Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Exkluzív interjú az Outlander főszereplőnőjével!

AXN
Exkluzív interjú az Outlander főszereplőnőjével!
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Az AXN White műsorán futó Outlander című sorozat főszereplője, Caitriona Balfe sokak számára ismerős lehet. Az ír színésznő korábban olyan filmekben mutatta meg tehetségét, mint a Szupercella vagy a Szemfényvesztők. Most pedig örömmel mesélt nekünk karrierjéről, családjától, sőt azt is elárulta, hogy melyik könyvet olvasta legutóbb.

Mesélj kérlek egy kicsit a karrieredről!
Négy éve foglalkozom színészettel, előtte modellként dolgoztam. A modellkedés során nagyon sok tapasztalatot szereztem, és remek lehetőségeim nyíltak. Kemény munka volt – szerintem kevesen tudják, hogy ez a szakma valójában milyen nehéz és fárasztó – de rengeteget utazhattam szerte a világban. Egy idő után azonban tovább akartam lépni – rájöttem, hogy valójában nem ez az én világom. Ekkor kezdtem színészkedni.

A modellkedés során szerzett tapasztalataidat is fel tudtad használni Claire karakterének megformálásakor?
Nagyon is. Modellként 18 évesen hagytam el az otthonomat, Írországot. Azóta folyamatosan külföldön élek, hosszabb időt töltöttem Japánban is. Vándoréveim alatt gyakran éreztem magam kívülállónak, sokszor nehezen találtam a helyem. Claire szintén idegennek érzi magát abban a világban, ahova csöppent. Bizonyos szempontból Claire és én hasonló dolgot éltünk át, és így könnyen ráhangolódtam a szerepre.

Tudsz róla, hogy a producerek hosszasan keresték a megfelelő színészt Claire szerepére?
Igen, úgy tűnik, valóban nem volt könnyű dolguk Claire-rel. Mit mondjak, kár, hogy nem rögtön engem hívtak fel! – mosolyog. A producerek eleinte gyors válogatásra számítottak, de a meghallgatott színészek közül senkit sem találtak megfelelőnek. Engem jóformán az utolsó utáni pillanatban kerestek meg. Kedden derült ki, hogy megkaptam a szerepet, és pénteken már utaztam is a helyszínre. Claire ruhája azonban még nem készült el, ezért a forgatás kezdetét el kellett halasztani két héttel; pucéran mégsem játszhattam. Nagyon örülök, hogy rám esett a választás. Ez álmaim szerepe.

Claire ápolónő a második világháború idején. Úgy tudom, erről a világról személyes tapasztalataid is vannak.
Igen, a nagymamám ápolónőként dolgozott a második világháborúban. Emiatt érzelmileg nagyon kötődöm a szerephez. A második világháborúban nagy lendületet kapott a női emancipáció. A szükséghelyzet miatt sokszor nők dolgoztak a férfiak helyett a gyárakban, és a hagyományosan női foglalkozások közül is jó néhány – mint például az ápolónői szakma – veszélyessé vált, és hatalmas lelkierőt igényelt. Az ápolónők gyakran a front közvetlen közelében dolgoztak, hadihajókon is, vagyis óriási kockázatot vállaltak. Nagymamám, mint sokan mások a generációjából, elképesztően bátor és erős nő volt. Nem is volt más választása, mint ahogy a többieknek sem. A mulyaság, a tétovaság az életükbe vagy társaik életébe kerülhetett. Miközben a szerepemre készültem, több személyes beszámolót és megdöbbentő történetet is olvastam a korszakból. Ugyanakkor, azt is érdekes volt látni, hogy a tragikus körülmények össze is hozták az embereket: szerelmek, házasságok születtek az ápolónők és a katonák között. A nehéz körülmények ellenére az emberekben továbbra is élt a remény.

A filmbéli szex jelenetek nem okoztak problémát számodra?
Egyáltalán nem. A sorozat valóban érzéki és szenvedélyes hangvételű, de más produkciókhoz hasonlítva nem is tűnik annyira vadnak. Kétségtelenül vannak benne merész jelenetek, és komor pillanatok is, de mindezek szerves részét képezik a történetnek, és szükségesek ahhoz, hogy megértsük Claire-nek Jamie-vel és Frankkel való kapcsolatát. A sorozat szerelmi jelenetei soha nem öncélúak. Végül is mind a két férfi a házastársa – ez önmagában is elég pikáns helyzet.

AXN

És most jöjjön néhány kérdés-válasz!

Melyik a kedvenc helyed Skóciában?
A Rannoch-tó környéke. Egy ideig forgattunk ezen a vidéken, varázslatos hely.

Mi volt a legérdekesebb dolog, amit megtudtál Skóciáról?
Régebben a skótok emberi vizelettel rögzítették a megfestett anyagok színét. Ez számomra megdöbbentő és érdekes információ volt.

Mi a kedvenc vagy a legkevésbé kedvelt skót ételed?
Be kell vallanom, a füstölt foltos tőkehal nekem csöppet sem jött be.

Mit kedvelsz leginkább Skóciában?
Az embereket. Nagyon jó a humoruk. A forgatás ideje alatt néhányszor együtt mulattunk, és nagyon jól éreztem magam velük.

Milyen könyvet olvastál legutóbb?
A Sorsszimfóniát Andrei Makine-tól. A regényben egy idős ember mesél az életéről. Gyönyörű történet.

Milyen dalt hallgattál legutóbb?
Mostanában egy Los-Angeles-i együttes, a Cherry Glazer számait hallgatom gyakran. A Grilled Cheese című daluk nagyon vicces és eredeti.

Milyen tévésorozatot néztél legutóbb?
Most nézem a Kártyavár című sorozat második évadát. Kevin Spacey fantasztikus benne. Remek lenne, ha majd eljátszana egy szerepet az Outlanderben is egyszer. Ki tudja, talán még sor kerül rá. Jövőre Franciaországban fogunk forgatni, és akkor talán elvállalja az egyik francia nemes szerepét.

Milyen filmet láttál legutóbb.
A Vérköteléket. Ez egy fantasztikus gengszterfilm, amely a hetvenes évekbeli New Yorkban játszódik. A zenéje és a látványvilága is remek.

Kivel sms-eztél utoljára?
Marillel. (Maril Davis a show egyik producere – a szerk.)

Kövesd nyomon az Outlander című sorozatot az AXN White csatornán, ahol Claire május 27-én immár a kilencedik rész premierjével tér vissza!

Ilyen sokat változtak 100 év alatt kedvenc kutyafajtáink

Több évszázada élnek a kutyák és az emberek nagyon közeli kapcsolatban, mára már családtagok, munkatársak, segítők – fajtájuktól és természetüktől függően. A kutyafajtákat az ember nagyon is tudatosan hozta létre és alakítja a mai napig . Ezek a "formálgatások" azonban nem mindig válnak a kutya javára.

Igen, jól olvasod: a válószelfi az új őrület az interneten - te képes lennél ilyesmire?

Szakítani sosem jó dolog, elválni pedig ha lehet, még ennél is rosszabb – de nem mindenki szerint!

Fizess elő az Instyle magazinra egy évre most 70%-os kedvezménnyel!
Borító

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!