A nap cikke

20 évesen babát vár Kylie Jenner, Kim Kardashian legfiatalabb testvére

Mindössze néhány hónap együtt járás után máris érkezik a baba!

Még több olvasnivaló

20 évesen babát vár Kylie Jenner, Kim Kardashian legfiatalabb testvére

7 házaspár elmeséli, mi a titka annak, hogy 10+ év után is szerelmesek egymásba

Itt az első fotó! Emilia Clarke megmutatta új platinaszőke frizuráját – Szerinted is őrületesen áll neki?

11 jel, hogy a pasid annyira szerelmes beléd, hogy folyton csak rád tud gondolni

Idén ősszel próbálj ki valami újat: szerezz be egy lakk kabátot a hideg időszakra!

Bizony, Iszak Eszti is imádja a sült krumplit, de nem ettől ilyen nádszálkarcsú! Hogy mit tesz az alakjáért? Nekünk elárulta...

Most már hivatalos: ötféle Trónok harca spin-off készül a befejezés után

Csak keményen! Várandósan is odateszi magát, és vadul edz Jessica Alba

Biszexuális sztárok, akiket nem ért meg a média

Biszexuális sztárok, akiket nem ért meg a média
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Cara Delevingne alaposan felkavarta az állóvizet, amikor nemrég a Vogue hasábjain a szokásosnál őszintébben beszélt a szexuális identitásáról, amit nem szeretett volna sehogyan definiálni, egyszerűen csak ennyit mondott: “az vagyok, aki vagyok”. De nem ő az egyetlen sztárcsaj, aki kikéri magának, hogy a szokásos kategóriákba sorolják őket – úgy tűnik, kezdenek eltűnni a szexuális határok, amelyeknek létezésében eddig hittünk.

Hogy mennyire keveset tudunk még mindig az emberi szexualitás természetéről és hogy mennyire ragaszkodunk a megszokott, tanult kategóriánkhoz, az világosan kiderült abból, hogyan reagált a világ Cara Vogue-interjújára. Cara arról beszélt, hogy biszexuálisnak tartja magát, és bár épp egy nővel jár (Annie Clark énekesnővel, művésznevén St Vincenttel), nem gondolja, hogy az alapján kellene megítélni más szexuális irányultságát, hogy kivel van együtt. Simán el tudja képzelni például, hogy szerelmes lesz egy férfiba, akinek gyerekeket is akar majd szülni. Az interjú készítője mindezt úgy kommentálta, hogy szerinte Cara még fiatal, össze van zavarodva és több esélyt kellene adnia a férfiaknak. Hozzátette, hogy szerinte Cara csak egy átmeneti fázison megy keresztül, ami miatt rengetegen felháborodásukat fejezték ki az interneten: a Care2-petíciós oldalon például közel harmincezer ember nyújtott be panaszt a Vogue ellen. A riporter kommentárjai miatt azóta Anna Wintour főszerkesztő nyilvánosan is bocsánatot kért, Cara pedig egy New York Times-interjúban úgy reagált az esetre, hogy hangsúlyozta, biszexuálisnak lenni nem átmeneti állapot.


Hasonló helyzetbe hozta egyszer Larry King is Anna Paquint, amikor élő adásban megkérdezte tőle: most, hogy hozzámegy a True Bloodból megismert kollégájához, Stephen Moyerhez, ugye már nem biszexuális többé. “Nem hiszem, hogy erről múlt időben kellene beszélni – válaszolta Anna. – Ön is heteroszexuális marad attól, hogy megnősül, nem? Vagy egyszeriben megszűnik az ember szexualitása, ha kapcsolatban él és csak akkor tér vissza, ha szakít, vagy ha meghal a párja? Nem hiszem, hogy ez így működne.”


Kristen Stewart szintén azok közé tartozik, aki nem akar megfelelni az elvásároknak és nem engedi, hogy mások besorolják őt a megszokott, kényelmes kategóriákba: bár a pár hónapja napvilágra került paparazzi-képek után egyértelműen kiderült, hogy barátnője van, ő mégis visszautasítja, hogy coming outoljon. “Google-özzön le, aki akar, nem titkolok semmit. Azt hiszem, ha valakinek fontos, hogy valamilyen kategóriába tartozónak érezze magát, akkor az definiálja magát. De én nem érzem a szükségét ennek, egyszerűen csak szeretném élni az életemet, és azt csinálni, amit szeretek.”


Mintha sorban lázadnának fel a sztárok a tanult, megszokott szexuális skatulyák ellen: és milyen igazuk van, elvégre azt már Alfred Kinsey szexológus és kutató is pedzegette, hogy a felmérései szerint az emberek 37%-a nem tekinthető sem hetero- sem homoszexuálisnak. A Kinsey-skálán egytől hatig sorakoznak a fokozatok, amelyeket a kutató aszerint osztott fel, ki mennyire vonzódik a különböző nemekhez: az egyes a kizárólag ellenkező neműekhez vonzódóakat jelöli, a hatos pedig a kizárólag meleg/leszbikus identitásúakat. A skála két széle között pedig nagy a mozgás: van, aki inkább heteroszexuálisnak érzi magát, de kíváncsi és fordítva, de van, aki ugyanannyira vonzódik mindkét nemhez. A szexualitásunk, állítja Kinsey, nem merev (bármennyire is kifejező lenne ez a kijelenés), hanem fluid – és erről a tényről, úgy tűnik, végre egyre több sztár beszél. A nemrég elindult a Self Evident Project célja például az, hogy megmutassa, milyen sokan vannak azok, akik ehhez a széles és nehezen definiálható skálához tartoznak: olyan sztárok csatlakoztak eddig hozzá, mint Penn Badgley, Amber Heard, Sia Furler és Kylie Minogue. A kampány küldetése, hogy ledöntse a falakat a különböző kategóriák közt, és megmutassa az identitásuk miatt összezavarodott fiatalok millióinak, hogy nem kell aggódniuk amiatt, ha nem találják a helyüket a világban. Cara ugyanezt az üzenetet fogalmazza meg az Instagram- és a Twitter-profilja biójában is: “Stop labelling, start living”, mondja (azaz: hagyd abba a felcímkézést, kezdj el élni). Még ha az ember 100%-ban heteroszexuálisnak is tartja magát, akkor is felszabadító és inspiráló látni, milyen természetességgel vállalják önmagukat azok, akiknek néhány évtizede még titkolóznia, szégyenkeznie kellett volna, vagy akiket néhány országban a mai napig halálra köveznek vagy kegyetlenül kínoznak, nem?


Ha még többet olvasnál Caráról és arról, milyen bátran vállalja önmagát és a véleményét az élet minden területén, keresd a cikkünket az októberi JOY 48. oldalán!

20 évesen babát vár Kylie Jenner, Kim Kardashian legfiatalabb testvére

Mindössze néhány hónap együtt járás után máris érkezik a baba!

7 házaspár elmeséli, mi a titka annak, hogy 10+ év után is szerelmesek egymásba

Ezek tényleg szeretik egymást. De most tényleg, hogyan csinálják?!

Ez a 10 legöregebb élőlény a világon

Melyik a legöregebb élőlény a világon? Neked feltette már a gyereked ezt a kérdést? És te magadnak?

Napi horoszkóp szeptember 23.: a Skorpiók zsúfolt napnak néznek elébe, a Nyilasok mások elégedettségéért dolgoznak

Hétvégén se feledkezz meg a napi horoszkópodról, hisz a csillagok mára is üzentek!

5 jel, amiből észre kell venned, ha valamiben rossz döntést hoztál

Legyen szó akár a karrieredről vagy a párkapcsolatodról: az ösztöneid megsúgják majd, ha valami nem klappol.

Fogyj együtt a kutyáddal/macskáddal, hogy mindketten sokáig egészségesek maradjatok: 5 tipp

A kutya/macska és az ember együttélése jótékony hatással van mindkét fél egészségére. Hát még ha az életmódjukra is figyelnek.

Ezeknek a gyerekeknek nem volt annyira fontos az esküvőd, mint neked... És ez enyhe kifejezés

Bizony, néhányan csont nélkül ellopják a show-t az ifjú pár elől...

11 jel, hogy a pasid annyira szerelmes beléd, hogy folyton csak rád tud gondolni

Ha nem is mered elhinni a korábbi csalódások miatt, hogy egy férfi igazán szeret téged, akkor mutatunk 11 jelet, ami bizony azt mutatja, hogy mégis!

Idén ősszel próbálj ki valami újat: szerezz be egy lakk kabátot a hideg időszakra!

A hőmérséklet sajnos rohamosan esik, és ha napközben még egész jól elviselhető az indián nyár, az esti órákban biztosan jól jön egy kabát!

Bizony, Iszak Eszti is imádja a sült krumplit, de nem ettől ilyen nádszálkarcsú! Hogy mit tesz az alakjáért? Nekünk elárulta...

Iszak Eszti jó pár éve ott van a reflektorfényben, és ő az, akin sosem láthattunk még egy gramm felesleget sem. Eszti alapvetően nagyon karcsú alkatú lány, ám neki is kell tennie azért, hogy formás és nőies legyen az alakja. A Joy.hu sorozatában ezúttal a csinos műsorvezető avat be bennünket a titkaiba.

Most már hivatalos: ötféle Trónok harca spin-off készül a befejezés után

Hiába zárul le Daenerysék története, Westerostól nem kell búcsút venned!

A horoszkópod szerint ezt rontottad el a legutóbbi kapcsolatodban

Mindenki követ el hibákat, ez már csak így megy. Viszont ha sikerül tanulnod belőlük – például azokból, amiket a párkapcsolatodban rontottál el –, a következő szerelem sokkal tartósabb is lehet.

De rég volt! Így néznek ki ma a Lost – Eltűntek sorozat sztárjai

A 2000-es évek egyik legsikeresebb sorozata volt!

Csupán 295 Ft egy lapszám, a postaládádig szállítva :-)

Csak 885 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!