Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

"Ez egy igazi, feledhetetlen élmény lesz a Harry Potter rajongók számára!"- Interjú Justin Freer karmesterrel

"Ez egy igazi, feledhetetlen élmény lesz a Harry Potter rajongók számára!"- Interjú Justin Freer karmesterrel
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Te ott leszel a Harry Potter és a Bölcsek Köve filmzenei koncerten? Hogy miről is van szó pontosan, azt megtudhatod az alábbi interjúnkból, amelyet Justin Freerrel, az eseménysorozat világhírű karmesterével/producerével készítettünk.

A magyar közönség 2017. január 21-én, első alkalommal vehet részt olyan szimfonikus koncerten, ahol a zenekar élőben kíséri minden idők egyik legnépszerűbb filmeposzának, a Harry Potternek vetítését. Ennek kapcsán beszélgettünk az amerikai Justin Freer producer-karmesterrel, aki egyben a CineConcerts eseménysorozat elnöke is.

Régóta foglalkozol filmzeneszerzéssel, és karmesterként vezényelsz is ilyen koncerteken. Miért és miben más zenét írni egy mozihoz, mik a kihívásai ennek a műfajnak?

Ez számomra mindig is egy érdekes kihívás volt, hiszen mozgóképről beszélünk, ami pillanatról pillanatra változik, és neked a képekhez, a vizuális effektekhez kell igazodnod a zenéddel. Egy olyan formátumot kapsz zeneszerzőként, ami kész, amin nem lehet változtatni - így zenét szerezni nehéz, ugyanakkor gyönyörű feladat.

Januárban a Harry Potter és a Bölcsek Köve filmzenei koncerttel látogatsz Magyarországra. Mit szeretsz legjobban a Harry Potter filmek dallamaiban, szerinted mitől olyan varázslatosak?

Ez a filmeposz egy csodálatos és egy egyedülálló kulturális jelenség, amelynek ilyen formában való prezentálása a közönség felé, számunkra is megtisztelő és fantasztikus lehetőség. Ezek a könyvek és filmek egy varázslatos világ felé nyitottak kaput a gyerekek (és persze a felnőttek) számára. John Williams zenéjét mindig öröm játszani, hiszen általa olyan, mintha mi magunk is ott lennénk a Roxfortban, az első tanévben Harry-vel, Ronnal és Hermione-val. Ez egy igazi feledhetetlen élmény lesz a Harry Potter rajongók számára, abban biztos vagyok!

Kép

A Bölcsek Köve a kedvenc Harry Potter filmed?

Igen, mondhatjuk! Az első tanév izgalmai miatt mindenképpen, de Az azkabani foglyot is nagyon szeretem mind a történet miatt, mind pedig zenei szempontból.

És a többi filmzenei munkád közül melyiket emelnéd ki, melyiket szeretted legjobban? Hiszen olyan mozis koncerteken dirigáltál már, mint a Keresztapa, a Gyűrűk Ura vagy a Star Trek.

Mindegyik másképp jelentett kihívást, ezért mindegyiket másért szerettem. A Star Trek koncerteket azért emelném ki, mert tényleg imádom Jerry Goldsmith műveit, ugyanakkor a már említett John Williams filmzenéi is minden egyes alkalommal lenyűgöznek. Szóval nehéz lenne csak egyet választani.

Kép

Jártál már korábban Magyarországon, vagy januárban lesz az első alkalom, hogy hozzánk látogatsz?

Fél évvel ezelőtt már jártam itt, és nagyon tetszett az ország. A zenei kultúra, a magyar dalkincs és zenetörténet rendkívül gazdag - ezzel már korábban is tisztában voltam. Mindig is lenyűgözött az a fajta zenei sokszínűség, az a stílus, ami a világnak ebből a szegletéből indult útjára.

Te ott leszel a januári koncerten?

Csak egy igazi Disney-profi tudja, ezek az ételek melyik filmben szerepeltek! Teszteld magad!

Biztos vagy benne, hogy elégszer láttad a kedvenc Disney-filmjeidet?

Azta! Hamarosan a boltok polcaira kerül a rózsaszín ananász!

Nem ez nem egy Pinterest-es trükk, ez maga a valóság!

Ismerős? 8+1 dolog, amit csak a kismellű nők értenek igazán

Figyelem, némi önirónia szükségeltetik a következő tartalomhoz!

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!