Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

A TikTok 4 negyed módszere most a leghatásosabb motiváló trükk, eláruljuk, hogyan működik

A TikTok 4 negyed módszere most a leghatásosabb motiváló trükk, eláruljuk, hogyan működik
Facebook
Twitter
Pinterest
Jól jönne egy kis extra lelkesedés a nap folyamán? Akkor jól figyelj!

Fogadjunk, veled is előfordult már, hogy a reggeli rohanásban több dolog is balul sült el körülötted: odaégetted a pirítóst, megégetted az ujjad hajvasalás közben és csak akkor vetted észre, hogy foltos a pólód, amikor már úton voltál a munkahelyedre. A legtöbben ilyenkor hajlamosak vagyunk az egész napot borúsan látni és azt gondolni, hogy ezután úgysem történhet már semmi jó és azt kívánni, bárcsak vége lenne az egésznek, hogy másnap tiszta lappal indulhassunk.

Ahogy sok minden másra is, a TikToknak erre is van megoldása. Természetesen nem egy adott felhasználó találta ki, de általa vált nagyon népszerűvé, ugyanis nemcsak a fent leírt ellenérzéseket sikerül ezáltal kiiktatni, de szuper motiváló módszerként is hat. Lényege, hogy úgy kell tekinteni a napra, hogy az négy részből áll ahelyett, hogy egy hosszú folyamatnak képzelnéd el. Hajnali 5 és 9 óra között tart a reggeli szakasz, 10-12 óra között a nappali, 12-19 között a délutáni, 19 óra után pedig az esti.

A tiktokerek a sprinthez hasonlítják mindezt: hiszen a kis, rövidtávú szakaszok lefutása után is célba lehet érni, nemcsak akkor, ha valaki maratont fut. Ráadásul ez a módszer lehetőséget ad arra, hogy magad mögött hagyd az adott szakasz nehézségeit, buktatóit és problémáit és az új szakaszra, mint új lehetőségre koncentrálj. Akár váratlan akadályba ütköztél, akár csak megcsúsztál a melóddal a munkahelyen, mentálisan sokat segíthet, ha egy új negyedbe lépve magad mögött tudod hagyni a negatív ellenérzéseket és újra motivált legyél.

Kép
forrás: Unsplash/ Icons8 Team

Mitől működik?

A legtöbben a nap vagy egy feladat elején érezzük a legnagyobb lelkesedést, ha viszont a 4 negyed módszert követed, akkor el tudod hitetni magaddal, hogy egy napnak több kezdete is lehet. Az újrakezdés lendülete pedig motiválóan hat, ha az egyik negyedben kicsit lazítasz vagy épp nem a saját elvárásaidhoz mérten teljesítesz, a következő részben javíthatsz rajta. Így ahelyett, hogy az egész napot rosszként könyvelnéd el, többször is „újrakezdheted” a változás reményében. Segít, hogy túllendülj a mélyponton és tényleges célok elérésére fordítsd az időt.

Ezt is érdemes elolvasnod a témában!

Galéria / 7 kép

7 trükk, ami segíthet visszanyerni a motivációdat

Megnézem a galériát

Forrás: Refinery29

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

A szemsmink, amit a szakértők szerint 30 felett nagy ívben kerülj el - éveket öregíthet rajtad!

Úgy érzed már a kisujjadban van a sminkelés? Nos, az idő múlásával nem árt egy pár dologra kicsit jobban figyelned!

Kép

5 film, amely igencsak problémás lenne 2023-ban

Az elmúlt években elképesztő módon változott meg az emberek gondolkodása, legyen szó a nemek közötti egyenlőségről, az elfogadásról vagy éppen a testpozitivitásról.

Kép

Akkor és most fotók Madonnáról - félelmetes, hogyan tették felismerhetetlenné arcával a plasztikai sebészek

Madonna hihetetlen átalakulását már a legnagyobb rajongói sem tudják szívből jövő lelkesedéssel fogadni.

Kép

A Vámpírnaplók színésze ismét szerelmes: fiatal barátnője 8 éves volt, amikor a sorozat elkezdődött

Paul Wesley ismét szerelmes, méghozzá egy nála jóval fiatalabb nő mellett találta meg a boldogságot.