Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

3 tuti recept a gasztronómia mestereitől!

3 tuti recept a gasztronómia mestereitől!
A nap cikke

Az április 24-ei teliholdnak brutális következménye lesz: 4 csillagjegy, akinek a mai napon teljesen megváltozik az életútja és a sorsa

A mai nap a Skorpióban lesz telihold, ami elképesztő energiákat szabadít fel.

Promóciók

Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Olvasd el!

Tóth Andi egy igazán intim videót posztolt a fürdőkádjából: elolvadunk tőle!

Sok rajongó még mindig nem tért magához, hogy a népszerű énekesnő lesz az X-Faktor női mentora.

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 24.: a Bakoknak érdemes egy kis pihenést beiktaniuk, a Vízöntők kiállhatnak a szuverenitásukért

A csillagok a hét közepére is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 25.: a Kosoknak érdemes lazábban hozzáállniuk bizonyos dolgokhoz, az Ikrek nem állnak készen egy új kapcsolatra

A hét második fele is bővelkedik izgalmakban, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

Jennifer Lopez bebizonyítja: ideje félretenni a fekete magas sarkú cipőt és ezt viselni helyette

Ez a neutrális szín hódítja meg a tavaszt.

Olvasd el!

5 hollywoodi sztár, aki beszél magyarul: ezt pedig meg is mutatták a világnak

Hollywoodi sztárok, akik már beszéltek magyarul és nagyon ügyesek voltak!

Facebook
Twitter
Pinterest
Szeretsz főzni, érdekelnek az ételkülönlegesség? A JOY Jó munkát rovatában 3 olyan foglalkozást mutatunk be, amikhez elengedhetetlen, hogy szeresd a hasad és másoknak is örömet akarj szerezni finom ízekkel.

Interjúalanyaink kedvenc receptjeit itt találod, szakmájuk rejtelmeiről pedig a JOY júniusi számában olvashatsz!

Wossala Rozina (gasztronómus)

19381.w.jpg

Olaszos varázsmasszába görgetett baconös csirke rudacskák

Hozzávalók:
marék olívabogyó (lehetőleg fekete)
szárított paradicsom 12-14 db a puhább fajtából
2 nagy marék bazsalikom
1 ek balzsamecet
10 szelet bacon szalonna
4 csirkemell
só-bors
extra szűz olívaolaj
vaj

Elkészítése:
Az olívabogyót, a bazsalikomot, a szárított paradicsomot, annak pici olaját a balzsamecettel turmixoljuk pépesre, vagy robotgépben pasztásítsuk. A csirkemellet mossuk, tisztítsuk meg majd icipicit sózzuk-borsozzuk, de tényleg csak enyhén mert a pasztánk és a baconünk már alapból sós. Nehogy aztán ránk fogják, szerelmes a szakács! A szárazra törölgetett csirkét vágjuk hosszában szép szeletekre. Legyenek azonos méretű... majdnem ujjnyi hengerek. Most jön a kedvenc részem! Kenceficézzük össze hengereinket az illatos, pesztósított masszánkkal, jól dörgöljük be mindenhol! Fogjunk egy bacon szalonnát és fektessük le egy vágódeszkára, de úgy, hogy közben hosszában egy picit nyújtunk rajta, mintha valami friss tészta lenne. Így könnyebb lesz belegörgetni a csirkét. Kapjunk kézbe egy bedörzsölt csirkehengert, és induljunk el vele a bacon-ön. Görgessük fel mint valami lavinát, hogy spirálszerűen körbeölelje a bacon a csirkét. Megtűzhetjük egy fogpiszkálóval, hogy stabilizáljuk remekművünket. Forrósítsunk olívaolajat, vagy vajat, vagy akár a kettőt együtt (én így szeretem a legjobban, ugyanis az oliva megemeli az égési hőfokot, a vaj pedig ízesebb mint bármilyen zsiradék). Ezt legjobb ha egy ragadhatatlan serpenyőben tesszük. Ha már forró, helyezzük bele hengereinket és süssük meg minden oldalon, nem baj ha a széle már kezd bebarnulni. Az se baj ha a hengereket már előre elkészítjük, mert így pácként is működhet az olívás-paradicsomos-bazsalikomos varázsmasszánk.

Tálalhatjuk salátával (amibe a maradék masszát belekeverve új dimenzió nyílik a saláták terén) vagy vajon futtatott fokhagymás spenóttal, vagy akár egy kis parmezános-rukkolás krumplipürével! A megmaradt masszát pirítósra kenve..... áááá... majd meglátjátok. Jó étvágyat!

Kurunczi Anita (Lidl marketing vezetője)

19382.w.jpg

Muszaka

Hozzávalók:
1 kg padlizsán
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 EK olaj
40 dkg pulyka darált hús
csipetnyi őrölt kömény
csipetnyi édes nemes pirospaprika
30 dkg paradicsom
1 EK sűrített paradicsom
8 dkg reszelt sajt
1 EK petrezselyemzöld apróra vágva

Elkészítése:
A padlizsánok felét hosszában félbevágjuk, húsukat bemetsszük és 160 fokos sütőben puhára sütjük. A maradék padlizsánt hosszában vékonyan felszeleteljük, megsózzuk, hogy kieressze a levélt, majd fél órát pihentetjük. A vöröshagymát és a fokhagymát is apróra felszeleteljük, majd olajban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, kevergetjük és 1-2 percig pirítjuk. Az időközben megsült padlizsánok belsejét kivájjuk és a húshoz adjuk. Hozzáadjuk a fűszereket (só, bors, kömény, pirospaprika) és sűrű kevergetés mellett addig főzzük, amíg a levét elpárologtatja.
Hozzáöntjük a paradicsomot (a héját előtte eltávolítjuk) és a sűrített paradicsomot, petrezselyemzöldet, majd takaréklángon 15-20 percig rotyogtatjuk.
Közben a sóban beáztatott padlizsánokat leöblítjük, a nedvességet felitatjuk róluk, és forró olajban kisütjük.
A sült padlizsánszeleteket egy tepsi aljába helyezzük, ráöntjük a ragut, rá reszelt sajtot szórunk, majd ismét padlizsánokkal folytatjuk, aztán a ragu és ismét sajtot szórunk rá. 180 fokon, kb fél óra alatt elkészül a sütőben.

A muszaka mellé legszívesebben könnyű vörösbort kínálok.

Mautner Zsófia (gasztronómiai szakíró)

Sült spárga&fokhagymás burgonya

Hozzávalók (4 személyre):
1 csomag zöld spárga (1/2kg)
1 csomag fehér spárga
½ kg apró szemű burgonya (pl. kiflikrumpli)
25 dkg koktélparadicsom
12 gerezd fokhagyma
friss kakukkfű
olívaolajsó, bors
egy ek-nyi olvasztott vaj, pici barna cukorral keverve
fél csokor friss petrezselyem
opcionális: reszelt citromhéj, reszelt parmezán, fekete olajbogyó

Spárgában nálam a top favorit a sült spárga, ritkán készítem másképp. A világ legegyszerűbb dolga: a spárgákat (zöldből is, fehérből is lehet készíteni, bár ilyen módon elkészítve a zölddel szeretem jobban) megtisztítom, további felhasználástól függően vagy egészben, vagy néhány centis darabokra vágva összeforgatom olívaolajjal, lazán szétterítem egy alufóliával kibélelt tepsin, sózom, borsozom (aztán jön egy trükk, amit valahol olvastam és nekem nagyon működik: a spárgát meglocsolom icipici –épp csak egy teáskanálnyi olvasztott vaj és barna cukor keverékével). A sütőben 220C-on (gáz 7) a spárgák vastagságától függően 15-20 perc alatt sütöm meg. Ezalatt megpuhul, de al dente marad, megmarad a friss spárga íze, kívül szépen megpirul. Ez már így önmagában egy tökéletes tavaszi vacsora, de lehet tovább variálni. Salátával, más zöldségekkel keverni, tésztavacsorát rittyenteni vele kis baconnel, pármai sonkába tekerni, megszórni parmezánforgácsokkal, rántottát, vagy folyós közepű lágy tojást tenni rá, hajszálvékonyra szeletelt sült csirkemellel, vagy steak-kel és pirított szezámmaggal, szójaszószos mézes öntettel összeforgatni, a lehetőségek tára végtelen.

Elkészítése:
A sütőt előmelegítem 220C-ra (gáz 7) A krumplit mérettől függően félbe, vagy negyedekbe vágom. Összeforgatom az olívaolajjal, friss kakukkfűvel, fokhagymagerezdekkel, sóval, borssal és kiterítem egy alufóliával bélelt tepsire. Kb. 45 percig sütöm. Közben előkészítem a spárgát. A zöldet általában könnyebb előkészíteni, a fehérnél gyakrabban fordulhat elő, hogy fás a szára. Lehetőleg nagyjából azonos vastagságú spárgákat próbáljunk beszerezni). A fent leírt módszerrel (azaz olívaolajjal, sóval, borssal összeforgatva tepsire borítom, meglocsolom a vajjal. 30 perc után beteszem a krumpli mellé/alá, így egyszerre sül meg. Ha nem fér be, akkor rögtön a krumpli után, nem baj, ha a krumpli nem forró. A megsült krumplit és spárgát összekeverem, hozzáadom a félbevágott koktélparadicsomot, a sült fokhagymagerezdeket és megszórom jó sok friss petrezselyemmel. Lehet hozzáadni pici reszelt citromhéjat, vagy reszelt parmezánt, más friss zöldfűszereket, fekete olajbogyót, meg ami még tetszik. Langyosan tálalom köretként.

(forrás: www.chiliesvanilia.blogspot.com)

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Kép

A hercegné, aki a brit királyi család tagja, közben pedig magyar származású: rendszeresen látogat Magyarországra

Bizony, a brit királyi család tagjai között is megtalálhatók magyarok. Egy legalábbis biztosan.

Kép

Miért könnyezünk a hagymától? 6 tuti tipp, hogy ne folyjon a könnyed aprítása közben!

A hagyma az egyik legnépszerűbb zöldség a világon. Legyen az apróra vágott, pirított vagy rántott hagyma, a rántottától kezdve a levesig mindenhez használjuk. De szeletelésük és felkockázásuk gyakran könnyeket és orrfolyást okoz, még akkor is, ha a legtöbb szakács egyetért abban, hogy a végeredményért megéri.

Kép

5 hollywoodi sztár, aki beszél magyarul: ezt pedig meg is mutatták a világnak

Hollywoodi sztárok, akik már beszéltek magyarul és nagyon ügyesek voltak!

Kép

Az egyik dal Harry Stylesról szól?! Az 5 legőrültebb teória Taylor Swift legújabb albumáról

Az énekesnő köztudottan híres arról, hogy IMÁD apró nyomokat elrejteni a dalaiba, ezért a fanok már mindenben IS jelet vélnek felfedezni, például a sztár új albuma kapcsán.