A nap cikke

Szabó Zsófi babát vár: megmutatta cuki pocakját!

Nagy bejelentést tett a fiatal színésznő!

Még több olvasnivaló

Egy kvíz igazi Disney-fanoknak: Te mennyi mesét ismersz fel néhány emojiból?

Ezt a cuki átlátszó pántos cipőt te is imádni fogod!

Ezek a Disney hercegnős pokrócok az internet új kedvencei!

Egy kényes kérdés: szabad randizni a barátnőd expasijával?

Nyílt levél a legjobb barátom csajának

A Pretty Little Liars színésznője anorexiával küzdött, s új filmjében mindent elárult erről

Ryan Gosling csokigyárosnak áll? Könnyen lehet, hogy ő lesz az új Willy Wonka!

Kvíz a rajongóknak: felismered ezeket a sorozatokat egyetlen fénykép alapján?

"Ez egy igazi, feledhetetlen élmény lesz a Harry Potter rajongók számára!"- Interjú Justin Freer karmesterrel

"Ez egy igazi, feledhetetlen élmény lesz a Harry Potter rajongók számára!"- Interjú Justin Freer karmesterrel
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Te ott leszel a Harry Potter és a Bölcsek Köve filmzenei koncerten? Hogy miről is van szó pontosan, azt megtudhatod az alábbi interjúnkból, amelyet Justin Freerrel, az eseménysorozat világhírű karmesterével/producerével készítettünk.

A magyar közönség 2017. január 21-én, első alkalommal vehet részt olyan szimfonikus koncerten, ahol a zenekar élőben kíséri minden idők egyik legnépszerűbb filmeposzának, a Harry Potternek vetítését. Ennek kapcsán beszélgettünk az amerikai Justin Freer producer-karmesterrel, aki egyben a CineConcerts eseménysorozat elnöke is.

Régóta foglalkozol filmzeneszerzéssel, és karmesterként vezényelsz is ilyen koncerteken. Miért és miben más zenét írni egy mozihoz, mik a kihívásai ennek a műfajnak?

Ez számomra mindig is egy érdekes kihívás volt, hiszen mozgóképről beszélünk, ami pillanatról pillanatra változik, és neked a képekhez, a vizuális effektekhez kell igazodnod a zenéddel. Egy olyan formátumot kapsz zeneszerzőként, ami kész, amin nem lehet változtatni - így zenét szerezni nehéz, ugyanakkor gyönyörű feladat.

Januárban a Harry Potter és a Bölcsek Köve filmzenei koncerttel látogatsz Magyarországra. Mit szeretsz legjobban a Harry Potter filmek dallamaiban, szerinted mitől olyan varázslatosak?

Ez a filmeposz egy csodálatos és egy egyedülálló kulturális jelenség, amelynek ilyen formában való prezentálása a közönség felé, számunkra is megtisztelő és fantasztikus lehetőség. Ezek a könyvek és filmek egy varázslatos világ felé nyitottak kaput a gyerekek (és persze a felnőttek) számára. John Williams zenéjét mindig öröm játszani, hiszen általa olyan, mintha mi magunk is ott lennénk a Roxfortban, az első tanévben Harry-vel, Ronnal és Hermione-val. Ez egy igazi feledhetetlen élmény lesz a Harry Potter rajongók számára, abban biztos vagyok!

Kép

A Bölcsek Köve a kedvenc Harry Potter filmed?

Igen, mondhatjuk! Az első tanév izgalmai miatt mindenképpen, de Az azkabani foglyot is nagyon szeretem mind a történet miatt, mind pedig zenei szempontból.

És a többi filmzenei munkád közül melyiket emelnéd ki, melyiket szeretted legjobban? Hiszen olyan mozis koncerteken dirigáltál már, mint a Keresztapa, a Gyűrűk Ura vagy a Star Trek.

Mindegyik másképp jelentett kihívást, ezért mindegyiket másért szerettem. A Star Trek koncerteket azért emelném ki, mert tényleg imádom Jerry Goldsmith műveit, ugyanakkor a már említett John Williams filmzenéi is minden egyes alkalommal lenyűgöznek. Szóval nehéz lenne csak egyet választani.

Kép

Jártál már korábban Magyarországon, vagy januárban lesz az első alkalom, hogy hozzánk látogatsz?

Fél évvel ezelőtt már jártam itt, és nagyon tetszett az ország. A zenei kultúra, a magyar dalkincs és zenetörténet rendkívül gazdag - ezzel már korábban is tisztában voltam. Mindig is lenyűgözött az a fajta zenei sokszínűség, az a stílus, ami a világnak ebből a szegletéből indult útjára.

Te ott leszel a januári koncerten?

Ezt a cuki átlátszó pántos cipőt te is imádni fogod!

Egy új generációs naked shoes, ami könnyen lehet, hogy letaszítja a trónról Kanye West (most még) népszerű kreálmányait...

Ezek a Disney hercegnős pokrócok az internet új kedvencei!

Még a Disney-portékák háza táján is tudnak újat mutatni!

Hoppá! Magyar álompár született a vizes VB-n

A közös szenvedély hozta őket össze.

Hűsítő nyári árral várunk! Több mint 40 % kedvezménnyel fizethetsz elő!

Csak 1770 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!