet...

Még több olvasnivaló

Trendpercek: Egy táska, ami minden összeállításban jól mutathat!

Ezektől tényleg tátva marad a szád: mutatjuk 2017 leglegleg esküvői fotóit

9 dolog, amit csak akkor értesz, ha éltél már távkapcsolatban

Régen a fiúk viseltek rózsaszínt, a lányok pedig kéket – És ennek nagyon különös oka volt!

Meglepő titkok, amiket az éttermi dolgozók sosem árulhatnának el

Így is lehet ám csinálni: nincs fittebb mami Debreczeni Dórinál, aki nekünk elárulta, honnan ez a rengeteg energia

Alig hisszük el, de kis híján egy világhírű énekesnő is szerepelt volna a Szépség és a szörnyetegben!

6 frizura, amitől garantáltan fiatalabbnak tűnsz

Kampány indult az anorexiát támogató oldalak ellen

Europress
Kampány indult az anorexiát támogató oldalak ellen
Facebook
Viber
Twitter
Google+
Pinterest
Előfizetek
Egészen elképesztő, de internet szerte rengeteg anorexiát nyíltan támogató weblap és blog elérhető az internet hozzáféréssel rendelkező kislányok és fiatal nők tömegei számára. Ezek az egészségtelen, beteges testképet nyíltan támogató weblapok az internetfelhasználók közel 90%-a számára három kattintással elérhetőek.

Sosem gondoltuk volna, hogy ennyire könnyű olyan blogokra és weblapokra bukkanni az interneten, amik nem csak nyíltan kiállnak egy mentális betegség, az anorexia nervosa mellett, de egyenesen tanácsokkal, tippekkel látják el az oda látogató, gyanútlan, és könnyen befolyásolható fiatal lányokat, hogyan lehet minél gyorsabban, minél több kilót leadni, egészségtelen praktikákkal, az áhított "tökéletes test" elérése érdekében.

Tökéletes test nincs.

Úgy is mondhatnánk, hogy a sportos az új sovány. Az ápoltság, az önmagaddal törődés, az igényesség szép, diétázni pedig lehet önkínzás nélkül is. A legfontosabb, hogy elégedett legyél magaddal. A boldogság, és az önbizalom sugárzik majd rólad, és ez a kisugárzás a legvonzóbb, a legszexibb egy nőben.

Akkor is lehetsz a legjobb csaj a péntek esti buliban, akinek mindenki szeretné a telefonszámát, ha a csípődön maradt az a fránya fél kiló. A legjobb hírünk pedig az, hogy az elégedett, nyugodt és boldog kisugárzás nem egy olyan dolog, amivel születünk és kész. Igenis tudsz érte dolgozni, ráadásul még egészségtelen szokásokat sem kell felvenned.

Az anorexia nem menő.

Hanem egy mentális betegség, aminek kórképe létezik az orvosi (pszichiátriai) diagnosztikában. Aki anorexiával küzd, az segítségre szorul, annak a gondolkodása beszűkül, az egyetlen cél, és fontos dolog az életben a vágyott "tökéletes test" elérése lesz. Az anorexiával küzdő embernek beszűkülnek a szociális kapcsolatai, elszigetelődik, majd szépen lassan már csak segítséggel tudja ellátni magát, leépülnek az izmai és így tovább.

Felelősek vagyunk magunkért és a közvetlen környezetünkért, ezért ha te is úgy érzed ez történik veled vagy egy hozzád közel álló személlyel, ne félj segítséget kérni!

Divat és a női magazinok szerepe

A divat- és reklámszakmát, a női magazinokat gyakran szokták felelőssé tenni a közbeszédben az anorexia, a bulimia, és más testképzavarok kialakulása és társadalmi elfogadottsága, terjedése miatt, így most úgy érezzük, hogy ideje kiállnunk az egészséges testkép és az ésszerű, egészséges diétázási trendek mellett az eddigieknél is sokkal határozottabban.

Az olasz Vogue besokall

Így gondolták az olasz Vogue-nál is, amikor Franca Sozzani főszerkesztő kiadta nyilatkozatát, ami egyértelműen anorexia elleni harcba hívta a világ véleményvezéreit, híres nőit és mindenkit, akire egy átlagos fiatal lány hallgathat.

A Facebook világszerte az anorexia felelősének lett kikiáltva. Amióta hiszem, hogy a közösségi média nem lehet az egyértelmű és egyetlen felelőse a testképzavar betegségek terjedésének, csináltam egy kis kutatást, és megszámlálhatatlan anorexia mellett kiálló blogot és weblapot találtam, amik nem csak egyszerűen támogatják a betegséget, de arra biztatják a fiatalokat, hogy legyenek kompetitívek a testüket illetően. A Vogue Italia, a magazin eddig is élen járt a szépség és az esztétikum népszerűsítésében, most eldöntötte, hogy felhasználja a hírnevét és az olvasóbázisát -, amiből havonta több, mint milliót tud felmutatni - felhívja az anorexia elleni harcra. Aláírásokat fog gyűjteni, azzal a végső céllal, hogy ezeket a honlapokat ne működtethessék tovább üzemeltetőik. A divat mindig is bűnbaknak volt kikiáltva az anorexia miatt, és kötelességünknek érezzük, hogy bebizonyítsuk, a divatszakma kész és elhivatott, hogy az első sorból harcoljon a betegség ellen.

Te mit gondolsz, az anorexia terjedése komoly probléma a fiatal lányok között hazánkban is?

Így spórolhatsz a babaholmikon – 6 okos tipp

Néhány hasznos tipp édesanyáktól, hogy ők miként tudtak spórolni a babaholmik beszerzésekor!

Trendpercek: Egy táska, ami minden összeállításban jól mutathat!

A keresztpántos daraboknál praktikusabb fazont aligha találsz!

David Beckham közeli barátságba került egy modellel, és ennek Victoria egyáltalán nem örül...

A fiatal modell leginkább arról híres, hogy egyfolytában partizik, ráadásul nem akárhogy!

Ritka pillanat: a 77 éves Tina Turner megjelent a nyilvánosság előtt, és szinte sehol egy ránc!

A világhírű énekesnő már jó ideje nem jelenik meg nagyobb eseményeken, de most egy musical miatt kivételt tett.

9 dolog, amit csak akkor értesz, ha éltél már távkapcsolatban

A távkapcsolatnak sokak szerint több a hátránya, mint előnye, pont ezért nem is erőltetik annyian és inkább szakítanak, mielőtt komolyabra fordulna a dolog...

Nem fogod elhinni miből készülnek ezek a portrék

Sarah Vaci egy angol képzőművész aki megdöbbentően realisztikus, kifinomult és csodás kompozíciókat készít egy teljesen egyedi technikával, amit ő talált és fejlesztett ki.

Vajon Blake Lively mit szól, amikor férje szexjelenetet forgat?

Ilyen, ha a világ egyik legsikeresebb színésze a férjed...

Régen a fiúk viseltek rózsaszínt, a lányok pedig kéket – És ennek nagyon különös oka volt!

Ma már el sem tudnánk képzelni, hogy minden fiú rózsaszínt hordjon, de régen nem ez volt a helyzet!

Meglepő titkok, amiket az éttermi dolgozók sosem árulhatnának el

Az egészséged érdekében is jó, ha tudod ezeket!

Fizess elő féláron!

Csak 2970 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!