Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Egy nő vallomása: a férjemmel szexmentes házasságban élünk, és igenis boldogok vagyunk így

Egy nő vallomása: a férjemmel szexmentes házasságban élünk, és igenis boldogok vagyunk így

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Csodaszép születésnapi ajándékot kaptak Rúzsa Magdi hármasikrei

Hihetetlen, mennyire szalad az idő, egy évesek lettek Rúzsa Magdi hármasikrei.

Olvasd el!

Mit veszítettél, Piqué? A bizonyíték, hogy Shakira évről évre egyre csak szexibb - FORRÓ FOTÓK

Shakira 46. születésnapja kapcsán egy szuperszexi válogatással készültünk!

Facebook
Twitter
Pinterest
Egy házas nő mesélte el, náluk mi okozza azt, hogy egyáltalán nincs nemi életük a férjével.

A legtöbben egyetértenek abban, hogy a szex fontos része a házasságoknak. Olyannyira, hogy ahol ez szinte teljesen elmarad, miközben az egyik félnek van rá igénye, ott bizony szinte elkönyvelhető, hogy változás híján a kapcsolat véget fog érni. De mi van akkor, ha két ember ugyanannyira nem vágyik az együttlétekre, vagy az egyik fél képes félretenni az igényeit? Tényleg működhet egy szexmentes házasság? Egyáltalán mi vezet idáig?

A YourTango oldalán egy nő, Lola mesélt arról, hogy náluk bizony ez a helyzet. A férjével ugyanis egy ideje már szinte egyáltalán nem élnek nemi életet, de nem érti, ez miért jelenti sokak szerint azt, hogy boldogtalanok lennének.

"Mindenki figyelmeztetett minket: majd ha összeházasodunk, a dolgok megváltoznak. A szikra elmúlik, és kábé évente egyszer szexelünk majd. Pff, gondoltam én, mit tudnak ők? Nos, mint kiderült, többet, mint én!

Először is hadd mondjam el, imádom a férjemet, és valószínűleg nélküle nem is lennék az a személy, aki vagyok. Nagyon szexinek és dögösnek tartom őt, de... zéró szexuális étvágyam van. Nem miatta, miattam. Szó szerint.

Okozhatja ezt az a rengeteg gyógyszer, amit a mentális problémáimra szedek? Talán! Lehet az az oka, hogy mire hazaér a melóból és a gyerekek ágyba kerülnek, mindketten olyan kimerültek vagyunk, hogy az alvás jobban hangzik, mint az ágydöngetés? Talán! De lehet, hogy az tehet erről, hogy annyira nem vagyok formában, fizikailag és mentálisan sem, hogy a saját testemtől is rosszul vagyok? Talán!

Vagy... az az oka, hogy aszexuális lennék?"

gif

Lola ezt követően elmesélte, hogy hosszú ideig azt sem tudta, mi az az aszexualitás, és emiatt eszébe sem jutott, hogy ezzel a kifejezéssel azonosítsa magát. Évek teltek el, mire rákeresett a neten, és rájött, hogy ez okozza azt, hogy semmi libidója nincs. Az aszexuális személyek azok, akik nem éreznek szexuális vágyat senki iránt, vagy csak nagyon minimális az érdeklődésük a szexre.

"Hogyan segít az, hogy ezt már tudom? Nos, nagyon sehogy. Sőt, valójában most még nagyobb bűntudat helyezkedik a mellkasomra. Lehet így még boldog a házasságom? A férjem ugyanis vágyik a szexre. Tudom, hogy igen. De megérti és elfogadja, hogy én nem. Biztos vagyok benne, hogy te, aki ezt olvasod, most azt gondolod: 'Várjunk csak! Ő vágyik rá, de elfogadja, hogy nincs szex? Megőrültél? Meg fog csalni! Önző vagy!'

Nos, hazudnék, ha azt mondanám, hogy ezek a gondolatok nem fogalmazódtak meg bennem is. A férjemmel sokat beszéltünk a helyzetről, a szexuális életünkről (és annak hiányáról), és hogy mit jelent ez a jövőnkre nézve. Mindketten nagyon szeretjük egymást, és szerelmesek is vagyunk. Erről biztosíthatlak. De a szex most nem annyira fontos nekünk. Tudom, hogy ez bármikor megváltozhat. Tudom, hogy a férjemnek vannak igényei, amiket ki kell elégíteni, és amikor eljön az idő és nem bírja már tovább, visszatérünk ehhez a beszélgetéshez. De most egyelőre mindkettőnknek megfelel így.

Egy párkapcsolat két ember között a bizalmon, a kommunikáción és a szerelmen alapszik.

Ha a szex része a kapcsolatnak, az csodálatos annak a párnak. De mindenki más, és mindenkinek más igényei vannak! Nincs olyan kézikönyv, ami azt mondja, hogy 'MUSZÁJ szexelnetek hetente ennyiszer, vagy a házasságodnak befellegzett!' Nos, gondolom, hogy sok könyv van a könyvesboltok önsegítő részlegein, de ez nem jelenti azt, hogy igaz. Nem igaz az én házasságomra. Sőt, egy 2004-es kutatás szerint a felnőttek 1%-ának szintén NULLA érdeklődése van a szex iránt."

És te mit gondolsz?

Szerinted lehet jövője egy szexmentes házasságnak?
Igen, miért ne? Ha mindkét félnek jó így, működhet! Nem ez a fontos!
Ritkán, ha az egyik fél több szexre vágyik, máris borul az egyensúly. Loláéknál is lesznek még gondok!
Dehogy! Pláne a fenti példa esetében, ha az egyik fél vágyik rá, esélytelen, hogy elkerüljék a félrelépést vagy a válást.
Megosztom az eredményt

Ezt is olvasd el!

Galéria / 10 kép

A szexmentes házasság 10 leggyakoribb oka

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Fény derült rá, mikor mutatja meg Borbély Alexandra az ikerlányait: Elzát és Francit

Bár több fotón is szerepeltek már a kicsik, az arcukat eddig még nem láthattuk.

Kép

Az 5 leggyakoribb probléma, amiről az elsőszülött testvérek panaszkodnak a pszichológusnak

Az elsőszülöttek gyermekkora, élete és személyisége teljesen más, mint a kisebb testvéreké.

Kép

4 csillagjegy, akik az átlagnál is labilisabbak érzelmileg

Az egész élet önmagában is egy érzelmi hullámvasút.

18
Figyelem
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A későbbiekben ne jelenjen meg ez az ablak, akkor is felnőtt leszek még.
Elmúltam 18 éves
Még nem múltam el 18 éves