Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

A szupermodell húgát autizmusa miatt dobták ki egy kávézóból

Europress
A szupermodell húgát autizmusa miatt dobták ki egy kávézóból
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Natalia Vodianova húgát kidobták egy oroszországi kávézóból, az édesanyját pedig letartóztatták. Hogy miért?

Azért, mert az autista és bénulással is küzdő lány a hely tulaja szerint elijeszti a vendégeit.

A Palvin Barbarárakicsit hasonlító orosz szupermodell Natalia Vodianova 27 éves húga betért egy moszkvai kávézóba a hétvégén az ápolónőjével, ahonnan a tulajdonos kidobta a fenti okra hivatkozva. Ha mindez nem lenne elég, hogy nyugat-európai fül számára még megdöbbentőbb legyen a történet, a helyszínre érkező édesanyjukat pedig letartóztatta a rendőrség rendbontásért, miután panaszkodott a tulajdonosnak.

A tulajdonos a szupermodell Facebookja szerint közölte az édesanyával, hogy "Menjen és kezeltesse magát, meg a gyerekét mielőtt nyilvános helyre viszi." Natalia azt is hozzátette, hogy:

"Mélységesen elszomorít, hogy ez megtörténhetett Oksanaval és az ápolójával. A tulajdonosnak kellett volna emberek inzultálása és diszkrimináció miatt a börtönbe menni, miért az édesanyánkat vitték el?"

Az incidens nem egyedülálló eset Oroszországban, ahol a fogyatékkal élőket még mindig sokszor a szovjet gyakorlathoz hasonlóan kezelik, például intézményekben elkülönítik őket. Oksana esete egy nagyon is valós társadalmi problémára hívja fel a figyelmet.

Reméljük, ha a szupermodell is felemeli a hangját az effajta felháborító bánásmód ellen, talán még inkább felfigyelnek erre a problémára!

Szerinted is felháborító az eset?

Ajándék apának: 1 éves előfizetés 30% kedvezménnyel
Borító

Ha most előfizetsz, akkor te már biztosan kézhez kapod a májusi lapszámot a JOY-kuponokkal!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!