Ne maradj le a Joy-Napokról!
Már csak nap
óra
perc
A nap cikke

Álomszép nő lett a Négyen egy gatyában legfiatalabb sztárja

A film tragikus sorsú kislánya bizony felnőtt!

Még több olvasnivaló

Ez történik a testeddel, ha minden nap megeszel egy kanál mézet

Emberkísérlet: füttyögtem és pasiknak szólogattam be az utcán, ez lett az eredménye

Vért izzadt, de elérte a célját Zimány Linda: 12 kilót fogyott, és alaposan kigyúrta magát! Interjú a modellel az első sikeres fitneszversenyéről

10 dolog a High School Musicalben, aminek igazából semmi értelme

6 meglepő tény az októberben született emberekről – Ugye, milyen mázlisták?

5 mód, hogy újra fellobbantsd a szerelem lángjait

Álomszép nő lett a Négyen egy gatyában legfiatalabb sztárja

Wow! Ez a napszemüveg most a legmenőbb a hírességek körében

Angelina Jolie sokkoló beszéde a szexuális erőszakról

Europress
Angelina Jolie sokkoló beszéde a szexuális erőszakról
Facebook
Viber
Twitter
Google+
Pinterest
Előfizetek
"A szexuális erőszak egy agresszív, brutális terroreszköz."

Angelina Jolie beszéde a jelenleg zajló közel-keleti háborúkban elkövetett szexuális bántalmazásokról sokkoló volt. Az angol parlament háborús szexuális bántalmazás problémakörével foglalkozó tanácsának tagjaként beszélt a Közel-Keleten tomboló pokolban elkövetett nők elleni szexuális atrocitásokról az Oscar-díjas színésznő.

A háborús konfliktusokban gyakran használják a szexuális bántalmazást, mint emberi méltóság elleni "atomfegyvert", akár 7(!!!!) éves kislányok ellen is.

Több, mint 10 éven keresztül rendszeresen látogattam ezeket a területeket, találkoztam családokkal és túlélőkkel, akik háborús szexuális bűncselekmények áldozataivá váltak, és egészen egyszerűen azt érezték nagyon hosszú ideig, hogy az ő hangjuk nem számít. Senki sem hallgatta meg őket, és mint valami óriási súlyos terhet cipelték magukkal a szégyent.

Egy különösen fájdalmas emlékként Angelina egy fiatal lány történetét idézte fel, akit az Iszlám Állam harcosai többször megerőszakoltak.

Emlékszem egy fiatal lányra, talán 7 vagy 8 éves lehetett. Semmit nem csinált, csak bámulta a falat, és könnyek csorogtak le az arcán, mivel többször embertelen módon megerőszakolták. Nem tudtál mit mondani neki, nem tudtad megérinteni. Csak teljesen tanácstalannak éreztem magam, és fogalmam sem volt, hogy mit tehetnék érte.

Más sokkoló emlékeket is megosztott.

Nem annyira régen találkoztam egy 13 éves lánnyal Irakban, akit több társával együtt bezárva tartottak egy szobában, ahonnan néha kivitték őket egy mocskos szobába, egy mocskos kanapéra, hogy szexuális erőszakot kövessenek el rajtuk. De a lány elmondása szerint a legborzasztóbb az egészben nem is az erőszak és a fájdalom volt, hanem az, hogy hallották a férfiakat, ahogy róluk és a társaikról alkudoznak. Mi az értékük, mi az ő áruk? 40 dollár? 50 dollár? Elmondhatatlanul megalázó ez a helyzet.

Három évvel ezelőtt Angelina és William Hague megalapították UK's Preventing Sexual Violence Initiative (PSVI)-t (Egyesül Királyság Szexuális Erőszak Megelőzés Egyesület), és előző évben elnökölték a Global Summit to End Sexual Violence in Conflictot (Nemzetközi Vessünk Véget a Szexuális Erőszaknak a Konfliktusokban Csúcstalálkozót), aminek a célja volt megakadályozni, hogy a szexuális erőszakot, mint háborús fegyvert használják a jövőben, és hogy elérje, a haditörvényszékek szigorúbban büntessék a fegyverként használt szexuális abúzust.

Angie hozzáfűzte, hogy a megértés a legfontosabb:

A legfontosabb dolog, hogy megértsük, ezeknek a tetteknek semmi köze a szexualitáshoz.Ezek erőszakos, brutális terrorakciók, amiket sajnos szinte mindenhol használnak. Ezt, amit mi tudunk, tudja a legnagyobb, legerőszakosabb terrorszervezet is, hogy a szexuális abúzus egy nagyon hatásos fegyver, és napi szinten használja is, gyakorlatilag a terrortevékenysége központi elemeként. Ez a módszerük, hogy leromboljanak közösségeket, családokat, hogy támadjanak, pusztítsanak és megszégyenítsenek.

Angelina még hozzátette:

Ha megerőszakolnának engem vagy a lányaimat, vagy mindannyiunkat, akik ebben a szobában ülünk,mit tennénk mind? Mihez próbálnánk kezdeni az életünkkel, a családi struktúrával? Tudni akarnánk, hogy ez nem volt helyes, tudni akarnánk, hogy a világ egyetért, és hogy az ember, aki ezt tette velünk, nem sétálhat el csak úgy.

Sokkoló, igaz? Ha veled is történt már szexuális erőszak, ne félj segítséget kérni! Mert nem neked kell szégyenkezned!

Ez történik a testeddel, ha minden nap megeszel egy kanál mézet

Ahogyan elérkeztek a hűvösebb napok, a kuckózós őszi esték, te is szívesebben kortyolsz meleg teát egy kis mézzel? Ez maradjon is így, hiszen a méz szuper dolog – de tudod, miért is érdemes fogyasztani?

Miért fontos fiatalon elkezdeni a modellkedést?

A magasság mellett az életkor a legfontosabb adat egy jelentkezőnél.

A várandós Katalin hercegnét megtáncoltatja egy játékmackó – nézd meg a fotókat!

Pedig a múltkor még minden programját lemondta a hercegné a terhességi hányás miatt, amiben harmadjára is szenved.

Diszkrét, ám mégis rendkívül szexi tetkók romantikusoknak

Romantikusan erotikusak, finoman bújnak meg a bőrön és simulnak bele a női vonalakba.

Paul Wesley újra szingli, szakított az ismert párjával

A Vámpírnaplók sztárpárja külön utakon folytatja.

Készen állsz egy életre szóló sarkköri kalandra?

2017. november 16-án megnyílik a jelentkezés az egyik legextrémebb, bárki számára megpályázható kutyaszános sarkvidéki túrára. A jövő áprilisban esedékes 300 kilométeres Fjällräven Polar túra 20 résztvevője közül ketten biztosan Közép és Kelet-Európából érkeznek majd, így magyarok idén is jó eséllyel pályázhatnak. A résztvevők utaztatásáról, felkészítéséről, a túra során használt felszerelésekről, valamint az étkezésről is az út szervezője, a Fjällräven gondoskodik.

Vért izzadt, de elérte a célját Zimány Linda: 12 kilót fogyott, és alaposan kigyúrta magát! Interjú a modellel az első sikeres fitneszversenyéről

Kemény hetek állnak Zimány Linda mögött! A csinos modell életében először indult fitneszversenyen, és rögtön a második helyen végzett – ám a versenyt kőkemény hetek előzték meg. Vajon mit evett Linda először a siker után? És tervez-e a jövőben hasonló megmérettetéseket? Erről faggattuk a csinos modellt.

Csúnya baleset érte Ed Sheerant, az Instán mutatta meg a sérülését

Nem sokon múlt, hogy komolyabb baja is essen az úton!

6 meglepő tény az októberben született emberekről – Ugye, milyen mázlisták?

Nem véletlen, hogy sok októberben született személyből lesz később vezető!

5 mód, hogy újra fellobbantsd a szerelem lángjait

Minden kapcsolatban eljön az a pont, amikor kissé alábbhagy a kezdeti szenvedély és kissé talán el is laposodik a dolog. Ezzel nincs is semmi probléma.

Tükör- és ablaktörlő kendő házilag

Szereted, ha a tükrökön az aznapi összeállításod és nem a porszemek tükröződnek? Mutatunk egy házi megoldást ablak- és tükörtisztító kendő készítésére, amit nagyon hasznosnak fogsz találni!

Álomszép nő lett a Négyen egy gatyában legfiatalabb sztárja

A film tragikus sorsú kislánya bizony felnőtt!

Fizess elő féláron!

Csak 2970 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!