Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

A pszichológus szerint ez a baj az okos nőkkel

Europress
A pszichológus szerint ez a baj az okos nőkkel
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Igazi határozott és okos csajszinak tartod magadat? Akkor talán nálad is előfordulhat egy aprócska dolog, ami gátol a sikereid elérésében! Hiszen szakemberek szerint az érintettek sokszor nem veszik észre... Most kiderítheted!

„Az okos és tehetséges nők ritkán ismerik fel, hogy a sikertől elválasztó korlátok belőlük fakadnak. Ugyanakkor kritikusabban szemlélik a saját képességeiket, mint a férfiak” – írja Heidi Grant Halvorson professzor, aki egy nyolcvanas évekbeli kutatást hoz fel példának.

Ennek során azt figyelték meg a szakemberek, hogy ötödikes diákok hogyan állnak az addig ismeretlen és nehéz tananyaghoz. A munkálatokat irányító Carol Dweck arra jutott, hogy a lányok könnyebben feladják a harcot – sőt, minél magasabb az IQ-juk, annál nagyobb eséllyel dobják be a törölközőt. Az okos fiúk viszont meglátták a kihívást a feladatban, így akár megkétszerezték az erőfeszítéseiket.

A döbbenetes eredmény hátterében az áll Halvorson professzor mai szemlélete alapján, hogy a két nem tagjai máshogy értelmezik a nehézségeket, és a lányok sokkal jobban kételkednek saját magukban.

„Az okos nők azt hiszik, hogy a képességeik belülről fakadnak, és nem lehet rajtuk változtatni, míg az okos férfiak úgy vélik, hogy szorgalmas gyakorlással tovább fejlődhetnek” – hangsúlyozza Halvorson.

A pszichológus úgy véli: a gyerekkorban kapott szülői és tanári visszajelzések kulcsszerepet játszanak az attitűdben. A lányokat ugyanis hamar beskatulyázzák az „okos” kategóriába, ahol már kevés újabb babér terem, míg a fiúkat azért is megdicsérik, ha végigülik az órát egy helyben.


Te is beleestél az okos lányok csapdájába? Hogyan viszonyulsz a nehézségekhez?

Nem találod ki, melyik szuperdögös modellel flörtölt Leonardo DiCaprio - ők lesznek az új álompár?

A világsztár még csak pár napja szingli, máris rányomult a földkerekség egyik legszebb nőjére...

Napi horoszkóp május 29.: a Szüzek komoly kihívással szembesülnek, a Mérlegeknek a siker érdekében változtatniuk kell az eddigi taktikán

A hét első napjára is izgalmas üzeneteket küldtek a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópod!

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!