Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Erős kezdet után erős befejezés: teszteltük az Anyukám mondta éttermet + itt egy titkos RECEPT a konyhájukról!

gourmet,étterem teszt,gasztro,kipróbáltuk,pálinka,anyukám mondta,bestillo

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Katalin hercegné túlöltözte a menyasszonyt a jordán királyi esküvőn: csak egy valaki volt még feltűnőbb

Hussein jordán koronaherceg kimondta a boldogító igen és feleségül vette a a Szaúd-Arábiában született Rajwa Al-Saif-ot.

Olvasd el!

Megható gondolatokkal búcsúzik Bruce Willistől Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger visszaemlékezett azokra az időkre, amikor együtt dolgoztak Bruce Wilissel.

Promóciók

Légy a saját történeted hősnője! - Az Answear.LAB bemutatja a BE SHERO kollekciót

június 9

kos 03.21 - 04.19

Abszolút ki vagy békülve önmagaddal, tisztában vagy a...

bika 04.20 - 05.20

Rendkívül nagy erőfeszítésekkel szeretnél mindenáron megfelelni mindenkinek a...

ikrek 05.21 - 06.21

Folyamatosan próbálsz valakivel megértetni valamit, ám egyszerűen süket...

rák 06.22 - 07.22

A hét második felére borzasztóan kimerültnek érzed magad,...

oroszlán 07.23 - 08.22

A hét második felére fogalmazódnak meg benned azok...

szűz 08.23 - 09.22

A hét második felében az élet szembesít egy...

mérleg 09.23 - 10.22

Folyamatosan a szebbre, a jobbra törekszel, igyekszel a...

skorpió 10.23 - 11.21

Ugyan nem vagy egy konyhatündér, ma azonban mindenáron...

nyilas 11.22 - 12.21

Ugyan a környezeted kitörő lelkesedéssel beszél valamiről, neked...

bak 12.22 - 01.19

Abszolút szereted falni az élvezeteket, semmit nem sajnálsz...

vízöntő 01.20 - 02.18

Mint mindig, mindenben, így a hét második felében...

halak 02.19 - 03.20

Olyannyira vágysz valamire, hogy nem veszed észre, tulajdonképp...

Elolvasom végig Megnézem

Promóciók

Pump It Up! Hatásfokozó megoldások a mindennapi arcápolásban

Promóciók

A magyarokat jobban aggasztják saját jövőbeli kilátásaik, mint a betegségek

Facebook
Twitter
Pinterest
Nagyon furcsa volt az idei ősz: szinte nyárias idő váltakozott a szeles szürkeséggel, ami teljesen kiveszi az emberből az energiát. Az ember ilyenkor a háta közepére sem kívánja a nagy utazásokat, de ha valamiért, akkor az Anyukám mondta étterem Bestillo pálinkaházzal közös gourmet vacsorája miatt megéri letolni Encsig a több száz kilométert.

Bár Encs nem tartozik éppenséggel az ország legfelkapottabb turistanevezetességei között, az olyan foodie-k számára mint én, régóta bakancslistás a település. Ennek oka pedig nem más, mint az Anyukám mondta étterem, amely úgyis országos hírnévnek örvend, hogy nem is olyan nagy túlzással a világ végén található. Szóval amikor adódott a lehetőség, hogy több újságíró és blogger társaságában én is végre megtapasztaljam a jóságot, nem érdekelt a Budapestről való négyórányi buszozás rémképe, azonnal igent mondtam. És hogy azonnal el is szpojlerezzem a végét: egyáltalán nem bántam meg. Sőt!

Anyukám mondta,Bestillo,kacsamell,nudli,séf,gourmet
forrás: Saját
Erre még a legszigorúbb tévéséfek is rábólintanak: tökéletes rozékacsamell és nudli

Az Anyukám mondta nem is lehetne szürkébb helyen: egy szupermarket parkolójában a magyar vidéki rögvalóság találkozik a csúcsgasztronómiával, ez a kontraszt pedig tökéletesen megágyaz annak, ami az étterembe lépve fogad. Barátságos, közvetlen atmoszféra jellemzi a helyet, a pizzasütő kemencénél pedig látványosan ügyködnek a fiúk. Itt tényleg azonnal otthon érezheted magad, nincs semmi flanc vagy csiricsáré megoldás, amitől „trendivé” teszi mostanság az éttermeket. Van viszont fagerenda és kitűnő étel. Na meg a boldogkőváraljai Bestillo pálinka! Mi kell még?

Anyukám mondta,encs,Bestillo,szarvas,művészet,gasztronómia,gourmet
forrás: Saját
Mennyei zeller, gombár és egy gyönyörű szűz, szarvasból

Mivel gourmet pálinkavacsorára érkeztünk, ezért az egész menüsor e nemes ital köré szerveződik. Minden egyes fogásban visszaköszönnek annak a gyümölcsnek a jegyei, amelyből főzték. Közben megismerhettük a Bestillo főzde történetét is, és hogy mi inspirálta az adott pálinkát, mik a legfőbb jellemzői. Ez is családi vállalkozás: Czakó Mónika és Czakó Gábor valamint a Dudás-fivérek kapcsolata évtizedekkel korábbra nyúlik vissza. Mind a Bestillo, mind az Anyukám Mondta a térség nagyköveteiként hirdetik: Abaúj az a hely, ahová érdemes felkerekedni, végigjárni, végigkóstolni minden szépségét, finomságát. Mindketten hisznek a környezetükben és tesznek is a térség felvirágoztatásáért. Helyi termelőktől vásárolják az alapanyagokat, van olyan beszállító, aki csak azért termeli például a málnát és annyit, hogy kiszolgálja a pálinkafőzde és az étterem igényeit.

Na de a háttértörténet után térjünk is vissza a lényegre: az ételekre (és italokra)!

A pálinkához való kapcsolatomat eléggé meghatározta az egyetemista éveim alatt elszenvedett házi kerítésszaggatók kóstolása, így eléggé tartottam a több környi itókázástól, de ez a pálinka nem az a pálinka. A Bestillo szederből készült főzetét bátran ajánlom azoknak is, akik hozzám hasonlóan szkeptikusan állnak ehhez a nemzeti itókához. gyümölcsös, már-már rozéboros íze egyáltalán nem hasonlít ahhoz, amit korábban gondoltam róla. Ehhez nyúlpástétomot és házi kovászos kenyeret kínáltak a séfek, amit asztalrásaimmal teljes egyetértésben hümmögve-sóhajtozva fogyasztottunk el.

Következő körben érkezett a füstölt zellerpürével és körte chutney-val tálalt bárányszív, amely mellé piros vilmoskörtét kortyolhattunk, amiről ismételten nem tudok mondani, mint azt, hogy ezután biztos, hogy nem csak a levesbe fogom tenni a zellert, és más szemmel nézek a bárányszívre is. De a kalandoknak még nem lett vége ezzel: a rozé kacsamellet a cseresznyepálinkához passzintották, és ez a gyümölcs természetesen a tányéron is megjelent. Főzőműsorokon edződött pszeudo-séf énem Krausz Gábornál és Vombert Frigyesnél is szigorúbban kutatta az esetleges hibákat: hiába. Tökéletesen volt sütve és tálalva is, ráadásul olyan nudlit kaptunk hozzá köretnek, aminek receptjéért bármelyik nagymama odaadná akár kedvenc sodrófáját is. Ezután következett a személyes kedvencem, mégpedig a szarvasbélszín gesztenyekrémmel és gombákkal bolondítva, melyet a sompálinkához készítettek. Ez utóbbit én inkább a haladó pálinkarajongóknak ajánlanám már, nem az ilyen kis zöldfülűeknek, mint én, úgyhogy túlságosan nem tudok nyilatkozni a savakról és aromákról, viszont Bestillós Gábor olyan szerelemmel mesélt erről az alulértékelt gyümölcsről és a főzésről, hogyha esetleg valami különlegesebb italt szeretnél választani ajándékba apukádnak vagy barátodnak, akkor ezzel biztosan nem lősz majd mellé.

Az egész este mesésen telt, és hát mint mindegyik történet, ez is méltó befejezéssel ért véged. Egy újragondolt zserbóval! Most ne a karácsonyi cukorbomba jusson eszedbe: a gönci barancpálinka ihlette süteményt a Dudás testvérek oldalbordái készítették, mégpedig úgy, hogy a társaság egyöntetűen kifeküdt tőle. Puha, krémes, olyan csokiréteggel a tetején, amit a gasztro-földön tapasztalt társaság tagjai közül többen megjegyezték, hogy oktatni kellene. Mert ez nem a gyerekkori horrorszerbókról ismerős Katica-étbevonó volt, hanem maga a csoda! Ráadásul homoktövist is csempésztek a receptbe a feleségek, ami főleg így ősszel igazi szuperfood és természetesen a szépségünknek is jót tesz. Úgyhogy jól be is nyomtam még egy szeletet, de természetesen csak a beauty jegyében... Mellé magát a zserbót is ihlető gönci-barackot kortyolhattunk, ami valóban megkoronázta az estét.

gourmet,házi készítésű,home made,desszert,zserbó,anyukám mondta,bestillo
forrás: Saját
Megőrülsz, megvadulsz... az újragondolt zserbótól biztosan!

Ezután nem maradt más hátra, mint könnyes búcsút venni a helyről (ez ilyen vendéglátás mellett nagyon nehezen ment), és visszaindulni Budapestre. Viszont a jó élményeknek köszönhetően (és csak zárójelesen a pálinkának, haha) köszönhetően sokkal vidámabban vágtam bele a többórás útnak. Szerintem teljesen megérte!

A Dudás testvérek pedig meg is osztották velünk világbajnok rozé kacsamell-receptüket, melyet te is könnyedén elkészíthetsz!

Kacsamell bőrén sütve, sufnudli, kardamomos szilva


HOZZÁVALÓK:

Kacsamell

-2 db hízott kacsamell

-2 szál rozmaring

-3 dkg vaj

Sufnudli:

- 25 dkg sárga burgonya

-12 dkg liszt

-1 egész tojás

-só

Kardamomos meggy

-40 dkg magozott meggy

-4dl meggylé

-5 db kardamom

- 3 db csillagánizs

-5 db szegfűszeg

-1 db lime

ELKÉSZÍTÉS:

Kacsamell:

A kacsamell bőrét beirdaljuk, sózzuk. Bőrös oldalán kezdjük sütni majd átfordítjuk, rozmaringot és vajat teszünk mellé, majd 160 fokos sütőbe tesszük 10 percig. Sütés után 10 percig pihentetjük.

Sufnudli:

A főtt sárga burgonyát áttörjük, adunk hozzá lisztet és 1 egész tojást, sót.

A hozzávalókat összedolgozzuk, formázzuk, majd sós forrásban lévő vízben főzzük és végül forró serpenyőben pirítjuk.

Kardamomos meggy:

Redukciót készítünk meggylé, kardamom, szegfűszeg és csillagánizsból, amit összefőzünk a magozott meggyel majd pürésíjük, ízesítjük mézzel és lime levével.


És hogy az outfited is legalább olyan trendi legyen, mint az étterem, lapozd fel a galériánkat!

Galéria / 23 kép

Így viseld a szezon legtrendibb színét, a pirosat

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Légy a saját történeted hősnője! - Az Answear.LAB bemutatja a BE SHERO kollekciót

Promóciók

Pump It Up! Hatásfokozó megoldások a mindennapi arcápolásban

Promóciók

A magyarokat jobban aggasztják saját jövőbeli kilátásaik, mint a betegségek

június 9

kos 03.21 - 04.19

A hét utolsó munkanapjára olyannyira ősszegabalyodtak a szálak...

bika 04.20 - 05.20

Úgy érzed, a hét utolsó munkanapján semmi sem...

ikrek 05.21 - 06.21

Viszonylag eseménymentes hét után érkezel a hétvége kapujába,...

rák 06.22 - 07.22

Irígylésreméltó precizitással dolgozol a egy bizonyos ügy megoldásán...

oroszlán 07.23 - 08.22

A hét utolsó munkanapján egy bizonyos ügyben olyan...

szűz 08.23 - 09.22

Olyasmire vállalkoztál -talán kissé elhamarkodottan-, ahol bizony nem...

mérleg 09.23 - 10.22

Az utóbbi időben a környezeted folyamatosan beleszól az...

skorpió 10.23 - 11.21

Olyannyira zsúfolt életet élsz, hogy sokszor csak sodródsz...

nyilas 11.22 - 12.21

Egészen a hét utolsó munkanapjáig megingathatatlan magabiztossággal meneteltél...

bak 12.22 - 01.19

Olyan feladatot kell megoldanod a hét utolsó munkanapján,...

vízöntő 01.20 - 02.18

Optimista hozzáállásod segítségedre lehet a hét utolsó munkanapján,...

halak 02.19 - 03.20

A hét utolsó munkanapján gondolkodás nélkül belevetnéd magad...

Elolvasom végig Megnézem
Kép

Napi horoszkóp június 9.: a Szüzeknek magabiztos tudásra van szükségük, a Skorpiók zsúfolt napra számíthatnak

A csillagok a hét utolsó napjára is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Kép

"Az a munkám, hogy nőket fürdetek." - Mi is az a hammam?

Az interneten virálissá vált egy videó, melyen egy férfi szappanos vízzel mosdat és masszíroz főleg fürdőruhás nőket. A meghökkentő videót nem tudni, melyik országban rögzítették, de a szituáció nem annyira meglepő, ha mondjuk egy török, vagy marokkói fürdőbe megyünk. Utána jártunk, mi is az a hammam.

Kép

Híres emberek, akik a rokonukkal kötöttek házasságot

A szerelmet nem lehet irányítani, főleg ha erős és igazi...

Kép

Híres magyar nők, akik eltitkolták a terhességüket

A sztárok előszeretettel szeretnek megosztani mindent az életükkel és a karrierjükkel kapcsolatban.

Kép

Egy fiatal influenszer megmutatta, milyen a női has a szülés után valójában - VIDEÓ

Az olyan sztárok, mint például Kylie Jenner simán lapos hasat villantanak két nappal szülés után. De hogy megy ez a valóságban? Mia megmutatta!