Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Csak buliban gyújtasz rá? Az is életveszélyes!

Csak buliban gyújtasz rá? Az is életveszélyes!
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Nincs olyan, hogy „lájtos” dohányzás: ha nem gyújtasz rá mindennap, akkor is háromszorosára növeled a szívbetegség kockázatát.

Sajnos tévhitbe ringatod magad, ha azt hiszed, hogy egy kis füstölés nem árt meg. Cigarettából ugyanis – az alkohollal ellentétben – nincs biztonságosan fogyasztható napi mennyiség.

Míg a szakértők szerint a hét öt napján elkortyolt egyetlen egységnyi italtól nem lesz semmi bajod, a cigi már akkor is roncsolja a szervezetedet, ha kizárólag a társaság kedvéért, például hétvégente szívod.

A dolog sokkal több embert érint, mint hinnéd. A Texasi Egyetem munkatársai csaknem tízezer nőt kérdeztek meg erről, akiknek az ötöde – a dohányosok 60%-a – naponta öt szálat sem szívott el, és ezeknek több mint fele rá sem gyújtott mindennap.

A legveszélyesebb az egészben, hogy sokan csak azokat tartják „igazi” nikotinfüggőnek, akik egyik szálat pusztítják a másik után – pedig egészen kis mennyiség esetén is többszörösére nő a szívbetegség kockázata, ráadásul a bőrt és a fogakat is roncsolja.

Sőt, a magukat „lájtos” dohányzónak vallóknál lényegesen megnő az egyéb függőség kialakulásának veszélye is: vagy a cigizés fajul el náluk egy idő után, vagy belép mellé az alkohol vagy valami más is…

Ha úgy érzed, eljött a leszokás ideje, bátran kérj segítséget a háziorvosodtól, illetve érdeklődj az erre szakosodott terápiás központoknál! Nem muszáj egyedül végigcsinálnod.

A bulidohányzás is veszélyes, szóval csak óvatosan a "kocabagózással"!

Te dohányzol? Szavazz!
Igen
Nem
Megosztom az eredményt

Ha most előfizetsz, akkor te már biztosan kézhez kapod a májusi lapszámot a JOY-kuponokkal!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!