Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

5 dolog, amit tudnod kell az új Harry Potter könyvről

Europress
 5 dolog, amit tudnod kell az új Harry Potter könyvről
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Július 31-én, azaz Harry és J.K. Rowling születésnapján jelent meg az új történet Harry Potter and the Cursed Child vagyis Harry Potter és az elátkozott gyermek címen és összeszedtünk minden infót, amit egy vérbeli potterheadnek tudnia kell!

1. Nem regény

Sajnos aligha teljesül valaha a kívánságunk, hogy Harry Voldemort legyőzését követő minden évéről legyen egy újabb könyvünk, J. K. Rowling nem írt új regényt Harry kalandjairól. DE! Az Egyesült Királyságban tegnap kiadott Harry Potter és az elátkozott gyermek sztorija egy új, tizenkilenc évvel később játszódó kerek történet, nem csak holmi kiegészítő információkat tartalmaz (nem mintha nem örülnénk egy újabb ilyen könyvnek).

2. Nem J. K. Rowling írta

Bár az ő ötlete és elképzelése alapján írták, technikailag Jack Thorne, szövegkönyvíró vetette papírra a történetet.

3. Kétrészes szövegkönyv

A júniusban bemutatott darab egykötetben, de kétrészes szövegkönyv formájában jelent meg, illetve ebookra is letölthető. Azért kétrészes, mert az ötórás darabot két felvonásban játsszák. Sajnos azonban egyelőre csak Londonban tudod megnézni a színdarabot és jövő májusig elkelt rá az összes jegy, de augusztus 4-én újra megnyílik a jegyvételi lehetőség a jövő decemberig tartó időszakra. Itt tudod lesni a visszaszámlálást!

Kép
forrás: Europress

4. Az új generáció

A szövegkönyvek ott folytatják a történetet, ahol a Harry Potter és a Halál ereklyéi végződik. Vagyis a mindent eldöntő csata után tizenkilenc évvel, amikor Harry és Ginny kikísérik középső fiukat, Albust a King’s Cross állomásra.

5. Ezzel a történettel vége is Harry történetének

Egyelőre igen. Rowling úgy nyilatkozott a Reuters-nek, hogy az Elátkozott gyermek nem egy új szakasz kezdete, vagyis nem tervezi ezen a színdarabon/szövegkönyvön túl folytatni az új generáció kalandjait, és ezzel végképp lezártnak tekinti Harry történetét is.

6. Magyarul is megjelenik!

Az előző könyveket is jegyző Animus Kiadó Facebook oldalán erősítette meg, hogy október végére várható a szövegkönyv magyar kiadása, melyen most is az összes eddigi kötetet is fordító zseniális Tóth Tamás Boldizsár dolgozik majd.

gif

A színdarab egyébként pozitív kritikákat kapott, és néhány éven belül várhatóan megfilmesíti az előző történeteket is jegyző Warner Bros, már meg is vásárolták a jogokat!

A cselekmény rövid leírása viszont már erősen SPOILER tartalmú, csak akkor olvass tovább, ha nem bánod, hogy lelövünk pár meglepetést a darabból/szövegkönyvből!

gif

A hivatalos szinopszis szerint Harry Potternek lenni mindig is nehéz volt, és most sem lett könnyebb, hogy immár a Mágiaügyi Minisztérium túlhajtott munkatársaként, férjként és három iskoláskorú gyerek apjaként is helyt kell állnia. Míg Harry a múlttal harcol, ami nem hajlandó ott maradni, ahová való, legfiatalabb fiának, Albusnak meg kell küzdenie az örökség súlyával, amit sosem kért. Ahogy múlt és jelen baljósan összekeveredik, apa és fia egyaránt megtanulja a kényelmetlen igazságot: a sötétség néha váratlan helyekről érkezik.

Azt pedig a bemutató óta lehet tudni, hogy a rejtélyes cselekményleírás azt takarja, hogy Albus és Scorpio (Malfoy fia) - nagyrészt a mindkettőjük vállát nyomó apai örökségtől hajtva - összebarátkoznak. Megpróbálnak visszamenni az időben, hogy helyrehozzák Harry egyik végzetes rossz döntését és megmentség valaki életét, de persze nem úgy sül el a dolog, ahogy várják.

Elolvasod az Elátkozott gyermeket?
Persze, már az angol nyelvű változatra lecsapok!
Nem, inkább veszek jegyet a színdarabra.
Igen, amint megjelenik magyarul is.
Lehet.
Nem, megvárom a filmet, nem érdekel annyira a történet
Megosztom az eredményt

Fizess elő a Joy-ra, a felét mi fizetjük!

Csak 2970 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!