Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

6+1 hobbi, ami segíti a karriered

Europress
6+1 hobbi, ami segíti a karriered
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Sokan úgy gondolják, a hobbik csak elveszik a figyelmet a teendőkről, elterelik a figyelmet, pedig a jól megválasztott szabadidős tevékenységek akár még a ranglétrán is feljebb vihetnek!

1. Írás

Szabadjára engedheted a kreativitásodat, összefoglalhatod az ötleteidet, emellett fegyelemre, összpontosításra tanít. Fiktív sztorik írása segít az összefüggések követésében, a komplex gondolkodást fejleszti, és felszínre hozhatja a tudatalatti gondolataidat, ambícióidat. Később pedig ki tudja, ha van érzéked, akár meg is élhetsz belőle.


2. Önkéntesség

Nagyon jól mutat az önéletrajzban, és egy állásinterjún komoly előnyt jelenthet, ha valamilyen karitatív tevékenységben részt vettél, még jobb, ha valamit te magad szerveztél, indítványoztál. Mindegy hogy kóbor kiskutyákon vagy idős néniken segítesz, megdobbannak a szívek, másokkal is jót teszel, és még te is jól fogod magad érezni.


3. Sport

A testmozgás, például a futás vagy az aerobic olyan tulajdonságokat erősítenek, mint a kitartás, fegyelem, elszántság. A labdajátékok pedig fejlesztik a csapatmunkában való gondolkodást és kooperálást. Sőt, munkáltatói felmérési adatok szerint a főnökök a kevésbé fitt beosztottjaikat általánosan lustább, kevésbé hatékonyabb munkaerőnek jellemezték a többiekhez képest.


4. Videojátékok

Persze nem azt mondjuk, hogy normális, ha fél napokat a képernyő előtt görnyedsz, amire viszont jól megtanít, az a stratégiai gondolkodás, gyors problémamegoldás, és fejleszti a kreativitást is.


5. Utazás

Persze az is jó ha világot látsz és sütteted a hasad, de egy munkaadó szemében értékes tulajdonság, ha sok nyelvet ismersz, sokat tudsz más kultúrákban, sőt esetleg külföldön szerzet munkatapasztalat vagy kint végzett tanulmányok is előnyt jelenthetnek.


+ 1: Gondolj arra, hogy érdemes elmélyülni a kedvtelésedben, ugyanis egy kreatív hobbi könnyen a munkáddá is válhat! Ha jól fotózol, szeretsz írni, rajzolni, jól játszol hangszeren vagy szenvedélyed a sport, ezek akár az álommunkához is eljuttathatnak.


Neked mi a kedvenc hobbid?

Ha most előfizetsz, akkor te már biztosan kézhez kapod a májusi lapszámot a JOY-kuponokkal!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!