Horoszkóp
Egészség
Lélek
Divat
Szépség
Sztárok

Létezik természetes hatású műszempilla? Teszteltem! A szempilla artist elárulta a titkát

műszempilla,szempilla artist,műszempilla készítés
Olvasd el!

4 ital, ami segít, hogy lapos legyen a hasad

A lapos hasért meg kell dolgozni, de nem mindegy az sem, mit eszel és iszol. Utóbbira van pár szuper javaslatunk!

Olvasd el!

Bradley Coopert rémesen megviseli a szakítás

Úgy tűnik, kissé elhanyagolta magát a színész, kifejezetten nincs jó formában.

A nap cikke

Ráunt a hírnévre! Meghan hercegné megcsinálta a hisztit a fotósok előtt

Meghan hercegné végigmosolyogta az elmúlt két évet Harry herceg oldalán, most viszont úgy tűnik, betelt nála a pohár.

július 17

kos 03.21 - 04.19

Az életednek egy olyan szakaszához érkeztél, amikor meg...

bika 04.20 - 05.20

Ma olyan kihívással kell szembenézned, amelyről eleinte azt...

ikrek 05.21 - 06.21

Valakivel konfliktushelyzetbe keveredsz csak azért, mert ellentétes álláspontot...

rák 06.22 - 07.22

A környezetedben akadnak olyanok, akik megpróbálnak másokat manipulálni...

oroszlán 07.23 - 08.22

Időben sikerül elvégezned a mára ütemezett teendőket, így...

szűz 08.23 - 09.22

Akad valaki a környezetedben, aki éles kritikát fogalmaz...

mérleg 09.23 - 10.22

Végre sikerült megvalósítani, amiért olyan régóta dolgozol már...

skorpió 10.23 - 11.21

Valaki, akivel hosszú ideje állóháborút folytatsz egy bizonyos...

nyilas 11.22 - 12.21

Bár nem nagyon szereted lezárni a dolgokat úgy,...

bak 12.22 - 01.19

Akad valaki a környezetedben, aki annyira féltékeny a...

vízöntő 01.20 - 02.18

Valami, amin régóta dolgoztál, nem úgy sül el,...

halak 02.19 - 03.20

Váratlan hiba csúszik a számításodba, amely végül meghiúsítja...

Elolvasom végig Megnézem
Olvasd el!

Ősztől mindannyian úgy öltözünk majd, mint a királyi család tagjai: már bemutatták az őszi/téli trendeket

Úgy tűnik, Katalin hercegné öltözködése meginspirálta a divat nagyjait is!

Olvasd el!

Megvan, ki játszhatja az élőszereplős Kis hableányban Erice herceget: ennek pedig a One Direction-fanok nagyon fognak örülni!

A Disney hamarosan ismét megfilmesíti Ariel történetét, és most úgy fest, már a herceget alakító színészt is megtalálták!

Olvasd el!

Repül az idő! Alig hisszük el, milyen nagyok már Kim Kardashian gyerekei

Kim Kardashian mindig is nagy családban gondolkodott, és miközben a világ most a kis Psalm-al van elfoglalva, a többiek hatalmasat nőttek!

Facebook
Twitter
Pinterest
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én eddig nem voltam valami nagy műszempilla-függő. Viszont, mióta a saját bőrömön megtapasztaltam, hogy létezik természetes hatású műszempilla is, ez megváltozott...

Mindig úgy voltam vele, hogy ha van egy szuper szempillaspirálom, akkor nincs szükségem arra, hogy műpillákat rakassak fel - bár tény, hogy például a tengerparti nyaralásokon jól jöttek volna, amikor bármennyire is azt hittem, sikerült leszednem a sminkemet, mégis végigcsorgott az arcomon a fekete spirál.

Most viszont lehetőségem nyílt arra, hogy kipróbáljam a Flawless Lashes by Loreta oktatóstúdiójában, Horváth Anett mester szempilla artist segítségével, hogy milyen is egy természetes hatású műszempilla.

Igyekszem neked is megmutatni, hogy pontosan mire kell számítanod, ha életedben először te is kipróbálnád!

Anettnek fel is tettem néhány kérdést, ami hasznos lehet azoknak, akik még sosem készíttettek műszempillát.

gif

Milyen szempilla-típusok közül lehet választani?

Rengeteg típus közül választhatsz:

 • A Classic szempilla készítésekor a saját szempillára egy műszempilla kerül.
 • A 2D, azaz duplázó szempilla, a Russian Volume technikák közé tartozik. Egy saját pillára 2 db műszempilla kerül.
 • A 3D-4D Russian Volume szempilla készítésekor egy saját szempillára 3-4 műszempillából álló tincs kerül.Ez egy nagyon népszerű típus, sokkal drámaibb hatást lehet elérni vele mint a Classic technikával, úgy, hogy mégis megmarad a természetes hatás.
 • Az 5, 6, 7D+ Russian Volume szempillákkal igazán drámai hatást tudunk elérni. Itt több szempilla felhasználásával formáljuk meg a tincseket, lehet akár 5, 6, vagy 7 db műszempillát használni egy tincshez.
Kép

Alapszabály nálam, hogy minél több műpilla kerül fel egy saját szempillára, annál vékonyabb, könnyebb változatot használok, amivel megóvhatom a vendég szempillájának egészségét.

Az alaptechnikákat akár vegyesen alkalmazva minden szempilla, amit készítek egyedi. Lehet példálul cicás, azaz a külső szemzugnál hosszabb szálakból álló, vagy ún. Doll típus (a szemközépnél hosszabb szálakból álló forma), vagy a „Kim Kardashian stílus”, ami most szintén nagyon népszerűnek számít. Minden szem egyedi, ahogy mi magunk is, ezért - bár rengeteg típus közül választhatsz - a végeredmény mégis teljesen egyedi lesz.

Kék szempillák, zöld szemhéj: Megcsináltuk a Golden Globe legdurvább sminkjeit! - VIDEÓ

Szépség

Nem érdekel
Elolvasom

A szempilla, amivel dolgozom a legújabb technológiával kifejlesztett PBT (Polybutylene Terephthalate) anyagból készül, amely egy tartós, magas hőnek ellenálló, rugalmas alapanyag. Hasonló technológiával készülnek például a fogkefék, illetve a fürdőruhák, mivel rendkívül jól ellenáll a klórnak is. A PBT állatokon nem tesztelt, mint ahogy egyik Flawless Lashes by Loreta termék sem, ezek maximálisan higiénikusak is.

Mik a műszempilla készítésének pontos lépései?

1. Előkészítés

A legelső, és egyik legfontosabb lépés az előkészítés: a szempilla, a szem, és a szem körüli bőr alapos letisztítása. A Flawless Lash & Brow SPA multifunkcionális bőrtisztító habot ecsettel felviszem a szempillákra, majd elkezdem tisztítani őket. A szem körül is folytatom, hogy jól tapadjon az alátét. Bő vízzel óvatosan leöblítem a habot. Ha szükséges - például erős smink esetén - megismétlem a folyamatot.

2. Tervezés

Ezután a szempilla formájának, hosszának, stílusának pontos megtervezése következik. Miután alaposan megvizsgáltam a vendégem nyitott és csukott szemének természetes adottságait (a szemformáját, szemöldök formáját és ívét, az arcfelépítését, csontszerkezét, hajszínét, a természetes szempillák hosszát, színét, és ívét), megtervezem a stílust. Utána szemöldök alatti domborulaton bejelölöm a méretezéshez szükséges fontosabb pontokat.

A szempillák egészségére mindig figyelek, soha sem építek olyan hosszú vagy nehéz szempillát, ami esetleg károsíthatná a természetes pillákat. Mindannyian mások vagyunk, nincs két egyforma ember, így szempilla sem. Mindenkinek más típusú, az adottságaihoz és személyiségéhez legmegfelelőbb, természetes hatású, teljesen egyedi szempillát tervezek.

gif

Felhelyezem a Flawless Hydrogel Eye Patch alátétet, melynek tökéletesen kell illeszkednie, hogy teljesen eltakarja az alsó szempillákat, ezért erre a lépésre nagyon koncentrálok.

A tervezés során bejelölt pontok alapján berajzolom a szempilla mappinget, vagyis felkerülnek a méretek az alátétre. A méretezésnél a pupillák elhelyezkedéséből indulok ki, és berajzolok két kis pontot a szemöldökvonal alá. Ez lesz a kiinduló támpont, ehhez viszonyítom a pontos méretezést, melyet az alátéten jelölök. A többrétegű szempilla rétegeit is az alátéten jelzem. Nagyon kedvelt például a szemhéjtus hatású stílus, melyet rétegezéssel épített szempillával érhetünk el.

3. Szempillaépítés

Ez a tevékenység a legidőigényesebb, ugyanakkor leginkább alkotó folyamat is. A Flawless Lashes by Loreta Akadémián elsajátítottam a tökéletes technikák mesterfogásait, melyet folyamatosan alkalmazok mind a Classic, mind a Russian Volume technikáknál. A természetes hatás eléréséhez egy építés során akár 5 különböző méretű, vastagságú, többféle ívű szempillát is használok.

Szempilláink természetes módon nem csupán egy, hanem több sorban helyezkednek el, így ezeket a rétegeket kihasználva fantasztikus szempilla stílusokat tudok kialakítani, el tudok érni hosszabb és sűrűbb hatást olyan vendégnél is, akinek a saját szempillahossza nem tenné lehetővé, hogy túl hosszú szempillát helyezzek fel.

4. Ellenőrzés, befejezés

Megnézem, hogy biztosan minden egyes szempilla el van-e szeparálva egymástól, nincsenek-e egymással, vagy esetleg az alsó szempillával, alátéttel összetapadva. Több irányból alaposan megfésülöm a szálakat. Ezt követően eltávolítom az alátétet.

Sokan nem tudják, de saját szempilláink természetes hullása folytán a szálak 4 és 6 hét között teljesen kicserélődnek, ezért javasolt a szempillák töltése 3-4 hét elteltével.

Meg is várhatod, hogy minden épített szempilla magától kihulljon, vagy akinél ezt nem jöhet szóba, ragasztóoldó folyadékkal könnyedén, kíméletesen és teljesen fájdalommentesen el lehet távolítani a megmaradt, esetleg zavaró pár szálat.

Én a Classic változatot választottam végül, de a szemhéjam külső részeire került néhány 2D-s szál is, hogy cicásabb legyen a végeredmény. A folyamatot videóban is megnézheted:

Olvasd el ezt is!

Ismerd meg 2019 legdivatosabb esküvői sminktrendjét

Álomesküvő

Nem érdekel
Elolvasom

Mire kell figyelni, miután elkészült, hogy minél tovább fent is maradjon?

A szempilla elkészültét követően néhány alapvető szabályt kell betartani.

 • A ragasztó száradási ideje miatt a szempillaépítést követő 24 órán belül nem érheti víz, 48 órán belül pedig gőz a pillákat, vagyis nem szabad például úszni, szaunázni, szoláriumozni, hot jógázni a következő 2 napban, és a párás helyeket is érdemes kerülni.
 • Az arc- és sminklemosásnál ne használj olajat, zsiradékot tartalmazó készítményt, ezek leoldhatják a ragasztót.
 • A szemkörnyékápoló krémeket reggel, és este lefekvés előtt minimum egy órával, nagyon óvatosan, a szempillát kerülve vidd fel.
 • A sminktermékeknél is fontos, hogy kizárólag olajmentes alapanyagokat tartalmazzanak. Manapság már sok, kifejezetten műszempillát viselőknek készült termék kapható, például szempilla-barát tus, szemceruza, sminklemosó is.
 • Az épített pillán ne használj szempillaspirált, legfeljebb csak az alsó szempillákra.
 • Otthon rendszeresen mosd meg a pilláidat, kifejezetten épített szempillára használható samponnal. Ha ez nincs kéznél, használj olaj- és tejmentes terméket.
 • A lemosást követően egy tiszta papírzsebkendővel óvatosan, dörzsölés nélkül kell felitatni a vizet a szemről, majd a speciális fésűvel átfésülni a pillákat.
gif
Kép

Ahogy a videóban is láthattad, teljesen elégedett voltam a végeredménnyel, pontosan olyan lett, mint amire számítotam - sőt, még jobb is. Azóta pedig betartva a fent leírt szabályokat, odafigyelek arra, hogy rendszeresen tisztítsam a pilláimat és kerülöm az olajos sminkcuccok használatát is, hogy minél tovább fent is maradjanak!

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!
Tovább olvasok

július 17

kos 03.21 - 04.19

Az életednek egy olyan szakaszához érkeztél, amikor meg...

bika 04.20 - 05.20

Ma olyan kihívással kell szembenézned, amelyről eleinte azt...

ikrek 05.21 - 06.21

Valakivel konfliktushelyzetbe keveredsz csak azért, mert ellentétes álláspontot...

rák 06.22 - 07.22

A környezetedben akadnak olyanok, akik megpróbálnak másokat manipulálni...

oroszlán 07.23 - 08.22

Időben sikerül elvégezned a mára ütemezett teendőket, így...

szűz 08.23 - 09.22

Akad valaki a környezetedben, aki éles kritikát fogalmaz...

mérleg 09.23 - 10.22

Végre sikerült megvalósítani, amiért olyan régóta dolgozol már...

skorpió 10.23 - 11.21

Valaki, akivel hosszú ideje állóháborút folytatsz egy bizonyos...

nyilas 11.22 - 12.21

Bár nem nagyon szereted lezárni a dolgokat úgy,...

bak 12.22 - 01.19

Akad valaki a környezetedben, aki annyira féltékeny a...

vízöntő 01.20 - 02.18

Valami, amin régóta dolgoztál, nem úgy sül el,...

halak 02.19 - 03.20

Váratlan hiba csúszik a számításodba, amely végül meghiúsítja...

Elolvasom végig Megnézem

Kopizd le a stílusát: Marilyn Monroe nászutas outfitjét ma is elfogadnánk

Szinte már az emlékezetünkbe égett az az örökérvényű mondat, hogy "a divat ismétli önmagát", és igazán belegondolva, az esetek többségében ez egy szuper dolog tud lenni.

A bizonyíték, hogy a neon színeket lehet stílusosan viselni

Ha eddig nem tudtad elképzelni, hogy hogyan lehet a neon színeket stílusosan viselni, akkor ezt látnod kell!

Leonardo DiCapriónak szívfacsaró véleménye van 21 év után a Titanicról

A nagy kérdés, amiről most Leonardo DiCaprio is elmondta a véleményét.

A fejbőr is leéghet, a haj is megsülhet: tanácsok a védelemhez

Amilyen kényesek vagyunk arra, hogy jól nézzen ki a hajunk, annyira elhanyagoljuk nyáron. Most megpróbáltam összeszedni, hogyan, milyen fényvédő vagy regeneráló termékekkel, alapanyagokkal lehet védeni a hajat és a hajas fejbőrt a nap káros sugarai ellen.

Ráunt a hírnévre! Meghan hercegné megcsinálta a hisztit a fotósok előtt

Meghan hercegné végigmosolyogta az elmúlt két évet Harry herceg oldalán, most viszont úgy tűnik, betelt nála a pohár.

3 jegeskávé recept, ami kiváltja a desszertet

A jegeskávéban nem csak az a jó, hogy remekül felfrissít, de kiválthatod vele az édességet is, mikor napközben rádtör az éhségroham. Mutatunk három receptet, egyik sem bonyolult, de garantáltan feldobják a hangulatod.

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem