Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

13 ok, amiért sírhat a kisbabád

Europress
13 ok, amiért sírhat a kisbabád
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Nem tudod, hogy miért sír a babád? Akkor jó helyen jársz, mert mi most összegyűjtöttük a 13 leggyakoribb okot.

Persze minden baba más és más. És minden eset is más és más. És a felsorolt 13 dolgon kívül is még rengeteg oka lehet, ami miatt sír a pici. Mi most "csak" a 13 leggyakrabban előforduló okot gyűjtöttük össze, ami a sírás hátterében állhat.

01. Mert éhes

Ez az első, ami eszedbe jusson. Próbáld megetetni. Ha nem kér enni, akkor menj tovább a következő pontokra.


02. Mert tele a pelenka

Hiába a szuper nedvszívó pelenkák, nem kényelmes ám egy babának sem, ha tele a pelus. Még ha csak pisivel is. Ha viszont nagy dolog is van benne, akkor pláne cserélj pelust mielőbb. Meglátod, azonnal abbamarad a sírás.


03. Mert álmos

Gondold át, mióta van ébren, aztán nézd meg, hogy esetleg pirosodik-e a szeme körül, vagy nem dörzsölgeti-e. Ha már régóta fent van, és az utóbbi kettő "tünetet" is látod rajta, akkor tuti álmos a kis picurkád.


04. Mert büfiznie kell

Általában evés után 1-2 büfizés szokott lenni, de van, hogy többet is kell neki, ami nem feltétlen jön ki rögtön evés után, hanem akár csak fél óra elteltével. Vedd fel a babát és sétálgass vele picit (de ne rázd!). Ha 10 percen belül nem büfizik, akkor viszont más dolog áll a háttérben.


05. Mert társaságra vágyik

A babák is érezhetik magányosnak magukat, unatkozhatnak egyedül, vágyhatnak társaságra. Ezt is - mint pár hónapos korban minden mást is - sírással jelzik. Menj hozzá, játssz vele, beszélgess hozzá. Ha abbamarad a sírás, akkor meg is van a sírás oka!


06. Mert pozíciót váltana

Egy kisbaba élete első hónapjaiban csak fekszik. Valljuk be, ez elég unalmas lehet, túl sok lehetőség nincs is. Fekhet hason, háton, vagy valamelyik oldalán. Forgatgasd, válts időnként pozíciót, vagy akár helyszínt is, lehet, hogy kényelmetlen neki éppen úgy feküdni, vagy lehet, hogy ha máshova teszed, talál néhány új dolgot, amit nézhet. Az egy darabig biztosan le fogja kötni és nem fog sírni.


07. Mert görcsöl a hasa

Különösen fiú babáknál jellemző a hasfájás, és leginkább az első három hónapban. De ha szoptatott babáról van szó és az anyuka esetleg valami puffasztósat evett, akkor is előfordulhatnak görcsök. Ilyenkor is vedd fel picit, simogasd a hátát, vagy ha háton fekszik, akkor a hasát. Óvatosan tornáztathatod a lábát is, az is segít beindítani a bélmozgást. Ha rendszeres a hasfájás, akkor mindenképp beszélj a gyerekorvossal, hogy ő javasol-e valami görcsoldót.


08. Mert jön a foga

4-6 hónapos kortól várható, hogy elkezd növekedni a babád foga. Persze itt is vannak kivételek, előbb és később is beindulhat a dolog. Ha észreveszed, hogy kisbabád elkezd mindent rágni, álmában váratlanul fel-felsír, pirosodik és feszül az ínye, akkor valószínűleg fogzás áll a háttérben.


09. Mert úgy egyáltalán fáj valamije

A babáknak is fájhat a fejük, vagy ha véletlenül beütik egy óvatlan pillanatban, akkor a lábuk vagy a kezük is. Ez derül ki talán a legnehezebben. Ha mindent kipróbáltál, és akkor is sír, még kézben is, akkor elképzelhető, hogy ez áll a háttérben. Ilyenkor az egyetlen dolog, amit tehetsz, hogy nem hagyod magára, vigasztalod, nyugtatod, simogatod.

Europress
miért sír a baba,13 ok amiért sírhat a kisbabád,baba sír leggyakoribb okok,

10. Mert rossz napja van

Veled is előfordult már, hogy felkeltél és nem tudtad megmagyarázni, hogy miért, csak úgy szimplán rossz kedved volt, semmihez és senkihez nem volt kedved?Ez a babáddal ugyanúgy megtörténhet! Ők is csak emberből vannak. Csak ők még pici emberkék!


11. Mert olyan front van, amire érzékeny

Vannak babák, akik a melegre, vannak, akik a hidegfrontra érzékenyek. Aztán van a kettős front, ami dupla dózis mindenkinek. Ilyenkor van olyan baba, aki alszik egész nap, de sajnos a legtöbben vigasztalhatatlanul csak sírnak. Semmiképp ne hagyd se magára, se sírni. Hosszútávon nagy károkat okozhatsz a kis lelkében, ha ilyenkor nem vagy mellette. Legtöbbször ugyanis neki már az is elég, ha valaki, leginkább az Anyukája ott van vele.


12. Mert növekszik

A növekedési ugrások is nagyon megviselik a babákat. Ezek leggyakrabban 2 és 6 hetes, valamint 3 és 6 hónapos korban vehetőek észre. Ilyenkor nyűgösebbek, többet sírnak, és általában többet is esznek. Persze, később is lesznek ilyen ugrások, de azok már nem lesznek ennyire látványosan észrevehetőek. Kitartás, ez általában pár nap alatt elmúlik.


13. Mert az Anyukáját akarja

A szeparációs szorongásra sokan csak legyintenek, pedig ez egy létező dolog. A lényege, hogy az addig egyedül is ellévő baba hirtelen nagyon anyás lesz. Elég, ha kimész a szobából, ő máris sírni kezd? Ha ez 8 hónapos kor körül kezdődik, akkor biztos lehetsz benne, hogy erről van szó. Ez a lelki fejlődés természetes velejárója, amikor is a picur úgy érzi, hogy ha nem lát téged, akkor te biztos elhagytad, soha nem is jössz vissza, és jaj, mi lesz vele. Próbáld úgy intézni a dolgaidat, hogy mindig lásson, halljon, így nem fog elkezdeni aggódni, hogy hol lehetsz.


JOYTipp:Azt soha ne felejtsd el, hogy egy pici baba semmi mással nem tud még jelezni neked, csak sírással. Így amikor valaki azt mondja, hogy csak hisztizik, ne higgy neki. Ilyen pici babák hisztizésből nem sírnak. Egy-két éves kor felett talán már igen. De ilyen piciként még nem!Úgyhogy, ha sír, menj oda hozzá, simogasd meg, beszélj hozzá, ha pedig ezek nem segítenek, vedd fel!


Még több babákkal kapcsolatos cikkért kattints IDE!

Négy hónapja (szinte) kizárólag magam főzök – 18 dolog, amire rájöttem ezalatt

Életemben először elkezdtem minden nap főzni. Nevessetek, ha akartok, nekem ez nagy dolog.

Napi horoszkóp május 27.:a Bakok komoly elhatározásra jutnak, a Halak bátran vállalják a véleményüket

Mielőtt átadod magad a hétvégének, érdemes elolvasnod a napi horoszkópod, mert a csillagok mára is izgalmas üzeneteket küldtek!

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!