Ne maradj le a Joy-Napokról!
Már csak nap
óra
perc
A nap cikke

Álomszép nő lett a Négyen egy gatyában legfiatalabb sztárja

A film tragikus sorsú kislánya bizony felnőtt!

Még több olvasnivaló

Ez történik a testeddel, ha minden nap megeszel egy kanál mézet

Emberkísérlet: füttyögtem és pasiknak szólogattam be az utcán, ez lett az eredménye

Vért izzadt, de elérte a célját Zimány Linda: 12 kilót fogyott, és alaposan kigyúrta magát! Interjú a modellel az első sikeres fitneszversenyéről

10 dolog a High School Musicalben, aminek igazából semmi értelme

6 meglepő tény az októberben született emberekről – Ugye, milyen mázlisták?

5 mód, hogy újra fellobbantsd a szerelem lángjait

Álomszép nő lett a Négyen egy gatyában legfiatalabb sztárja

Wow! Ez a napszemüveg most a legmenőbb a hírességek körében

Tóth Vera könyvet írt! Exkluzív interjú!

Falus Kriszta
Tóth Vera könyvet írt! Exkluzív interjú!
Facebook
Viber
Twitter
Google+
Pinterest
Előfizetek
Vera első könyve október 9-én jelenik meg Gyémánt címmel, amelyből a Joy.hu-n most exkluzív részleteket is olvashatsz!

1. Mi volt a motivációd, hogy belekezdj egy könyv megírásába? Hogyan jött az ötlet?

5 évvel ezelőtt volt egy nagyon nehéz periódus az életemben. Azt mondta a pszichológusom, általános összeomlásom volt. Igen, segítséget kértem, mert van az a pont az ember életében, amikor másképp már nem tud továbblépni, csak ha valaki kézen fogja. Nagyon érdekes volt, hogy a sorozatos rossz döntésekből és a saját magam elhanyagolásából mi következett. Elkerülhetetlen volt az összeomlás. Egy hosszú önismereti tréningen kellett keresztül mennem. A pszichém arra kényszerített, hogy befelé figyeljek, nem volt menekvés. Deperszonalizációs rendellenességben szenvedtem. Böngésztem a fórumokat, amikor benne voltam a sűrűjében. Meg akartam érteni, mi az, amin épp keresztül megyek és rátaláltam egy csoportra, ahol ebben a "betegségben" szenvedő emberek írták le tapasztalásaikat, segítséget kérve sorstársaiktól. Még akkor megszólalt az empatikus énem: "Ha ezen túl leszek, segítek ezeken az embereken". Még nem tudtam milyen formában fogok kezet nyújtani nekik, de ez mostanra már nyilvánvaló. Hiszek a fenti erők munkálkodásában és tudom, hogy mellettem voltak, mikor elfogadtam az Athenaeum felkérését egy könyv megírására.
2. Milyen műfajú könyvre számíthatunk? Életrajzi kötet lesz?

Lelki életrajz lesz, nem szakmai. Ez így van rendjén az én koromban, hisz még túl fiatal vagyok egy szakmai életút megírásához, bár szerencsére lenne miről mesélni. :)

3. Mesélj egy kicsit a munkáról (mióta készül, hogyan, hol írtál legtöbbször, mi volt a "munkamódszered"?)

Általában otthon írtam. Este, mikor mindenki elment aludni (A mindenki az a párom és a kutyusaink). Olyan tíz körül kezdtem el és hajnali 3-nál előbb sosem végeztem az adott epizóddal. Olyan volt, mintha valaki fentről folyatta volna át a sztorikat rajtam és én csak egy eszköz voltam a megírásra. Természetesen előtte készítettem egy vázat, de nem mindig a szerint haladtam. Sokszor tettem kitérőt és a szerkesztőmnek néha hozzá kellett nyúlni dramaturgiailag, de szerencsére nem kellett sokat változtatni. Ez nagy dicséret volt tőle. Például a naplóbejegyzésekhez egyáltalán nem nyúltunk hozzá. Az úgy van, ahogy annak idején megírtam.

4. Ha életrajzi kötetről beszélünk, akkor felmerül a kérdés: lesznek benne olyan részletek,amiket eddig sehol, senkinek nem árultál el magadról? Kérlek ossz meg egy-két ilyet velünk!

Természetesen lesznek benne olyan részletek, sőt! Csak olyan részletek lesznek benne. Íme egy ilyen:

„Egyszer azt mondtam a pszichológusomnak, hogy erős vagyok. Lazán rávágta: „Jaj, Veroszka, minden ember gyenge, persze ne úgy értsd, hogy nem bír ki semmit, hanem úgy, hogy olyanok vagyunk, mint a papír: széttépni lehet minket, de eltörni nem.”A fájdalom gyötrő, kínzó érzés. Mikor valaki beletipor a lelkünkbe, otthagy, átgázolva az érzéseinken, akkor van igazán szükségünk a belső kapaszkodóinkra. Nehéz megtépázott lélekkel, befordulva, józanul gondolkodni, jó döntéseket hozni, megbocsátani, elengedni, de valahogy mindig megoldódik. Az elme és a lélek közös munkája csodálatos, még akkor is, ha külön-külön is jól működnek. Türelmesebbnek kellene lennünk magunkkal, mikor egy szakítás vagy egy nehéz időszak elszenvedői vagyunk, különben az önsanyargatás és az önutálat sokszor győzedelmeskedik. Nagyon nehéz méltósággal szenvedni, közben élni, elmenni dolgozni, aludni, baráti, családi kapcsolatokat ápolni, vagy csak úgy: lenni. Az addigi komfortos, nyugodt élet fel van függesztve egy kis időre, az elme pedig képtelen befogadni a változásokat. Tombol az ego, a düh, az indulat, az agresszió, az önsajnálat. Folyamatosan gondolkodunk, és olyan, mintha egy kisvasút mozdonya járkálna fel-le, keresztül-kasul a fejünkben. Téboly, az őrület határa. A kellemes, meditatív, harmonikus otthoni életet is elfeledjük. Minden pokollá változik. Pedig a fájdalmakra szükség van, mert tanítanak, rákényszerítenek arra, hogy megismerd magad, hogy vedd észre, miért kapod, mit kell még magadban megtalálnod ahhoz, hogy máskor ne érjen el ilyen mély „tragédia”. Az értékrended fejlődésében is nagy szerepet játszik a fájdalom, mert ha véget ér, és visszaáll az egyensúly, egyszer csak észreveszed, mennyi szépség rejlik a környezetedben, a világban. Ha nem tapasztaltad volna meg a fájdalmat, és tanultad volna meg, hogyan kell túlélni, valószínűleg nem tudtad volna meg, mennyire gyönyörűek a reggelek, a régi házak, a festmények, a zene, hogy milyen fontos a családod és a barátaid. Szenvedéseket mindenki kap a személyes történetében, mikor megfogan az anyaméhben. Mint írtam a könyv elején, születni sem könnyű, de ha azt megoldottad, akkor képes vagy más, fontos dolgokat is megoldani és még sokszor megszületni életed során. Idővel aztán rájöttem, hogy át kell engedni a fájdalmat a lelkemen. Hányszor feküdtem hanyatt a szőnyegen, otthon, a szakításom, vagy bármelyik rossz időszakom után, és könyörögtem Istennek, hogy hozza el a megváltó halált? A lelkem elmenni készült, legalábbis úgy éreztem, és nem akartam, hogy belehaljak. Nem bírtam tovább a kegyetlen napokat, mikor a beteljesületlenség, a csalódás lett úrrá egész lényemen.
Majd elfáradtam, és átengedtem magamon az egészet. Üvöltöttem. Hangosan ordítottam, hogy hadd tépázzon, gyötörjön és jöjjön a halál, ha jönnie kell. Beszéltem a fájdalomhoz.

Mondogattam neki: ha tényleg, ennyire itt akar lenni bennem, akkor öljön meg, de most azonnal, mert nem bírom tovább. Majd egyszer csak jobb lett. A nagy roham után kinyitottam a szemem, és még mindig képes voltam levegőt venni, még mindig dobogott a szívem. Kész. Átengedtem, nem féltem a félelemtől, a fájdalomtól. Mert hiszen igazából minden érzelmemet a félelem táplálta. A szorongás az újtól és a változástól.”

5. Honnan jött a címválasztás, miért Gyémánt a könyved címe?

A gyémánt az egy csodálatos ékkő, amit magadban kell felfedezned. A gyémánt te magad vagy, amit csiszolgatni, ápolgatni, vigyázni kell rá, míg élünk. Ugyanakkor a gyémánt az egy nagyon kemény kődarabka. Törhetetlen. Na, ilyen az ember is. Az emberbe bele lehet tépni, meg is törhetik, de eltörni véglegesen nem lehet. Mindig fel tud állni, mindig tovább tud menni úgy, hogy közben újra úgy ragyoghat, mint a gyémánt. Amúgy van egy ilyen dalom is. Hrutka Robi írta még a 2015-ös Dal műsornak. Igazából ez adta meg az ihletet a címhez, a többit pedig el kell olvasni és abból meg lehet érteni a miérteket.

6. Mikor jelenik meg a kötet?

Október 9-én. A boltokba ehhez képest egy hét, míg kikerül, de az Olvasás Éjszakáján már lehet kapni, ami október 10-én lesz a Fókusz Könyváruházban. Ott este 6-tól 7-ig dedikálom a Gyémántot. Online már megrendelhető lesz október 10-től.

Várod már, hogy megjelenjen Vera első könyve?

Ez történik a testeddel, ha minden nap megeszel egy kanál mézet

Ahogyan elérkeztek a hűvösebb napok, a kuckózós őszi esték, te is szívesebben kortyolsz meleg teát egy kis mézzel? Ez maradjon is így, hiszen a méz szuper dolog – de tudod, miért is érdemes fogyasztani?

Miért fontos fiatalon elkezdeni a modellkedést?

A magasság mellett az életkor a legfontosabb adat egy jelentkezőnél.

A várandós Katalin hercegnét megtáncoltatja egy játékmackó – nézd meg a fotókat!

Pedig a múltkor még minden programját lemondta a hercegné a terhességi hányás miatt, amiben harmadjára is szenved.

Diszkrét, ám mégis rendkívül szexi tetkók romantikusoknak

Romantikusan erotikusak, finoman bújnak meg a bőrön és simulnak bele a női vonalakba.

Paul Wesley újra szingli, szakított az ismert párjával

A Vámpírnaplók sztárpárja külön utakon folytatja.

Készen állsz egy életre szóló sarkköri kalandra?

2017. november 16-án megnyílik a jelentkezés az egyik legextrémebb, bárki számára megpályázható kutyaszános sarkvidéki túrára. A jövő áprilisban esedékes 300 kilométeres Fjällräven Polar túra 20 résztvevője közül ketten biztosan Közép és Kelet-Európából érkeznek majd, így magyarok idén is jó eséllyel pályázhatnak. A résztvevők utaztatásáról, felkészítéséről, a túra során használt felszerelésekről, valamint az étkezésről is az út szervezője, a Fjällräven gondoskodik.

Vért izzadt, de elérte a célját Zimány Linda: 12 kilót fogyott, és alaposan kigyúrta magát! Interjú a modellel az első sikeres fitneszversenyéről

Kemény hetek állnak Zimány Linda mögött! A csinos modell életében először indult fitneszversenyen, és rögtön a második helyen végzett – ám a versenyt kőkemény hetek előzték meg. Vajon mit evett Linda először a siker után? És tervez-e a jövőben hasonló megmérettetéseket? Erről faggattuk a csinos modellt.

Csúnya baleset érte Ed Sheerant, az Instán mutatta meg a sérülését

Nem sokon múlt, hogy komolyabb baja is essen az úton!

6 meglepő tény az októberben született emberekről – Ugye, milyen mázlisták?

Nem véletlen, hogy sok októberben született személyből lesz később vezető!

5 mód, hogy újra fellobbantsd a szerelem lángjait

Minden kapcsolatban eljön az a pont, amikor kissé alábbhagy a kezdeti szenvedély és kissé talán el is laposodik a dolog. Ezzel nincs is semmi probléma.

Tükör- és ablaktörlő kendő házilag

Szereted, ha a tükrökön az aznapi összeállításod és nem a porszemek tükröződnek? Mutatunk egy házi megoldást ablak- és tükörtisztító kendő készítésére, amit nagyon hasznosnak fogsz találni!

Álomszép nő lett a Négyen egy gatyában legfiatalabb sztárja

A film tragikus sorsú kislánya bizony felnőtt!

Fizess elő féláron!

Csak 2970 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!