Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

SOS! Együtt kell dolgoznom egy barátnőmmel!

SOS! Együtt kell dolgoznom egy barátnőmmel!
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Nem véletlen mondják a bölcsek, hogy a munkát és a magánéletet illik szétválasztani. Illetve, hogy jobban járunk, ha ezt megtesszük. De mi van, ha mégis úgy alakul, hogy olyan emberrel kell együtt dolgoznunk, akit nagyon közeli barátunknak tartunk?

Ha meg szeretnénk tartani a barátságot ebben a sokszor furcsa helyzetben, akkor nem árt még a munka kezdete előtt leülnünk és megbeszélnünk pár dolgot, amire mind a ketten figyelünk majd. A megbeszélés pedig nem merülhet ki abban, hogy megmondjuk egymásnak: „nem leszek idegesítő”. Mert de. Azok lesztek.

A legkellemetlenebb szcenárió talán az, amikor a közeli barát nem csak egy nagyon közeli munkatársunk, akivel napi szinten kollaborálnunk kell, hanem egyenesen a közvetlen főnökünk. Ebben a szituációban talán a legnehezebb szétválasztani azt, hogy milyen hangnemben illik beszélni egy főnöknek a beosztottjával, egy barátnak a barátjával, egy beosztottnak a főnökével, és így tovább.

A következőket beosztástól teljesen függetlenül mindenképpen érdemes megbeszélnetek egymással, még mielőtt elkezdetek együtt dolgozni, ha szeretnétek megóvni a barátságotokat:

Mindig őszinték leszünk egymással.

Igen, ez vonatkozik minden szituációra. Hazugságnak nincs helye. „És a mi a bajod? Semmi.” típusú hisztinek sincs. Ha valami bajod van a másik viselkedésével, ne dühöngj magadban, mondd el neki. Ez persze nem jelenti azt, hogy minden bizalmas információt meg kell osztanotok egymással, ami nem tartozik a másikra. El kell tudni fogadni azt a választ is, hogy ne haragudj, de erről nem beszélhetek.


Minden kritikát csak építő jelleggel.

Ha valami nagy sérelmed van, és megkritizálod barátod munkáját, viselkedését, hozzáállását, minden esetben éreztesd vele, hogy ezeket a dolgokat az ő érdekében mondod, azért, hogy fejlődni, és változtatni tudjon. Nem szimplán az a célod, hogy piszkáld. Mindezt tőle neked is el kell fogadnod.


Veszekedés

Előfordul a legjobb hangulatú munkahelyen is, hogy összekapnak a kollégák a projekten, pályázaton – bármin, ami az adott hely profiljába passzol – mert nem egyezik a véleményük. Akármennyire hevesre is sikerül a vita fontos, hogy előre megbeszéljétek, nem egymás ellen szól, ha kicsit felemelitek a hangotokat. Ettől még ugyanúgy szeretitek egymást.


Véd és dacszövetség

Óriási helyezkedés tud kialakulni egy munkahelyen abban a kérdésben, hogy ki mikor megy orvoshoz, nyaralni, fesztiválozni, mikor kinek milyen munkán kívüli programja van. Ha együtt dolgozol egy barátoddal az is nagyon fontos, hogy támogassátok egymás törekvéseit. Ebbe nem fér bele az sem, hogy az egyikőtök mindenre nagyvonalúan azt mondja, menj csak, majd én megoldom, míg a másik szinte szabadon járhat-kelhet.


Munkán kívüli programok

Attól még, hogy egész nap együtt lógtok, időt kell fordítanotok a barátságotok ápolására is. Csináljatok közös programokat, amikor meg sem említitek a munkát, a munkahelyet, és a kollégákat. Maximum olyan kontextusban, hogy „Ugye te is úgy gondolod, hogy a Józsi a könyvelésről milyen helyes?”


Te dolgoztál már együtt jó barátoddal?

Soha többé narancsbőr! 5 dolog, amit betartottam a cél érdekében

A bikiniszezon közeledtével a narancsbőrkérdés ismét előtérbe kerül, és jó, ha tudod, sosem késő felvenni a kesztyűt!

Fizess elő az Instyle magazinra egy évre most 70%-os kedvezménnyel!
Borító

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!