Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Folyton éhes vagy? Ez lehet az oka!

giphy.com
Folyton éhes vagy? Ez lehet az oka!
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Ha a zsíros falatokat szereted, és inkább élvezetből eszel, esélyes, hogy nem egyszerű torkosság áll a háttérben.

Az XXL-es hamburger iránti csillapíthatatlan rajongás és a harmadik szelet csokitorta utáni vágy akár a hormonháztartásod egyensúlyának felborulását is mutathatja.

A falánkságért felelős hormont glükagonnak hívják, és egereken sikerült bebizonyítani, hogy ha csökkentik a szintjét, akkor az állatok sokkal több zsíros ételt pusztítanak el. A glükagonszint növelése viszont visszafogottabb étvágyat eredményezett.

Olvasd el ezt is!

Ezt a hormont egyébként sokan „fogyókúrás” vagy „zsírégető” jelzővel illetik, mivel feladata, hogy fékezze a szénhidrát-anyagcserében kulcsszerepet játszó inzulin tevékenységét.

Persze, a Rutgers Egyetem munkatársai hozzátették: az étkezési szokásokban rengeteg tényező szerepet játszik, köztük lelkiek is.

„Az elhízáshoz vezető túlevés voltaképpen ételfüggőségnek is tekinthető, ami már idegrendszeri-pszichiátriai zavar” – hűtötte le a kedélyeit a kutatást vezető Dr. Pang azoknak, akik az eredmények hallatán valamiféle fogyókúrás csodaszerre számítottak.

Ám az is igaz, hogy a glükagon alapú készítmények segíthetnek a 2-es típusú cukorbetegség és az inzulin-intolerancia kezelésében.


Te inkább madárétkűnek vagy torkosnak tartod magad?

Ha most előfizetsz, akkor te már biztosan kézhez kapod a májusi lapszámot a JOY-kuponokkal!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!