Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Nem vicc, a zöld tea tényleg karcsúsít!

Europress
Nem vicc, a zöld tea tényleg karcsúsít!
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Ráadásul ezt nem valami reklámban hallottuk, hanem egyetemi kutatóktól.

A lengyelországi Poznan Egyetem munkatársai kísérlettel támasztották alá, hogy miért érdemes naponta több csészényi zöld teát kortyolnod.

A fogyasztó hatásra úgy derült fény, hogy 28 fiatalnak – 19 és 28 év közöttieknek – adtak egy-egy tál kukoricapelyhet, miután azok 12 órán keresztül böjtöltek.

Olvasd el ezt is!

Hamarosan ostyát is osztottak nekik, amelyek közül néhányat négy gramm zöldtea-kivonattal dúsítottak. Ez a mennyiség egyébként (fajtától függően) pár pohár italnak felel meg.

Mivel a szénhidrátok csoportjába tartozó keményítő széndioxiddá bomlik le emésztéskor, ezért a leheletből meg lehet állapítani, mennyi van belőle a szervezetben.

A kutatást vezető Jaroslaw Walkowiak egyenesen úgy fogalmazott, hogy a zöld tea visszafogta a keményítő felszívódását.

Ugyan még nem tudni pontosan, hogy a zöld tea melyik összetevője játszik kulcsszerepet ebben, ám a mostani tanulmány szerzői szerint valószínűleg a jótékony hatásuk miatt gyakran emlegetett polifenolokról lehet szó.

A zöld teát korábban már a koleszterinszint csökkentésére és az ízületi bántalmak csillapítására is hatékonynak találták. Sőt, rákmegelőző hatást is tulajdonítanak neki.


Te szoktál zöld teát inni?

Fizess elő a JOY-ra és kedvezményesen juthatsz hozzá a Runner's World magazinhoz is! 3 JOY + 3 Runner's World az alábbi áron!

Csak 2500 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!