Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

10+1 dolog, amit nem tudtál Stephen Kingről

Europress
10+1 dolog, amit nem tudtál Stephen Kingről
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Volt honnan ihletet merítenie a szülinapos írónak.

Ma 69 éves a horrorírás nagymestere, akinek saját élete is telis-tele érdekes és rémisztő részletekkel, összeszedtük a legérdekesebbeket. Boldog születésnapot és még sok-sok ijesztgetéssel teli évet kívánunk neki!

1. Kisgyerekként valószínűleg végignézte egy barátja erőszakos halálát.

Négy évesen együtt játszott kint egy barátjával, aki a sínekre mászott és halálra gázolta egy vonat. King valószínűleg ezt végignézte, de nem emlékszik rá, az agya valószínűleg száműzte a tudatalattijába a megrázó élményt.

2. A ’80-as évek elején annyira be volt állva az alkoholtól és a drogoktól, hogy néhány könyve megírására egyáltalán nem emlékszik.

Ekkor írta például a Cujo-t, és saját alkoholizmusa ihlette A ragyogás főszereplőjének addikcióját is.

gif

3. Egyik könyvét annál az asztalnál kezdte el írni, amelyen A dzsungel könyve írója meghalt.

A londoni Brown’s Hotelben volt a feleségével, amikor nem tudott aludni és megkérdezte a személyzetet, hogy írhatna-e valahol. Ők pedig rámutattak egy óriási cseresznyefa asztalra, ami A dzsungel könyve írójáé, Rudyard Kiplingé volt korábban. Sőt, annál az asztalnál ülve halt meg. King itt kezdte el írni a Tortúra című regényét.

4. 2000-ben megtiltotta egyik korábbi könyve utánnyomását

A Rage (Düh) egy középiskolás fiúról szól, aki lelövi tanárait, majd túszként tartja fogva az iskolában osztálytársait. King ’77-ben adta ki a regényt, tizenegy évvel később Kaliforniában egy iskolai lövöldöző azt vallotta, hogy többször is kiolvasta a művet és az inspirálta tetteit.

5. Meglepő a horror császárának legnagyobb félelme

Az olyan mentális betegségektől fél a leginkább, mint a demencia vagy az Alzheimer-kór, attól, hogy „elveszíti az eszét.”

6. Ugyanakkor tart a 13-as számtól és a sötéttől is

Sosem hagyja abba az írást a 13. oldalon vagy ennek többszörösén, muszáj túljutnia egy másik, biztonságos oldalra, annyira babonás. Simán bevallotta azt is, hogy fél a sötéttől, sőt hozzátette, hogy „mint mindenki, nem?”

7. Az írás szerinte önhipnózis

Amikor arról kérdezik ebben a videóban (0:42--nél), hogy van-e napi rutinja, amit követ, azt válaszolja, hogy:

Van, mert az írás önhipnózis, egyfajta transzba esel attól, ha ugyanazon mész keresztül újra és újra. Felkelek, a feleségemmel reggelizek, utána nézem a CNN-t, majd főzök magamnak egy kanna teát és utána írok 3-3,5 órán keresztül.

8. 1999-ben majdnem meghalt egy autóbalesetben

Egy felelőtlen kisbuszvezető hajtott az autójába. Nagyon lassan épült fel, az orvosok azt mondták, talán soha nem fog járni többé. Végül mégis rendbejött és bár a fájdalomcsillapítók hatása alatt azt mondta, nem ír több könyvet, a lábadozás alatt írta meg Az írásról című kötetét, ami az egyik legelismertebb könyve azóta is. Miután felépült megvette a kisbuszt és mielőtt bezúzatta volna, nekiesett egy baseballütővel.

9. Van egy rock zenekara

Egy írókból álló zenekar, a Rock Bottom Remainders tagja, a többiek: Amy Tan, Mitch Albom, Dave Barry, és a Simpsons megalkotója, Matt Groenin. Azt vallják magukról, hogy annyira jól játszanak zenét, mint amennyire jó regényeket ír a Metallica.

10. Jövőre két izgalmas filmes King könyv feldolgozása is várható

Februárban mutatják be a Setét tornyot Idris Elba és Matthew McConaughey főszereplésével, míg a Netflix a Bilincsben című nagyrészt egyszemélyes pszichothrillert készíti épp, bár a premierdátum még nincs meg.

+1 Továbbra is verhetetlen az Imdb-n a nézők legkedveltebb filmjeként az első helyen trónoló A remény rabjai, mely Stephen King ’82-es kisregénye alapján készült.

Ilyen sokat változtak 100 év alatt kedvenc kutyafajtáink

Több évszázada élnek a kutyák és az emberek nagyon közeli kapcsolatban, mára már családtagok, munkatársak, segítők – fajtájuktól és természetüktől függően. A kutyafajtákat az ember nagyon is tudatosan hozta létre és alakítja a mai napig . Ezek a "formálgatások" azonban nem mindig válnak a kutya javára.

Igen, jól olvasod: a válószelfi az új őrület az interneten - te képes lennél ilyesmire?

Szakítani sosem jó dolog, elválni pedig ha lehet, még ennél is rosszabb – de nem mindenki szerint!

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!