Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Angelina Jolie sokkoló beszéde a szexuális erőszakról

Europress
Angelina Jolie sokkoló beszéde a szexuális erőszakról
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
"A szexuális erőszak egy agresszív, brutális terroreszköz."

Angelina JolieAngelina JolieSzínésznő104cikk7galéria1videóMég több róla beszéde a jelenleg zajló közel-keleti háborúkban elkövetett szexuális bántalmazásokról sokkoló volt. Az angol parlament háborús szexuális bántalmazás problémakörével foglalkozó tanácsának tagjaként beszélt a Közel-Keleten tomboló pokolban elkövetett nők elleni szexuális atrocitásokról az Oscar-díjas színésznő.

A háborús konfliktusokban gyakran használják a szexuális bántalmazást, mint emberi méltóság elleni "atomfegyvert", akár 7(!!!!) éves kislányok ellen is.

Több, mint 10 éven keresztül rendszeresen látogattam ezeket a területeket, találkoztam családokkal és túlélőkkel, akik háborús szexuális bűncselekmények áldozataivá váltak, és egészen egyszerűen azt érezték nagyon hosszú ideig, hogy az ő hangjuk nem számít. Senki sem hallgatta meg őket, és mint valami óriási súlyos terhet cipelték magukkal a szégyent.

Egy különösen fájdalmas emlékként Angelina egy fiatal lány történetét idézte fel, akit az Iszlám Állam harcosai többször megerőszakoltak.

Emlékszem egy fiatal lányra, talán 7 vagy 8 éves lehetett. Semmit nem csinált, csak bámulta a falat, és könnyek csorogtak le az arcán, mivel többször embertelen módon megerőszakolták. Nem tudtál mit mondani neki, nem tudtad megérinteni. Csak teljesen tanácstalannak éreztem magam, és fogalmam sem volt, hogy mit tehetnék érte.

Más sokkoló emlékeket is megosztott.

Nem annyira régen találkoztam egy 13 éves lánnyal Irakban, akit több társával együtt bezárva tartottak egy szobában, ahonnan néha kivitték őket egy mocskos szobába, egy mocskos kanapéra, hogy szexuális erőszakot kövessenek el rajtuk. De a lány elmondása szerint a legborzasztóbb az egészben nem is az erőszak és a fájdalom volt, hanem az, hogy hallották a férfiakat, ahogy róluk és a társaikról alkudoznak. Mi az értékük, mi az ő áruk? 40 dollár? 50 dollár? Elmondhatatlanul megalázó ez a helyzet.

Három évvel ezelőtt Angelina és William Hague megalapították UK's Preventing Sexual Violence Initiative (PSVI)-t (Egyesül Királyság Szexuális Erőszak Megelőzés Egyesület), és előző évben elnökölték a Global Summit to End Sexual Violence in Conflictot (Nemzetközi Vessünk Véget a Szexuális Erőszaknak a Konfliktusokban Csúcstalálkozót), aminek a célja volt megakadályozni, hogy a szexuális erőszakot, mint háborús fegyvert használják a jövőben, és hogy elérje, a haditörvényszékek szigorúbban büntessék a fegyverként használt szexuális abúzust.

Angie hozzáfűzte, hogy a megértés a legfontosabb:

A legfontosabb dolog, hogy megértsük, ezeknek a tetteknek semmi köze a szexualitáshoz.Ezek erőszakos, brutális terrorakciók, amiket sajnos szinte mindenhol használnak. Ezt, amit mi tudunk, tudja a legnagyobb, legerőszakosabb terrorszervezet is, hogy a szexuális abúzus egy nagyon hatásos fegyver, és napi szinten használja is, gyakorlatilag a terrortevékenysége központi elemeként. Ez a módszerük, hogy leromboljanak közösségeket, családokat, hogy támadjanak, pusztítsanak és megszégyenítsenek.

Angelina még hozzátette:

Ha megerőszakolnának engem vagy a lányaimat, vagy mindannyiunkat, akik ebben a szobában ülünk,mit tennénk mind? Mihez próbálnánk kezdeni az életünkkel, a családi struktúrával? Tudni akarnánk, hogy ez nem volt helyes, tudni akarnánk, hogy a világ egyetért, és hogy az ember, aki ezt tette velünk, nem sétálhat el csak úgy.

Sokkoló, igaz? Ha veled is történt már szexuális erőszak, ne félj segítséget kérni! Mert nem neked kell szégyenkezned!

3 dolog, amire idén nyáron végre sort kell kerítened!

Mi már most szólunk, tervezz előre és használd ki ezt a három hónapot.

Próbálj meg 10 perc alatt tusolni, ha újszülött van a házban! Vajon sikerül?

Kisbaba mellett sokszor egy kiadós zuhanyzás is spa-élménynek számít. Vagy mégsem?

Gerard Butler durván megváltozott, a bicepsze a kétszeresére nőtt, nézd meg!

Gerard Butler egyáltalán nem úgy néz ki már, mint ahogy például A csúf igazságban láthattad.

Fizess elő az Instyle magazinra egy évre most 70%-os kedvezménnyel!
Borító

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!