Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

15 tipp a biztonságos babahordozáshoz

15 tipp a biztonságos babahordozáshoz
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Íme néhány tipp, amit mindenképp tarts be babahordozáskor.

01. Ne ugrálj, fuss, de még csak ne is kocogj, miután felkötötted a babádat. Ezek a mozgások ugyanis megrázott csecsemő szindrómát okozhatnak.


02. Ne hajolgass babahordozás közben. Könnyen kicsúszhat, illetve ahogy a te testhelyzeted, úgy az övé is változik közben, és ez nem tesz a babának jót. Egyenes háttal próbálj leguggolni és úgy elintézni minden lenti dolgot. De ha lehet, azok maradjanak inkább arra az időre, amikor nincs rajtad a baba.


03. Rendszeresen ellenőrizd a babahordozót és a babát is, hogy minden megfelelően van-e beállítva és a baba is jó helyzetben van-e. Legyen nálad mindig egy kis tükör, hátha szükség lesz rá, illetve boltok kirakatába is megkukucskálhatod a kis hordozottat.

tippek a biztonságos babahordozáshoz,babahordozás biztonságosan tippek,

04. Mielőtt felveszed a hordozót és beleteszed a babát, nézd át mindig figyelmesen. Nehogy sérülés legyen rajta, vagy ne adj isten csatos hordozó esetén valami el legyen törve, vagy szakadva.


Cuki és praktikus kiegészítők trendi anyukáknak és babáiknak!


05. Ne hordozd a babádat, ha nem érzed jól magad, vagy fáj valamid. Ha ugyanis elájulsz, elesel, akkor az a babádnak is nagyon fog fájni.


06. Hordozáskor a lehető legkényelmesebb cipőt viseld, ha lehet ne fűzőset, és ha lehet, ne papucsot, mert ezekben könnyen eleshetsz.


07. Szintén legyél nagyon óvatos vizes, vagy havas, jeges úton. Csúszásveszély!

Europress
tippek a biztonságos babahordozáshoz,babahordozás biztonságosan tippek,

08. Ha az utcán sétáltok, nézd meg, hova lépsz. Sajnos nagyon sok a bukkanó, és a kisebb kátyú a járdán is. Ezek miatt szintén könnyen el tudtok esni.


09. Ha lépcsőzöl (legyen az sima lépcső vagy mozgólépcső), mindig fogd a korlátot, nehogy hirtelen elveszítsd az egyensúlyod.


10. Kérj segítséget!Ha úgy érzed, hogy a babád nincs biztonságosan a hordozóban (ez leggyakrabban háton hordozáskor fordul elő), akkor kérj meg valakit, hogy segítsen megigazítani. Addig semmiképp ne indulj el vele, amíg nem érzed úgy, hogy biztonságosan fel van kötve.


11. Ne hordozz biciklizés közben. Közvetetten a KRESZis tiltja, de ha nem tiltaná, akkor sem szabad, mert nem megfelelő a te testtartásod, és ezáltal a baba pozíciója sem. Emellett tilos autóban hordozni és lovaglás közben sem lehet felkötve a babád.


12. Hordozás közben ellenőrizd rendszeresen, hogy a baba kap-e rendesen levegőt. Nem szabad ugyanis, hogy a hordozott baba arca előtt bármi is legyen, különösen fontos pici babáknál, a visszalégzett széndioxid rájuk ugyanis különösen veszélyesen hat. A szabad levegőt mindig biztosítani kell!

tippek a biztonságos babahordozáshoz,babahordozás biztonságosan tippek,

13. Fontos, hogy a baba korának és súlyának megfelelő babahordozót válassz mindig! Ha már lóg a babád egy rugalmas kendőben érdemes Mei Tai-ra váltani, illetve fordítva is igaz ez. Egy túl nagy hordozó nem jelent kellő támasztékot babádnak! A saját egészséged érdekében pedig egy nagyobb babát a hátadon hordozz, hogy a csípőd ne sérüljön!


14. A babahordozót és a baba ruhatárát mindig az időjárásnak megfelelően kombináld. Nyáron ne legyen a baba túlöltöztetve a hordozóban, de a végtagokat óvd napfényvédővel! - olvasható a MyBabyHug biztonsági útmutatójában is.


15. Soha ne hagyd semmilyen eszközben a babád fejét a mellkasára "esni". A túlzott összegörbülő pozíció akadályozza a csecsemőt a szabad légzésben. A hordozás alatt a baba álla és mellkasa között mindig két ujjnyi távolság legyen. Ez a szabály nem csak a hordozóeszközökre, hanem autósülésekre, babakocsikra is értendő!


Babahordozó sztáranyukák és sztárapukák

Nem találod ki, melyik szuperdögös modellel flörtölt Leonardo DiCaprio - ők lesznek az új álompár?

A világsztár még csak pár napja szingli, máris rányomult a földkerekség egyik legszebb nőjére...

Napi horoszkóp május 29.: a Szüzek komoly kihívással szembesülnek, a Mérlegeknek a siker érdekében változtatniuk kell az eddigi taktikán

A hét első napjára is izgalmas üzeneteket küldtek a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópod!

Fizess elő az Instyle magazinra egy évre most 70%-os kedvezménnyel!
Borító

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!