Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Napi 1 óránál többet mobilozol? Fenyeget a depresszió!

Europress
Napi 1 óránál többet mobilozol? Fenyeget a depresszió!
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Te is annyira rá vagy kattanva a mobilodra, mint Blair Waldorf a Gossip Girlben a sajátjára? Mentális betegség jele lehet, ha az okostelefonodat nyomkodva töltesz el napi 68 percet.

A boldog lelkek ugyanis beérik mindössze 51 perccel – olvasható egy friss tanulmányban, ami a Journal of Medical Internet Research-ben jelent meg.

Döbbenetes, de az amerikai kutatócsoport 87%-os pontossággal meg tudta állapítani a telefonok adatai alapján, hogy depressziós-e a tulajdonosuk. Ehhez mindössze egy olyan alkalmazásra volt szükség, ami mérte az aktivitással töltött perceket, valamint rögzítette a helyszíneket.

Olvasd el ezt is!

Az idő mellett ugyanis a mozgástér is elárulta, ha magasabb volt a depresszió kockázata: minél kevesebb helyen járt valaki, s minél többet volt otthon, annál nagyobb eséllyel számolt be hangulatzavaros tünetekről.

A kutatást vezető David Mohr professzor így fogalmazott:

„Aki depressziós, általában távol marad az élet sűrűjétől, és semmi motivációt nem érez a lakásból való kilépésre. A telefon egyébként pótlékként is szolgál, mert amikor nyomkodni kezdjük, ideiglenesen elmenekülhetünk a negatív gondolataink elől.”

Oké, ez az egyórás keret egy kicsit kevésnek tűnik. De már akkor is megérte hírt adnunk a dologról, ha elgondolkodsz rajta, mennyit nyúzod feleslegesen a mobilodat…


Te mennyit lógsz egy nap a telefonodon?
Egy óránál többet
Egy óránál kevesebbet
Megosztom az eredményt

Ha most előfizetsz, akkor te már biztosan kézhez kapod a májusi lapszámot a JOY-kuponokkal!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!