Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Leszoknál a cigiről? A meditáció segít!

Europress
Leszoknál a cigiről? A meditáció segít!
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Észre sem veszed, hogy máris feleannyit szívsz.

Nem is kell, hogy le akarj szokni, mert ha meditálsz, „magától” sikerülhet – állítják a szakemberek. Ezzel a feje tetejére állították a kőbe vésett feltételezést, miszerint az akaraterő a legfontosabb.

Egy friss kutatás szerint ugyanis az önuralmat általában véve fejlesztő gyakorlatok – úgymint a meditáció – segítenek helyre tenni a sóvárgás hátterében meghúzódó tudatalatti tényezőket.

A tudósokat egyébként az sarkallta munkára, hogy meg akarták érteni, miért nem működik az „egyik napról a másikra” elv, amit a legtöbben igyekeznek bevetni.

A kísérlet során 27 cigarettázót és 33 nemdohányost vettek górcső alá, akiknek egyik fele relaxált, másik fele pedig meditált stresszoldás céljából. Két hét alatt összesen öt és fél óra gyakorlásra került sor, előtte és utána pedig kérdőívet töltöttek ki a résztvevők, továbbá a szénmonoxidszintjüket is megmérték.

Akármilyen meglepő, a „mindfulness” technikával meditáló dohányosok tüdejében 60 százalékkal csökkent a szénmonoxidszint. Igen, két hét alatt!

A hír mégsem számít úttörőnek a tudományos berkekben, mert nemrégiben például kimutatták, hogy a dohányosok csekélyebb agyi aktivitást mutatnak az önuralommal kapcsolatos területeken. Emiatt rögtön felmerült, hogy az önuralom fejlesztésének kulcsszerepe lehet a függőség kezelésében.


Te dohányzol? Próbáltál már leszokni?

20 szuper frizura göndör hajúaknak

Nem csak az egyenes hajból lehet sok mindent kihozni!

Axente Vanessa a cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegén

Szupermodellünk újabb álma vált valóra azzal, hogy a világ legnagyobb jelentőségű filmfesztiválján vett részt, ráadásul a kedvenc francia tervezőjével karöltve.

Soha többé narancsbőr! 5 dolog, amit betartottam a cél érdekében

A bikiniszezon közeledtével a narancsbőrkérdés ismét előtérbe kerül, és jó, ha tudod, sosem késő felvenni a kesztyűt!

Fizess elő az Instyle magazinra egy évre most 70%-os kedvezménnyel!
Borító

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!