Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

10 hiba, amit minden szülő legalább egyszer elkövet

Europress
10 hiba, amit minden szülő legalább egyszer elkövet
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Senki sem tökéletes, szülőként sem. Íme 10 olyan hiba, amit például biztos, hogy mindenki elkövet legalább egyszer az életében.

01. Túlaggódjuk a gyereksírást

Már összegyűjtöttük azt a 13 leggyakrabban előforduló okot, ami miatt sírhat egy baba. Ha elolvastad a cikket tudhatod, hogy nem mindig áll óriási probléma a sírás mögött. Éppenséggel csak egy gyereknek az egyetlen kommunikációs eszköze a sírás. Így bármi mondandója, kérése, jelzése van:sír. Úgyhogy te se ess pánikba, hanem figyelj és próbálj rájönni, hogy mit szeretne a kisbabád. Ráadásul, ha a gyerek érzi, hogy pánikba esel, idegeskedsz, át fogja venni tőled. Legyél nyugodt, és hamarosan ő is meg fog nyugodni és abbahagyja a sírást.


02. Felkeltjük az alvó gyereket, csak hogy egyen

Ha egy gyerek egészséges, szépen hízik, rendesen nő, fejlődik, nincs semmi baja, akkor eszedbe ne jusson éjjel azért felkelteni, hogy egyen. Ha annyira éhes, felkel ő magától, ne aggódj. De ha alszik, egy dolgot tehetsz:aludj te is.


03. Nem vesszük elég komolyan, ha lázas a gyerek

Sajnos a tapasztalat az, hogy ha picit melegebb a baba homloka, sok szülő nem foglalkozik vele. Meg se mérik a lázát, mondván biztos csak hőemelkedés, majd úgyis lemegy... Ha pedig mégis megmérik és kiderül, hogy 38-nál magasabb, beadnak egy lázcsillapító kúpot és el is felejtik a dolgot. Pedig az oltásokat követő belázasodásokat leszámítva a láz nagyon is veszélyes egy babára, orvoshoz kell vele menni!

Europress
hibák amit minden szülő egyszer elkövet,szülők nevelési hibái,

04. Nem kötjük be a biztonsági előírásoknak megfelelően az autós gyerekülést

Pedig az nem véletlenül van úgy kitalálva, ahogy. Ha sír a gyerek, ha nem kényelmes neki, ha neked nem kényelmes, mert nem látod rendesen... akkor is úgy kösd be, ahogy kell, mert egy (ne adj Isten!!) esetleges balesetkor a gyerek élhete múlhat azon, hogy volt bekötve!


05. Elhanyagoljuk a gyerek szájápolását

Pedig ez is nagyon fontos! Már egy éves kortól szoktasd hozzá a gyerkőcöt a fogmosáshoz, járj vele rendszeresen fogorvoshoz és mutass neki jó példát is. Hiába cserélődnek még a tejfogak, akkor is nagyon fontos, hogy már piciként megtanítsd és hozzászoktasd a helyes és rendszeres szájápoláshoz.


06. Siettetjük a dolgokat

Mikor születik már meg, mikor mosolyog már, mikor kezd el kúszni, mikor ül fel, mikor fog már végre járni, mikor kezd el beszélni, és sorolhatnánk, hogy mik azok a dolgok, amelyeknek az eljövetelét már nagyon várjuk. De ahelyett, hogy mindig a következő, könnyebb(nek tűnő) szakaszt várjuk, élvezzük ki a jelent, ez a gyereknek is jobb. Semmit se kell siettetni, mert minden úgyis a maga idejében fog eljönni. Arról nem is beszélve, hogy amikor meg majd eljön, akkor meg majd visszasírjuk azokat a régi (szép) időket, amikor még csak egész nap aludt, amikor még nem tudott járni, se beszélni, és így tovább.... Ugye, hogy ugye!?

Europress
hibák amit minden szülő egyszer elkövet,szülők nevelési hibái,

07. Állandóan versenyeztetjük a gyereket

Nem baj, ha a gyerek elindul egy versenyen, pláne, ha szép eredményt ér el. De ne szóljon az élete egy örökös versengésről az osztálytársakkal, barátokkal, a szomszéd gyerekével, vagy bármelyik unokatestvérével.


08. Elfelejtjük, hogy a tettek sokszor "hangosabbak", mint a szavak

Fontos, hogy mit mondasz a gyereknek és hogy mire tanítod. De azt is mutatod, azt is látja tőled, amire nevelni próbálod?Figyelj arra, hogy csak olyan dolgokat várj el tőle, amelyeket te is meg tudsz tenni, illetve meg is teszel.


09. Arra koncentrálunk, hogy milyen gyereket szeretnénk, nem arra, hogy milyen gyerekünk van

Még meg sem született a gyereked, de már úgy gondolsz rá, hogy egy nap majd ügyvéd, orvos, esetleg politikus lesz. Aztán amikor megszületik, akkor is állandóan előre megtervezed, hogy "majd ha focizni fog", és "majd a kutyák lesznek a kedvencei", és így tovább... De mi van, ha nem akar majd se orvos, se ügyvéd, se politikus lenni, nem fogja szeretni a kutyákat és kifejezetten utálja majd a focit?Ismerd meg először a gyereked, hagyd, hogy ő maga találja ki mit szeret, illetve mit szeretne csinálni és utána tervezzétek meg a jövőjét. Együtt.


10. Azt hisszük, hogy a mi gyerekünk tökéletes

Persze, mindenkinek a saját gyereke a legszebb, a legügyesebb és a legokosabb. De azért előfordulhat, hogy ha 1-est hoz haza az iskolából, az nem a tanár hibája, és ha megver valakit, akkor sem a másik gyerek tehet róla. Ő sem tökéletes, ő is csak emberből van, ő is követhet el hibákat, akár csak a szülei. És ez így is van rendjén!

89 éves korában elhunyt Sir Roger Moore

Egyike volt a leghíresebb színészeknek, akik James Bond szerepébe bújhattak.

8 dolog, amit a mentálisan erős nők minden nap csinálnak

Ha elkélne egy kis mentális erősítés, olvasd el ezeket a tippeket!

Már megint micsoda hajmeresztő dolog derült ki Diana hercegnőről

Augusztusban lesz 20 éve, hogy Diana hercegnő, valamint barátja és a sofőrjük tragikus autóbaleset áldozatai lettek. Az évforduló környékén jó néhány könyv, film, tévéműsor jön ki; most például egy dokumentumfilm, amiből azt is megtudhatjuk, hogy...

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!