Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Ezért nem akarnak gyereket a fiatalok

Europress
Ezért nem akarnak gyereket a fiatalok
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Ezek az okok azok, amik arra késztetik a mai huszonéveseket, hogy várjanak még a gyerekvállalással!

A utóbbi évtizedekben egyre növekvő tendencia az, hogy a párok inkább harmincas éveikben vállalnak gyereket, szemben még a szüleink idejének normájával, mikor teljesen elfogadott és általános volt, hogy a húszas éveik legelején már szülőségre adták a fejüket. A pelenkázás előtt a mai fiatalok viszont inkább még önmegvalósítanak és karriert építenek.

Az Amerikai Statisztikai hivatal legfrissebb felmérése szerint 2014-ben a 15-44 közötti női lakosság fele gyermektelen, 2012 óta pedig 1,1%-kal nőtt ez az arány, jövőre még nagyobb emelkedést jósolnak.

Életünk legnagyobb döntésébe belevágni nehéz lehet, főleg ha sok tényező befolyásol. És hogy miért várnak még sokáig? Íme a leggyakoribb okok okok!

1. Nagyon sokba kerül gyereket nevelni. Sokan azért nem mernek belevágni, mert rettegnek a költségektől. Sokan nem készülnek fel az extra kiadásokra vésztartalékkal. A fokozott munkanélküliség és az alacsony bérek miatt még inkább bizonytalannak érzik magukat. Később, idősebben már jobb egzisztenciával lehet szülőnek állni.


2. A gyerekvállalás pedig bármennyire is jó ötletnek tűnik néha, mégis legalább 18 évre szóló elkötelezettség, bár szerető családokban természetesen ez egy életre szól.


3. A baba cuki, a szemünk fénye, de bizony sok lemondással jár. A gyerek az első, neki kell megadni mindent, aztán gondolhatsz magadra, a kinézett drága cipőről, programokról a barátokkal, és akár az áhított nyaralásról is le kell mondani olykor.A fiatalok eseménydús, bulizós életvitelüket nehezebben cserélik le otthon ülősre, mint már "sokat látott" életstádiumokban.


4. A válás egyre gyakoribb, viszont ha közös gyerek is van, a papír aláírásával nem szabadultok meg a vitás féltől, hanem egy életre egy család maradtok az exeddel, még ha nem is házaspárként. "Fiatal voltam és vak...", szokták mondani a nagy tévedésekre, ugye.


Egyetértesz a fenti félelmekkel? Mivel egészítenéd ki a listát?

Te mikor tervezel gyereket vállalni? Szavazz!
20-25 éves kor között
25-30 éves kor között.
30-35 év között.
35-40 év között.
Nem is akarok gyereket.
Megosztom az eredményt
Ezt rontod el a párkapcsolatodban a horoszkópod szerint

Sajnos még ez is meg van írva rólunk a csillagokban.

Napi horoszkóp május 24.: a Bikák nagy tehertől szabadulnak meg, a Mérlegek kibontakoztathatják a bennük rejlő tehetséget

Ma is érdemes elolvasnod a horoszkópod, izgalmas dolgokat tudhatsz meg ugyanis az egyes csillagjegyekből!

Koszorúslányok álomkivitelben – ha azt szeretnéd, hogy a barátnők is tökéletesek legyenek az esküvődön

A Bride's Babes egy egyedülálló szolgáltatást kínáló márka, amely Magyarországon elsőként foglalkozik a koszorúslányok kiszolgálásával. Számukra fontos, hogy a menyasszony mellett a koszorúslányok is a legszebb fényükben tündökölhessenek a nagy napon.

Wow! Mischa Barton visszatért és szexibb, mint valaha!

A Narancsvidék sztárjáról elég keveset hallottunk az utóbbi időben.

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!