Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Láttad? A 2015-ös ponthatárok elképesztően változatosak

Pinterest
Láttad? A 2015-ös ponthatárok elképesztően változatosak
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Tízezrek sorsa pecsételődött meg csütörtök este nyolckor, amikor kihirdették a bűvös számokat.

Idén a gazdálkodási és menedzsment, a gépészmérnöki, a mérnökinformatikus, a kereskedelem és marketing, illetve a turizmus-vendéglátás alkotta a legnépszerűbb alapszakok TOP5-ös listáját.

A felvételi eljárásban már harmadik éve van érvényben a „központi ponthatár” fogalma, ami azt jelenti, hogy egyes szakokon minden intézményre vonatkozó küszöböt húznak már a ponthatárok kihirdetése előtt, és aki ezt nem éri el, be sem kerülhet államilag támogatott képzésre.

Sőt, ha a jelentkezők pontszáma indokolja, a végleges határ ennél magasabb is lehet: a toplista éléről például csak kereskedelem és marketing szakra lett elég az előzetesen megállapított 449 pont – aminek az eléréséhez pluszpontokra is bőven szükség volt.

Olvasd el ezt is!

Társadalomtudományi területen a kommunikáció és médiatudomány, a nemzetközi tanulmányok és a szociológia tarolt a jelentkezők számát tekintve. Ezeknél a szűkös keretszám miatt magasabbra szöktek a határok, a kommunikációnál akár 460 közelébe.

A műszaki képzések ponthatára az előző évieknek megfelelően most is lényegesen alacsonyabb: több helyre is be lehetett kerülni a felvételihez legalább szükséges 280 ponttal – de ez az óvodapedagógus szakra is igaz.

Az orvosi egyetemhez intézménytől függően akár 435 pontra is szükség lehetett, jogi tanulmányokhoz pedig 460-ra.

A mesterképzések közül pszichológiára például akár 80 pont kellett a maximális 100-ból, ezt követte a marketing, majd a vezetés és szervezés – olvastuk az Eduline-on.

Az összes ponthatárt a felvi.hu-n találod.


Te is jelentkeztél idén?

A hét gazdikeresője: Kalán néni

Kalánka egy rövid lábú, vicces fülű, hihetetlenül humoros személyiségű tacskó keverék szuka, aki ugyan valahol tíz év körül van, de viselkedése és egészségi állapota alapján egy középkorú kutyával is bátran versenyre kelhet. Kalánka lakáshoz szokott, autózni tud és mindenkivel nagyon barátságos.

Az inspiráció, amit kerestél! Íme, a 10 legszebb manikűr esküvőre (nem csak menyasszonyoknak)

Valami geometrikus, valami csillogó, valami minimalista, valami virágos...

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!