A nap cikke

Kiderült: így lépnek félre a legtöbben egy kapcsolatban

A megcsalás sokféle módon történhet, de most már azt is tudjuk, melyik a leggyakoribb.

Még több olvasnivaló

Ma 20 éves a Harry Potter-könyvsorozat! Íme, az írónő üzenete, meg a kedvenc sztorijaink + még a Facebookod is ünnepel

Ez a 10 dolog (állítólag) balszerencsét hoz az esküvőn

Ezt ki ne hagyd: nézd meg elsőként a BRAINS vadi új klipjét!

5 mód, ahogyan a megcsalás után megváltozik a kapcsolatod

Elolvadtunk! Elképesztően édes fotót posztolt Gal Gadot és Vin Diesel!

Surie Cruise kiköpött mása a fiatalkori Tom Cruise-nak – íme, a legfrissebb fotó, ami ezt bizonyítja!

4 hónapon belül másodszor nősült meg a Gossip Girl főszereplője

Ez tényleg megtörtént: Lady Gaga túrázós szettjétől tuti, hogy padlót fogsz!

Sztárok kampányolnak a transzneműek elfogadásáért

Sztárok kampányolnak a transzneműek elfogadásáért
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Ti tudjátok mit is jelent valójában, ha valaki transznemű? És azt, hogy mit takar a LMBTQI mozaikszó? Ma már egyre több sztárról halljuk, hogy a transz fiatalok segítéséért kampányol, hiszen nekik a mai világban kiemelten fontos lenne a támogatás. Cikkünkben arról is olvashatsz, hogy ennek a közösségnek milyen nehézségekkel kell megbirkóznia a mindennapokban.

Miután a Kardashianok családfője, az ex-sportoló Bruce Jenner nemrégiben nemváltó műtéten esett át, több szó esik a transzneműekről, mint valaha. A ma már Caitlyn Jennerként ismert sztár saját bevallása szerint is nehéz és rögös utat járt be a műtétig, hiszen nem elég, hogy a társadalom ellenségességével kellett szembenéznie, de családjával is meg kellett értetnie döntése okát.

Olvasd el ezt is!

Éppen ezért fontos beszélni az LMBTQI közösséget érintő kérdésekről, ugyanis ma már különböző egyesületek és alapítványok is segítik ezeknek az embereknek a mindennapjait és a társadalmi elfogadás növelését. Olyan sztárok is segítik külföldön ezeknek a szervezeteknek a munkáját, mint pl. Miley Cyrus vagy Jared Leto. Miley egyébként több alkalommal lépett együtt színpadra transzvesztita előadókkal is - e produkciók célja nem volt más, mint felhívni a figyelmet a téma fontosságára.

És hogy mit jelent pontosan ez a mozaikszó? Sokan az alapvető fogalmakkal sem vagyunk tisztában, így nem árt kicsit helyre tenni az alapvető kifejezéseket. Nem választás kérdése az, hogy valaki férfinek vagy nőnek érzik magát. A belső érzést, egyéni tapasztalást – amely minden emberben benne van – saját neméről, nemi identitásnak hívjuk. Ha valakinek nemi identitása nem egyezik meg a születésekor számára kijelölt „női” vagy „férfi” fizikai kategóriával, akkor transznemű emberről beszélünk. Itt fontos megjegyezni, hogy a nemi identitás (azaz a nemünkkel kapcsolatos személyes érzés) nem egyezik meg a szexuális orientáltsággal (azzal, kihez vonzódunk érzelmileg vagy szexuálisan) – azaz a transznemű emberek is lehetnek leszbikusak, melegek, heteroszexuálisak vagy más szexuális irányultságúak.

Sok esetben már gyermekkorban – ahogy a gyermek elsajátítja a beszéd készségét, és megosztja belső tapasztalatait és kétségeit szüleivel – kiderül, ha valaki nem azonosul a számára meghatározott nemmel. Ellenkező esetben van, aki évekig titkolja érzéseit, ezzel saját maguknak teremtve nagyon kényelmetlen helyzetet.Ilyen élettörténeteket ismerhetünk meg aJazz: transznemű a családban szériában és azÚj lányok a környéken című decemberben induló TLC sorozatban is: öt felnőtt transznemű ember minden próbának kitett hétköznapjairól.

Neked mi a véleményed a témáról?

Ma 20 éves a Harry Potter-könyvsorozat! Íme, az írónő üzenete, meg a kedvenc sztorijaink + még a Facebookod is ünnepel

Meghatódni ér! Az elmúlt két évtizedben egyszerűen lehetetlen, hogy az életedet teljesen varázstalanul, tudatlan mugliként élted végig, s legalább egy kicsit találkoznod kellett a varázslóvilág történeteivel, és ha azok téged is elvarázsoltak, van okod megemlékezni erről a neves napról. Már csak az a kérdés, hogy te Griffendéles, Hugrabugos, Hollóhátas vagy esetleg Mardekáros színekben szeretnéd megünnepelni ezt a jeles dátumot!

Bréking! Megszületett Trokán Anna kisfia

Úszik a boldogságban a Trokán-család!

5 mód, ahogyan a megcsalás után megváltozik a kapcsolatod

Sajnos a megcsalás a kutatások szerint elég gyakran előfordul: a párok 60-70 százaléka kacsingatott már más irányba.

Fizess elő 1 évre a JOY-ra 40% kedvezménnyel!

Csak 3600 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!